HABERLER>POLİTİKA
31 Mart 2014 Pazartesi - 02:08

Flaş! Kocaoğlu’ndan ilk zafer sözleri: Belediyecilik tarihinde…

Seçim sonuçlarının açıklanmaya başlamasının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu değerlendirme yaptı. Kocaoğlu, "Eşrefpaşa'dan sonra en uzun dönem başkanlık yapacağım. Belediye tarihinde bir ilk olacak" dedi. Kocaoğlu, seçim sonucundan AK Parti Adayı Binali Yıldırım ve hükümetin sonuç çıkarması gerektiğini söyledi.

Flaş! Kocaoğlu’ndan ilk zafer sözleri: Belediyecilik tarihinde…

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan yerel seçim sonuçlarına yönelik ilk değerlendirme geldi. CHP İzmir İl Başkanlığı'nda İl Başkanı Ali Engin, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile birlikte basın açıklaması yapan Kocaoğlu, seçim sonuçlarından memnun olduğunu söyledi.



BELEDİYECİLİK REKORU
Kocaoğlu, "Bir seçimi daha geride bıraktık. Kesin olmayan sonuçlara göre tekrar yüzde 50 oy oranının üstünde bir oran ile seçilmiş bulunmaktayız. Sonuçlar sanıyorum bir iki saat içerisinde netlik kazanır. İzmirli hemşehrilerimiz ilk defa belediye kurulduğundan bu yana yaptığımız incelemeye göre umuyorum yanılmıyoruzdur. Eşrefpaşa 1895-1907 arasında belediye başkanlığı yapmıştır. İzmir'de ilk defa üç kez üst üste 15 yıl başkanlık yapmış olacağız. Belediyecilik tarihinde rekora imza atmış bulunuyoruz. Sonuçlardan son derece memnunuz. İzmir'de her seçim ahenk içerisinde geçiyor. Bu seçimde yani 2014 seçimlerinde daha çok genel seçimlere yönelik kampanya yapılmasına rağmen sürekli yarışı centilmence götürerek İzmir'in farkını, örnek olma durumunu ülkemize gösterdik. Bu da İzmir'in ayrı bir özelliğidir" dedi.

İZMİR'E MİNNETTARIM
Oy oranlarına ve rakamlara da değinen Kocaoğlu, "Seçimlerde istatistiki verilere bakarak herkes yorum yapabilir. Biz de AKP'nin  genel sonuçlara göre 7 puan gerilediğini gördük. Biz de yüzde 48'den 51'e çıkmış bulunuyoruz. 10 yıllık başkanlık döneminde ayrım yapmadan, mazlumun yanında oldum. Bundan sonra da ayrım yapmadan bütün meclis üyeleri ve başkanlarımızla teveccühe layık olmaya çalıyacağız. Üzerimizde çok büyük sorumluluk var. Bu durum daha çok çalışmayı, hizmet ettirmeyi gerektiriyor. İzmirli hemşehrilerime, beni yalnız bırakmayan partime, üyelerimize, görevlilerimize teşükker ediyorum. Bize büyük başarı yaşattılar. Kendilerine minnettarım. En büyük minnnettarlığım da İzmir halkınadır. Böyle bir onurun herkese nasip olmasını diliyorum. Hayırlı olsun" diye konuştu.

YILDIRIM'A GÖNDERME
Kocaoğlu, rakibi Binali Yıldırım'a da göndermede bulundu. Kocaoğlu, "Binali Bey'e de birşeyler söylemek gerekirse kendisi İzmir'in milletvekilidir. Bundan sonra İzmir'in projelerinin parlementoda takipçisi olacağını sanıyorum. Kampanya sürecinde İzmir'in daha iyi tanıdı. Deneyim kazandı. Umuyorum önümüzdeki dönemde İzmir'in Ankara'daki projelerini canhıraş şekilde takip eder" dedi.



İLK İŞ TRAMVAY
Kocaoğlu, Türkiye geneli alınan sonuçlardan sonra AK Parti'nin artık 'yüzde 51' söyleminden vazgeçerek yüzde 43 oranlarını konuşması gerektiğini ifade etti. Göreve gelir gelmez yapacağı bir özel projenin olmadığını anlatan Kocaoğlu, "İlk proje diye birşey yok. Devam edenler var. Seçim bildirgemizde söylediklerimiz var. Stratejik planımız bellidir. Biz bunun hazırlığını yaptık. Bütün projelerimiz sürerken yeni döneme tramvayın temelini atarak başlayacağız" diye konuştu.

SONUÇ ÇIKARTSINLAR
Kocaoğlu, daha önce ifade ettiği 30 ilçe ve büyükşehir belediyesi ile yüzde 60 oy oranı hedefine büyük oranda ulaştıklarını söyledi. Kocaoğlu, "Başkanlık dönemlerinde hiç engellenme edebiyatı yapmadım. Engellenmeye sığınmadım. Bu sonuçtan en az benim kadar, belki benden de fazla hem Binali Bey'in hem de AKP Genel Merkezi'nin sonuç çıkarma ve İzmir'e hizmet etme yarışında bulunacağını sanıyorum" ifadelerini kullandı.
İl Başkanı Ali Engin de şunları söyledi:
"Seçim sonuçları hem kentimize hem ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Sandıkların tamamı açıklanmamasına rağmen bütünşehir belediye başkanımız İzmir'lilerin desteği ile Aziz Kocaoğlu seçilecektir. Elimizdeki verilere göre bu oran yüzde 99'dur. Kendisini kutluyoruz. Partimiz İzmir'de 2011 genel seçimleri ve 2009 yerel seçimlerinden daha başarılı olmuştur. AKP 2011 yılında 11 ilçede başarılı olmuştu. Bu sayı 2-3'e kadar düştü. Hangi partiden olursa olsun Aziz Kocaoğlu eşit hizmet etmeye devam edecektir"

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BÜŞRA YALÇIN 1 Nisan 2014 Salı 10:33

YAZIK ŞU İZMİRLİLERE BAK ADAM ÇALIŞSIN DİYE NASILDA GAZ VERİYORLAR.. NE HALLERE DÜŞTÜ ŞEHİR YARABBİM. BOŞUNA GAZLAMAYIN SEÇİM ÇALIŞMALARI BİTTİ BELEDİYE ÇALIŞMASI DURDU! 5 SENE SONRA SON 3 AY GÖRÜRSÜNÜZ BELKİ KOL SIVAMAYI

Yorumu oyla      13      7  
Flaş 31 Mart 2014 Pazartesi 23:28

Kocaoğlu’ndan ilk zafer sözleri: Eşrefpaşa'dan sonra en uzun dönem başkanlık yapacağım. Belediye tarihinde bir ilk olacak" dedi.BU sizin için zaferse biz boşuna genele yansıyacak oy katsısı sağlayacak çalışmalar yapıyoruz.siz koltuk biz Türkiye geneline bakıyorduk.6 ilçe kayıp hala Zafer diyebilen bir Başkan'a Sen daha iyi bilirsin demek gerek.

Yorumu oyla      14      6  
Ali Osman 31 Mart 2014 Pazartesi 20:32

Ya insanlarla dalgamı geçiyorsunuz.Oy yüzde 50 nin altıına inmiş 7 puan düşüş var.8 ilçe gitmiş.ne başarısından bahsediyorsunuz sayın kocaoğlu.başarısızlığın baş sorumlusu sizsiniz.sizinle birlikte ali engin,alattin yüksel sorumludur.İnsanları kandırmayı bırakın artık.İzmirde CHP sizlerin sayesinde başarısız olmuştur.

Yorumu oyla      18      6  
ibrahim nusret birik 31 Mart 2014 Pazartesi 16:03

İzmir'in Kazananı şunu iyi bilmelidir.Şehri iyi yönettiğini düşündüğü için,Partisinin politikasının doğru bir politika olduğunu düşündüğü için,İzmir halkının kendisini çok sevdiğini düşündüğü için Seçilmedi.Karşısındaki parti ATA'sına dil uzattığı için,Şehrine gavur dendiği için,Politikalarını beğenmediği için,seçildi.Şimdi İzmir'in kazananına sesleniyorum buyur bu vesayetle yönet 5 sene daha bu şehri.....

Yorumu oyla      17      6  
İzMir'li 31 Mart 2014 Pazartesi 14:55

Sayın KOCAOĞLU'nu kutlarım; akp gelmesin diye oylar size verildi. Kolları sıvayın ve hizmet gitmeyen yerlere ağırlık veriniz.

Yorumu oyla      19      7  
süleyman 31 Mart 2014 Pazartesi 14:28

keşke ben aday olsaydım çok kolay oldu, iş yapsanda yapmasanda sorun yok

Yorumu oyla      18      9  
Tekin Yetkin 31 Mart 2014 Pazartesi 14:01

Bakalım adam gibi bir ekip kurabilecekmi?en son konuşmalarından birisinde ekibimi değiştireceğim demişti.

Yorumu oyla      18      7  
Vatansever35 31 Mart 2014 Pazartesi 13:27

Sonuç çıkarması gerekenler belli: İl balkanı ve Aziz bey... Sonucu siz çıkaracaksınız.Direne direne,inatla yaptığınız tercihler 7 ilçeyi kaybetmeye sebep oldu.30'da 30 lafınızı yememelisiniz.Hesap vereceğiniz zaman mutlaka gelecektir.Olağanüstü genel kongre yapılmalıdır.Bu oylar İzmirlinin reaksiyon oylarıdır,size teveccüh değildir.Sapla samanın karıştırılmaması gerçeğinde olduğu gibi sizde bunu asla birbirine karıştırmayın.İzmir'in en başarısız başkanısınız ve maalesef konjonktür sizi tekrar başkan yaptı.Deniz kenarını süsleyerek,bisiklet koyarak bu güzel İzmir'e hizmet ettiğinizi i sanıyorsunuz? Trafik problemine "yok" diyorsunuz.Ya siz İzmir'de yaşamıyorsunuz,ya biz rüyadayız ve kabus görüyoruz... Kent kan kaybediyor.Kerameti kendinizden menkul saymadan aklınızı başınıza alın ve bari diğer adayların projelerinden bazılarını yapın.AKP'nin projelerini kullanmaktan rahatsızsanız, bari MHP'nin adayının projelerini hayata geçirmeye çalışın.İzmirli bugüne kadar size sabretti ama artık yeter,biz hizmet bekliyoruz. İlk önce trafik sinyalizasyonunu elden geçirin,sistem çalışmıyor.O UKOME denen ucube yapıyı derhal revize edin.Asl olan benim yani vatandaş.Sana verilen ehliyetle kullandığınız İzmir otobüsünü düzgün kullanın,kaza yaptırmayın. Bunu bence bir ihtar olarak alın,çünkü hizmetleriniz bizi,yani İzmir'liyi mutlu etmiyor...

Yorumu oyla      21      6  
Hedef 31 Mart 2014 Pazartesi 12:52

CHP de hedef küçük izmiri korumak, bu arada 8 ilçe de gitti. Oy düştü, yani belediyelerden halk memnun değil. Belediye kendini düzeltmeli yoksa CHP izmirde kan kaybeder ve silinir.

Yorumu oyla      26      7  
İzmirliyiz Yaparız 31 Mart 2014 Pazartesi 12:45

Yemin edebilirim ki, izmir büyükşehir adayı ben bile olsam alırdım bu seçimi :))

Yorumu oyla      25      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir’de flaş açıklama: Şaibe var!
Büyükşehir Adayı Yıldırım’ın yerine basının karşısına çıkan Genel Başkan ...
CHP'de kazanan isimlerden ilk mesajlar
İlçe belediye başkanlığı yarışında sandıktan galip çıkan isimlerden ilk mesajlar geldi.
İşte Erdoğan'ın 30 Mart balkon konuşması
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ankara’da AK Parti Genel Merkezi önünde ...
 
İşte Ege’de zafer kazanan başkanlar
Aydın, Balıkesir, Kütahya ve Afyonkarahisar’da seçim sonuçlandı.
İzmir’de partilerden iki resmi sonuç açıklaması
CHP ve MHP Menemen ve Aliağa’da zaferlerini ilan etti.
Flaş! Başkan Kocaoğlu’nun ilk mesajı Twitter’dan
İzmir sandığının fotoğrafı büyük ölçüde şekillenirken CHP Adayı ve Büyükşehir ...
 
İlk türbanlı belediye başkanı
AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Ulvi Bezirci, Konya'nın Meram ilçesinde ...
İstanbul’da ‘2009’ havası: il başkanları kapışması!
Nefes kesen yarışın gölgesinde yine elektrik krizi ve siyasi polemik!
Eskişehir’de elektrik krizi: Büyükerşen’den ilk açıklama
CHP Adayı ve Belediye Başkanı Büyükerşen 6 büyük mahallede elektriklerin kesildiğini duyurdu.
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva