HABERLER>POLİTİKA
31 Mart 2014 Pazartesi - 11:33

‘Küskünler’ DSP’yi sevindiremedi, CHP’yi vurdu!

DSP’nin sandık kozu CHP’nin küskünleri beklentiyi karşılayamazken 4 ilçede sonuca direkt etki etti.

‘Küskünler’ DSP’yi sevindiremedi, CHP’yi vurdu!

EGEDESONSÖZ -  İzmir’de yerel seçim öncesi yaşanan heyecanı CHP’deki liste depremi sonrası DSP’nin transferleri damga vurmuştu.

Başkan Kocaoğlu’nun büyük etkisi olan aday belirleme süreci sonrası birçok isim partisinden ayrılarak DSP’nin yolunu tutmuş, ‘AK Güvercin’ kritik ilçelerde önemli isimlerle sandığa gitme şansı yakalamıştı.
 
CHP’den ayrılan Hakan Tartan Konak’ta, Hüseyin Aslan Bayraklı’da, Ertan Avkıran Güzelbahçe’de, Selçuk Karaosmanoğlu Urla’da, Hakkı Ülkü Aliağa’da, Semra Aksakal Balçova’da, Yusuf Altıparmak Dikili’de, Osman Mert Foça’da, İbrahim Öz Torbalı’da ve  Öner Osmanoğulları Buca’da seçimlere DSP'nin adayları olarak girerken, CHP’nin 2014 için yola devam etmeme kararı aldığı Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün de bağımsız aday olarak seçimde yer aldı.

Ancak önemli transferlere rağmen DSP sandıkta hayal kırıklığı yaşadı. Bu isimlerin hiçbiri belediye başkanlığı kazanamadı. DSP’nin transferleri yada başka bir deyişle CHP’nin küskünleri 3 ilçede ise sandığın kaderine direkt etki ederek eski partilerinin seçim kaybetme nedenlerinden biri oldu.

4 İLÇEDE SANDIĞA DİREKT ETKİ
Seçim sonuçlarının CHP’nin kaybettiği ilçelerden Kınık ve Aliağa’da küskünlerine etkisi görüldü. Kınık’ta CHP’nin aday göstermediği mevcut belediye başkanı Süleyman Kaya, DP’den aday olmuştu. Kaya, aldığı yüzde 10’luk oy oranıyla CHP’nin Kınık’ta seçim kaybetmesinde rol oynadı.

Seçim sonucunun en fazla merak edildiği ilçelerin başında gelen Aliağa’da CHP adına hüsran yaşandı. MHP’li Serkan Acar’ın ipi göğüslediği Aliağa’da CHP üçüncü parti oldu. CHP MYK’sında ismi çıkan ancak PM’de onay alamayan Hakkı Ülkü, DSP’nin adayı olmuştu. Ülkü yüzde 11’lik oy oranı aldı. CHP'nin kaybettiği bir diğer ilçe olan Torbalı'da da CHP'den ayrılarak DSP'ye giden İbrahim Öz'ün etkisi görüldü. Öz, Torbalı'da yüzde 7'lik bir oy oranı aldı. AK Parti Torbalı'da yüzde1 oy farkıyla CHP'nin önünde ipi göğüsledi.

Menderes sandığı da AK Parti ile CHP arasında kıyasıya bir yarışa sahne oldu. AK Parti Adayı Bülent Soylu, CHP Adayı Ahmet Pala'yı 432 oy farkla geride bırakırken seçime bağımsız giren Eski CHP'li Belediye Başkanı Ergun Özgür 3.510 oy alarak sandığa direkt etki etti.
 
EN FAZLA OY TARTAN'A
CHP’nin küskünleri arasında en fazla oyu Konak’ta Hakan Tartan aldı. CHP’den istifa ederek DSP’ye geçmesi parti içinde büyük eleştirilere neden olan Tartan, Konak’ta beklediği oy oranını alamadı ancak küskünler arasında en fazla oyu alan isim oldu. Tartan, 17 bine yakın oy topladı.
 
AVKIRAN İKİNCİ OLDU
Yüzde bazında en fazla oyu ise Güzelbahçe’de Ertan Avkıran aldı. İlçede 2004-2009 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Avkıran, CHP’den 2014 için vize alamayınca DSP’nin yolunu tutmuştu. Avkıran, Güzelbahçe’de yüzde 29’luk bir oy oranı alarak CHP’li Mustafa İnce’nin ardından ikinci sırada yer aldı ve AK Parti’yi geride bıraktı.
 
ASLAN YÜZDE 2.6!
EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan da beklediği oy oranını alamayan isimlerin başında geldi. Aslan Bayraklı’da seçim sonucuna göre yüzde 2.67’lik oy oranıyla 5. sırada yer aldı.
 
CHP’nin diğer küskünlerinden Yusuf Altıparmak Dikili’de yüzde 3, Semra Aksakal Kayacan Balçova’da yüzde 5, Osman Mert Foça’da yüzde 10,  Selçuk Karaosmanoğlu Urla’da yüzde 11’lik oy oranları aldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hakan Tartan 1 Nisan 2014 Salı 11:17

İzmirin gülen yüze artık gülemiyordur. Kıytırık müzeler ne olacak, cafe filan olsunlar çay 50 kuruş olsun orada.

Yorumu oyla      14      6  
TC. Öz Vatandaş. 31 Mart 2014 Pazartesi 23:47

Nerede o çok bilmiş ukala takımı, çıksınlar şimdi bunları savunsunlar. Baştan beri ısrarla söylediğim olay aynen gerçekleşti ve birer bölen olarak tarihe geçtiler ama zararı hem kendilerine hemde ihanet ettikleri partiye oldu. Kendileri siyasi hayatlarını bitirip karizmayı çizdirdiler ama partiye zararları daha fazla oldu ve sonuç ortada. Şimdi CHP Genel merkezi ve İl yönetimi ve Aziz bey şapkalarını önlerine koyup ne yaptıklarını sorgulamalılar ve neticede başarısızlığı kabul etmeliler. Demek ki bu zihniyet partiye zarar veriyormuş deyip sorumlu olanlar derhal Partiden istifa etmelilerdir. CHP İzmir'de başarı kazanmış falan değildir kimsede sevinç gösterisi yapmasın, kaybedilen ilçeler ne yazık ki kendi elleri ile karşı tarafa teslim edilmiştir. Aday seçimi tamamen yanlıştır, Buca Parti çabası ile değil AKP İlçe Başkanlığının Cemil beyin arkasında durmayarak sabote edilmesi neticesinde tombaladan kazanılmıştır, bu durum karşısında kimse havaya girmesin ve bu parti bu zihniyet ile son kez seçim kazanmıştır ve halk yönetime bir uyarıda bulunmuştur.

Yorumu oyla      15      8  
ALİ ÇALIŞKAN 31 Mart 2014 Pazartesi 16:57

EY KERAMETİ kendinden menkul koltuk sevdalıları,ne zaman anlayacaksınız izmir halkı size değil CHP.ye oy veriyor.koskaca bir örgütü ve orada emek veren binlerce parti emekçisini yok sayarak ve o insanlara tepeden bakan bir anlayışla,seçimleri siz mi kazanıyorsunuz sandınız.gördünüz dimi arkanızda fedakar bir CHP örgütü olmayınca siz bir hiçsiniz.hem boyunuzun ölçüsünü aldınız.hemde tarihin çöplüğüne partisine ihanet eden bir siyasetçi olarak geçtiniz.umarım ki bu olydan herkes grekli dersi alır ve onlara her şeyi veren partilerine saygısızlık ve ihanet etmezler.tabi anlayana.

Yorumu oyla      42      9  
ali 31 Mart 2014 Pazartesi 16:49

AKP ye destek olan sözde sosyal demokrat DSP adayları ve onlara oy verenler acaba rahat uyuyabildiler mi?Bu günden sonra bence sokağa dahi çıkamamaları gerekir,şayet utanacak yüzleri varsa..

Yorumu oyla      38      10  
31 Mart 2014 Pazartesi 15:41

hakan tartan yüzde 60 oyum var diyordu.yahu millet size değil chp ye oy veriyor.kocaoğlu'na oyumuzu verdik ama çok da memnun değiliz.chp için son şans.çalışın ama hızlı,izmir artık çağ atlamalı.

Yorumu oyla      41      9  
Ahmet Türkan 31 Mart 2014 Pazartesi 14:46

Seçimden önce AKP'e birkaç ilçe hediye edeceksiniz dedik ama dinletemedik. Onlara CHP'de oldukları için halk oy veriyordu şimdi gördüler ne olduklarını.

Yorumu oyla      39      7  
Yazıklar Olsun 31 Mart 2014 Pazartesi 14:43

Bir zamanlar CHP'den milletvekili, belediye başkanı olup da 2014'de aday listelerinde isimlerini göremeyince DSP'den veya bağımsız aday olanlar isimleriniz tarihe "partisine ihanet edenler" olarak geçti. Farkında mısınız?

Yorumu oyla      49      13  
SAK 31 Mart 2014 Pazartesi 13:09

Hepsine yazıklar olsun.AKP uşaklığı yaptılar.

Yorumu oyla      74      37  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anketlerin sandığı: En yakın tahmini kim yaptı?
ANAR ve ORC, yaptıkları araştırma ile yerel seçimlerden çıkan sonuçları ...
Antalya'da nefes kesen yarışın galibi Türel
AK Parti adayı Türel, resmi olmayan sonuçlara göre, bir dönem sonra yeniden ...
Artık TKP'li bir belediye var
Türkiye'nin ilk TKP'li belediye başkanı Ovacık'ta seçildi.
 
İzmir'e kadın eli değdi: Kiraz'da buruk sevinç
İzmir sandığında 3 kadın başkan çıktı. CHP 2 adayıyla Konak ve Urla'da ...
İstanbul’da yeniden Topbaş yine elektrik krizi!
On milyon seçmenli İstanbul'da sandıklar açıldıkça başa baş bir yarış ...
Türkiye seçimini yaptı: İşte sonuçlar
Ülke çapında il il ilçe ilçe sandık sandık sonuçlar...
 
İzmir’da sandık raporu: Kim kazandı/ kaybetti?
Kent gelecek 5 yıl için iradesini ortaya koydu. İşte sonuçlar, kazananlar ve kaybedenler…
Yarışın nefes kestiği il: Başkan 1 oy farkla belli oldu
Türkiye genelinde oy sayımı devam ederken, mücadele birçok ilde kıran ...
Ve Gökçek zaferini ilan etti: Gene mağlup oldular
Melih Gökçek, Ankara'da sonuçların büyük oranda belli olmasının ardından ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva