HABERLER>SPOR
12 Aralık 2011 Pazartesi - 17:34

Flaş! Şike soruşturmasında 8 kişiye tahliye

Şike soruşturmasında tutuklu olan Serdal Adalı, Tayfur Havutçu ve İbrahim Akın'ın da aralarında olduğu toplam 8 kişi tahliye edildi. Aziz Yıldırım'ın tahliye talebi ise reddedildi.

Flaş! Şike soruşturmasında 8 kişiye tahliye

İSTANBUL - Futbolda şike soruşturmasında tutuklanan isimlerden Ümit Karan, Serdal Adalı, Korcan Çelikay, Ahmet Ateş, İskender Alın, Abdurrahman Yakut, İbrahim Akın, Tayfur Havutçu'nun tahliyesine karar verildi. Bu isimlere yurt dışı yasağı konuldu. Tahliye kararının gerekçeleri "atılı suçun mahiyeti" "mevcut delil durumu" "tutuklulukta geçen süre" "yasanın değişiklilik hali" olarak belirtildi.
Aziz Yıldırım'ın tahliye talebi ise reddedildi.
 
Şike soruşturmasında iddianamenin çıkması sonrasında sürpriz tahliyeler yaşandı.
 
Tahliye olan isimler şöyle:
 
Tayfur Havutçu (seyir yasağı kalktı)
Serdal Adalı
İbrahim Akın (seyir yasağı kalktı)
İskender Alın (seyir yasağı kalktı)
Ümit Karan
Korcan Çelikay (seyir yasağı kalktı)
Ahmet Ateş
Abdurrahman Yakut
 
Şike soruşturmasında tutuklu olan Diyarbakırspor Eski Başkanı Abdurrahman Yakut, Beşiktaş Protokol Müdürü, Ahmet Ateş, İstanbul BŞB oyuncuları İbrahim Akın ve İskender Alın, Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı, Beşiktaş Eski Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, Eskişehirspor Eski Sportif Direktörü Ümit Karan ve Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay'ın tahliyesine karar verildi. Bu isimlere yurtdışı yasağı getirildi.
 
Yasa da tahliye gerekçesi gösterildi
Mahkemenin tahliye kararında Köşk'te bekleyen Şike Yasası da gerekçe olarak gösterildi. Tahliye kararının gerekçeleri "atılı suçun mahiyeti" "mevcut delil durumu" "tutuklulukta geçen süre" "yasanın değişiklilik hali" olarak belirtildi.
 
93 sanığın olduğu soruşturmaya ilişkin iddianame cuma günü kabul edilmişti. İlk duruşma 14 Şubat'ta Silivri Cezaevi'nde görülecek. Bazı şüpheliler hakkındaki statlara giriş yasağı da kaldırıldı.
 
Aziz Yıldırım, Mosturoğlu ve Ekşioğlu'nun tahliye taleplerine ret
Şike ve teşvik soruşturması kapsamında Metris cezaevinde tutuklu bulunan Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu için talep edilen 'tahliye' kararı geri çevrildi. ...
 
Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu'nun taleplerini reddeden özel yetkili mahkeme, Cemil Turan ve İlhan Ekşioğlu'nun mahkeme sırasında yayınların yapılmaması konusundaki 'yayın yasağı' talebini de reddetti.
 
TUTUKLU SAYISI 23'E İNDİ
3 Temmuz'da başlayan soruşturma kapsamında aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da olduğu toplam 31 kişi tutuklanmıştı. Son tahliyelerle birlikte tutuklu sayısı 23'e indi.
 
Mahkeme, tutuklu sanıklar Olgun Peker, Aziz Yıldırım, Mehmet Şekip Mosturoğlu, Abdullah Başak, Abdullah Eker, Abdullah Karakız, Ahmet Çelenbi, Ali Kıratlı, Bülent Uygun, Bülen İbrahim İşcen, Cemil Turhan, Coşkun Çalık, Hakan Karaahmet, Haldun Şenman, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Mecnun Otyakmaz, Mehmet Yenice, Ömer Ülkü, Sami Dinç, Selim Kımıl, Talat Emre Koçak, Tamer Yelkovan ve Yusuf Turanlı’nın “üzerlerine atılı suçun yasal yaptırımı olan sevk maddelerinin alt ve üst sınırları, atılı suçun niteliği, dosyada bulunan fiziki takip tutanakları, telefon görüşme tutanak içerikleri, bir kısım sanıkların beyanları, el koyma tutanakları, CD çözümleri göz önüne alındığında kuvvetli suç şüphesini gösteren olgu kriterinin mevcut dosyada devam etmesi, delilleri karartma ihtimalinin bulunması ve bu nedenle koruma tedbirlerinin de uygulanması yeterli olmayacağından tutuklama sebeplerinin kalkmadığını" belirtti. Mahkeme bu nedenle 23 sanığın tahliye taleplerinin reddederek tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.
 
33 ŞÜPHELİ YAŞADIĞI BÖLGEDE İFADE VERECEK
Mahkeme, yasadaki değişiklikle birlikte sanıkların savunmalarının kendi bölgelerinde mahkemelerde alınabileceğini ifade ederek aralarında Nevzat Şakar, Gökçek Vederson, Mehmet yıldız, Serdar Kulbilge’nin de olduğu 33 kişinin yaşadıkları bölgedeki ifade vermesine karar verdi. Bu nedenle 33 sanığın yaşadıkları bölgedeki mahkemelere talimat yazıldı.
 
EMENİKE YURTDIŞINDA İFADE VERECEK
Sanık Emnanuel Chinenye Emenike’nin yurtdışına transfer olduğunu hatırlatan Mahkeme İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne yazı yazarak en son görev yaptığı kulübünden sanığın yurtdışı tebligat adresinin ayrıntılı şekilde istenilmesine karar verdi. Mahkeme Emenike’nin adres bilgileri geldiğinde, bulunduğu ülkede ifadesinin alınmasına karar verdi.
İddianamenin duruşmada okunması için TRT İstanbul Bölge Müdürlüğü’nden 2 spiker talep eden Mahkeme, 6222 Sayılı Yasanın 18. maddesinde yer alan “Seyirden yasaklanma" koruma tedbirine yönelik de karar verdi.
 
DURUŞMA SİLİVRİ’DE GÖRÜLECEK
Mahkeme, sanık ve avukatlarının sayısı, duruşmaya katılması muhtemel dinleyici ve benzeri kişilerin fazla olması, Çağlayan Adliyesi’ndeki mevcut duruşma salonunun kapasitesi itibariyle yeterli olmayacağını belirtti. Bu haliyle duruşmadaki güvenlik ve nizamın sağlanmasında güçlük çekileceğini ifade eden mahkeme, duruşmaların Silivri Cezaevi yanında bulunan duruşma salonunda 14 Şubat 09.30’da yapılmasına hükmetti.
 
HAVUTÇU BEŞİKTAŞ'IN BAŞINA GEÇEBİLECEK
Seyir yasağı kalkan statlara giriş yapabilecekler. Tayfur Havutçu'nun Beşiktaş'ın başına geçmesi için artık bir engel kalmadı.
 
68 Kişiye İzin
Şike soruşturması kapsamında yapılan tahliyeler sonrasında bazı isimlerin de statlara giriş yasağı kalktı.
 
Mahkeme, aralarında Tayfur Havutçu, İbrahim Akın, Emmanuel Emenike, Gökçek Vederson, Sercan Yıldırım, Sezer Öztürk Ümit Karan ve Korcan Çelikay gibi isimlerin de bulunduğu 68 şüpheliye konulan statlara giriş yasağını kaldırdı.
 
Statlara girebilmesine izin verilen kişiler arasında şu isimler var:
 
Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, İstanbul Büyükşehir Belediyespor futbolcuları İbrahim Akın ve İskender Alın, eski Fenerbahçeli futbolcu Emenike, Ankaragücü futbolcusu Serdar Kulbilge ve Galatasaraylı futbolcu Sercan Yıldırım.
 
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve TFF Yetkilisi Göksel Gümüşdağ’ın da aralarında bulunduğu 36 kişinin stat yasağı devam ediyor.
 
VEDERSON'UN YASAĞI KALKTI
Bursasporlu Gökçek Vederson'un yasağı kalktı. Bu akşamki Fenerbahçe maçında teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın görev vermesi halinde forma giyebilecek.
 
Ayrıca Emenike, Hikmet Karaman, Levent Eriş, Mahmut Boz, Serdar Kulbilge, Sezer Öztürk, Sercan Yıldırım ve Murat Şahin hakkındaki seyirden yasak kararı kaldırıldı.
 
METRİS'TEN TAHLİYE OLDULAR
İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin şike soruşturması iddianamesinin kabulüyle tahliyelerine karar verdiği Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı, Teknik Direktör Tayfur Havutçu, Beşiktaş Protokol Müdürü Ahmet Ateş, İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcular İbrahim Akın ve İskender Alın, Eskişehirspor Eski Sportif Direktörü Ümit Karan, Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay ve Diyarbakırspor Eski Başkanı Abdurrahman Yakut Metris Cezaevi'nden çıktılar. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
özay öz 12 Aralık 2011 Pazartesi 19:46

Benim anlamadığım bu şike eylemi tek taraflı nasıl yapılabiliyor.Baksanızut tabloya göre Fenerbahçe kendi kendine şike yapmış ve ytek ceza alan fenerbahçe spor kulubü olmuştur yazık.

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şike soruşturmasına giren şok telefon kaydı !!!
Şike davası dosyasına, Aziz Yıldırım ile Galatasaray Eski Başkanı Adnan ...
Dev derbi Buca’nın: 2-1
Bank Asya 1. Lig mücadelesinde iki ezeli rakibin karşılaştığı mücadelede ...
Fener’den sonra Trabzon’a da aynı tarife: 3-0
Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Galatasaray ...
 
Kartal’a İBB'den son dakika şoku: 1-1
Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Beşiktaş, kendi sahasında İstanbul ...
Kaf-Kaf Bolu'da buz kesti: 0-1
Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Karşıyaka, deplasmanda Boluspor’a 1-0 mağlup oldu.
Altay'dan tek kurşun: 1-0
Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta Altay, Pendikspor'u 1-0 mağlup etti.
 
Süreyya Ayhan'ın heykeli memleketinden kaldırıldı
Eski milli atlet Süreyya Ayhan Kop’un memleketi Çankırı’da 2003 yılında yapılan heykeli kaldırıldı.
Yıldırım: 'İddia yığını çelişkilerle dolu!'
Savcı Mehmet Berk tarafından hazırlanan şike iddianamesinde suç örgütü ...
El Clasico yüzünden babasını öldürdü
İspanya 1. Ligi'nde (La Liga) bu akşam TSİ 23:00'te oynanacak Real Madrid ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva