HABERLER>YEREL MEDYA
16 Ocak 2011 Pazar - 00:00

CHP’’de gözler Ankara’’da

CHP İzmir İl Örgütü’’nde gözler Pazartesi günü Genel Merkez’’de yapılacak Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına çevrildi.’

CHP’’de gözler Ankara’’da

CHP İzmir İl Örgütü’’nde gözler Pazartesi günü Genel Merkez’’de yapılacak Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına çevrildi.’
Fırat SOYLU EGEDESONSÖZ - Toplantıda Rıfat Nalbantoğlu’’ndan boşalan İzmir İl Başkanlığı koltuğuna atanacak yeni isim belirlenecek. Genel seçimlerde CHP İzmir İl Örgütü’’nü yönetecek yeni başkanın atanacağı toplantı öncesi kulisler oldukça hareketli. MYK’’ya hangi isimlerin sunulacağı ise merak konusu. Şuana kadar kesin bir bilgi yok ancak kulislerde koltuk için 10’’dan fazla aday isim konuşuluyor.
MOROĞLU ÖNDE
İl başkan adayları arasında atanma şansı diğer adaylara oranla daha yüksek olan isimlerin başında Balçova eski İlçe Başkanı Mustafa Moroğlu geliyor. Moroğlu’’na Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel’’in yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’’nın destek verdiği biliniyor. 10 Ocak’’ta ilçe başkanlığı görevinden istifa eden Moroğlu, il başkanlığına talip olduğunu açıklamış ve adaylık için başta ilçe ve belediye başkanları olmak üzere örgüt yöneticileri ile tek tek görüşmüştü.
NALBANTOĞLU AKCAN’’I İSTİYOR
İl başkanlığına aday olduğunu açıklayan bir başka isim ise mevcut İl Başkan Vekili Tamer Akcan. İstifa eden Nalbantoğlu’’nun yönetiminde görev yapan Akcan, beraberinde il yönetim kurulu üyeleri ile birlikte geçtiğimiz günlerde Ankara’’ya giderek göreve talip olduğunu Genel Merkeze iletmişti. Akcan ve beraberindekiler seçimlere mevcut il yönetimi gidilmesinin partinin başarısına olumlu yansıyacağını savunarak, var olan yapının devam etmesi talebinde bulundu. Akcan’’ın atanmasına destek verenler arasında istifa eden eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu da bulunuyor.
MİÇOĞULLARI İDDİASI
CHP kulislerinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’’nun İzmir’’e kadın bir il başkanı atayacağı iddiası gündemde. Her gitti yerde kadın ve gençlerin önemine vurgu yapan Kılıçdaroğlu’’nun CHP’’nin kalesi İzmir’’de bu sözlerini gerçeğe dönüştürmek niyetinde olduğu dile getiriliyor. Bu iddiaları bir adım öteye taşıyanlar Kılıçdaroğlu’’nun İzmir’’e CHP eski İzmir Milletvekili Türkan Miçooğulları’’nı il başkanı olarak atayacağını savunuyor. Kulislerde Mustafa Moroğlu’’na destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’’nun da Genel Merkeze Miçooğulları’’ndan yana olumlu görüş verdiği iddia ediliyor.
ADAY BOLLUĞU YAŞANIYOR
CHP’’de il başkanlığı için DSP kökenli isimler de yarışıyor. İl başkanlığına aday olduğunu açıklayan DSP eski İl Başkanları Suat İstanbul ile Özdemir Sökmen de MYK’’dan çıkacak kararı bekliyor. Görev verilmesi halinde CHP’’nin başarısı için elinden gelenin en iyisini yapacağını açıklayan iki eski DSP’’linin MYK’’dan çıkmaları ise zor görünüyor. Bu isimlerin dışında eski Milletvekilleri Sedat Uzunbay, Erdal Karademir, Hakkı Ülkü, eski İl Genel Meclis Üyesi Yücel Özen, İşadamı Erdal Aksünger, Tacettin Bayır gibi isimler de MYK’’ya sunulması muhtemel isimler arasında yer alıyor.
SÜRPRİZ İSİM İDDİASI
Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’’nun kulislerde yer alan bu isimlerin dışında sürpriz bir ismi il başkanı olarak atayacağı da iddia ediliyor. İstanbul il başkanlığına Doğan Holding eski CEO'su Nebil İlseven’’i atayan Ankara il başkanlığı için de ODTÜ Siyaset Bilimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tarık Şengül’’ü ataması beklenen Kılıçdaroğlu’’nun iki ilde yaptığı ve örgütte sürpriz olarak nitelendirilen atamaların bir benzerini İzmir’’de yapacağı dile getiriliyor.
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gazeteci Ünal Ersözlü’’nün acı günü
Sabah Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi gazeteci-yazar-şair Ünal Ersözlü, ...
’‘Ben hala İzmir Kitap Fuarı’’nda coşkuyla konuşan Balbay’’ım!’’
İzmir basını Karşıyaka’’da stres attı
Karşıyaka Belediyesi’’nin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlediği ...
 
Türkmen: Kocaoğlu haklı
Milliyet Ege’’nin usta kalemi Kordon’’daki tente operasyonunu köşesine ...
Buca’’dan Balbay’’a destek için Silivri daveti
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Buca Belediyesi tarafından ...
Öcalan Nietzsche bıyığı bıraktı
İmralı mahkumu 62 yaşındaki Öcalan, son dönemde biraz zayıfladı ve bıyıklarını ...
 
Gazeteciler içini Bornova’’da döktü
Bornova Belediyesi ve İzmir Gazetecileri Cemiyeti’’nin işbirliği ile düzenlenen ...
İzmir Basın Müzesi’’ne iletişimci katkısı
Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyeleri tarafından İzmir Basın ...
Oktay Ekşi 58.hizmet yaşını İzmir’’de kutladı’…
Ege-Koop’’un düzenlediği ’“Siyaset-Basın ve Sandık’” konulu panele katılmak ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva