HABERLER>GÜNCEL
5 Haziran 2010 Cumartesi - 00:00

Fransız tatil köyü için imza

Foçalılar, Fransız Tatil Köyü Club Med’’in tekrar açılması için harekete geçti. Yetkililere seslerini duyurmak amacı ile hareket eden, Foçalılar ilçe genelinde imza kampanyası başlattı. ’

Fransız tatil köyü için imza

Foçalılar, Fransız Tatil Köyü Club Med’’in tekrar açılması için harekete geçti. Yetkililere seslerini duyurmak amacı ile hareket eden, Foçalılar ilçe genelinde imza kampanyası başlattı. ’
 
İZMİR- Atıl durumdaki tatil köyü ilçede iktidarı, muhalefeti bir araya getirdi. Foça'da ilçe teşkilatı olan siyasi partilerin temsilcileri bir araya gelerek tatil köyünün yeniden açılması için yapılacak çalışmalarda birlikte hareket etme kararı aldı. Tesisin Foça’’ya yeniden kazandırılması için sivil toplum örgütleri ve siyasiler yazılı ve görsel medyada birçok kez konuyu gündeme getirse de sonuç elde edemedi.
 
Mayıs ayında Foça’’da turizm konulu bir konferans veren Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Foça’’nın atıl tesisini gezdi. Tesisin yeniden yaşayan hale getirilmesi için destek sözü veren Ulusoy, Foça halkına atıl tesis için imza toplayın çağrısında bulundu. Foça halkına hitaben yaptığı konuşmasında, ’“Artık bu durum her bir Foçalı için vatandaşlık görevi sayılır. Foça’’da kağıt mı yok? İmza toplayın kağıtları birbirine ekleyin kaderinize razı olamayın’” diyen Ulusoy, Foçalı vatandaşları göreve davet etti.
 
 
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy’’un çağrısı üzerine, Foçalı vatandaşlar harekete geçti. Hazine ve orman arazisi üzerinde kurulu bulunan tatil köyünün yeniden açılması için ilçede imza kampanyası başlatıldı. İş yerlerine astıkları dövizlerle imza kampanyasına destek veren ilçe esnafı, ’“Club Med’’in kapatılmasından sonra Foça turizmde her geçen yıl daha da geriye gitti. Beş yıldır bugün açılır ,yarın açılır hayali ile kendi kendimizi avutuyoruz. Yurdumuzun diğer turizm bölgelerinde turistlik yatırımlar için hazine arazileri tahsis edilirken bizim ilçemizde var olan tesisin kapatılması, hem ülke ekonomisi hem de istihdam açısından büyük bir kayıptır. Biz Foça esnafı olarak tatil köyü arazisinin bir an önce Kültür ve Turizm Bakanlığı’’na devri yapılmasını ve kuruluş amacına uygun olmak sureti ile işletmeye açılmasını talep ediyoruz’” dedi.
 
Beş yıldır Foça’’nın gündeminden neredeyse hiç düşmeyen Fransız tatil köyü hakkında
Foçalı vatandaşlar tarafından ilginç yorumlar yapılıyor. Foça sokaklarındaki vatandaşlar, geçmişte arazilerini tatil köyü kurması için Emekli Sandığı’’na yok pahasına sattıklarını belirterek, aradan uzun zaman geçmesine karşın bu yerin amacına uygun kullanılmasını istediklerini dile getiriyor.
 
FRANSIZ TATİL KÖYÜ CLUB MED
Foça'da, ''Fransız Tatil Köyü'' olarak ünlenen Club Med, 2005 yılında tahliye edildi. Emekli sandığı mülkü olan Fransız Tatil köyü özelleştirme idaresine devir edilerek satışa sunuldu. Dönemin hükümeti emekli sandığını, diğer kamu kurumlarında da olduğu gibi işletmelerini özelleştirmesi için ÖYK tarafından satışa çıkarıldı. Fakat özelleştirilme gerçekleştirilemedi, tesisin satışı iptal oldu. Gayri faal tesis 5 sezondur hizmet dışı kalarak atıl duruma düştü.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sağlıkçılardan unutulmaz gece
İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Türk Halk Müziği Korosu ...
İzmir basınında bugün’…
Kentin ve bölgenin gazetelerinden öne çıkan haberler ve manşetlere taşınan gelişmeler’…’
TSK arazileri kentsel dönüşüm kapsamına alındı
TBMM İçişleri Komisyonu’’nda kabul edilen AKP İstanbul Milletvekili ...
 
Ergenekon’’a 4 tutuklama daha
''Ergenekon'' soruşturmasında gözaltına alınan 6 kişiden ...
İsrail kasten adam öldürmekle suçlanıyor
İsrail’’in gemi saldırısıyla ilgili soruşturma Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ...
Dikkat: İzmir haftasonu ıslanacak!
Türkiye yeni bir yağışlı havanın etkisine giriyor. Sağanak yağmurların ...
 
Anıl’’ın ardından dillerde acı bir beste’…
İzmir'in Bornova ilçesinde, derse yetişmek isterken başı okulun ...
Dink ailesinin avukatı ölü bulundu!
Hrant Dink cinayeti davasının müdahil avukatlarından Hakan Karadağ (40), ...
Google da mı yasaklanıyor?
YouTube sansürü yüzünden adı dünyanın sansürcü ülkeleri arasına giren ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Rilke’den sanat ve yaşam üzerine düşünceler
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva