HABERLER>POLİTİKA
31 Mart 2014 Pazartesi - 01:04

İşte Ege’de zafer kazanan başkanlar

Aydın, Balıkesir, Kütahya ve Afyonkarahisar’da seçim sonuçlandı.

İşte Ege’de zafer kazanan başkanlar

Aydın’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini resmi olmayan sonuçlara göre CHP adayı Özlem Çerçioğlu, kazandı.

- EGE’DE SON DURUM: İŞTE SONUÇLARI



Bir önceki dönemin mevcut belediye başkanı, evli ve 2 çocuk annesi, 46 yaşındaki Özlem Çerçioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarıştığı rakibi AK Parti adayı Mustafa Savaş’ı geride bıraktı. Resmi olmayan sonuçlara göre rakibine yüzde 12 fark atan Çerçioğlu, yaptığı balkon konuşması tüm Aydınlılara birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

MANİSA MHP İLE DEVAM DEDİ
Büyükşehir olan Manisa’da belediye başkanlığı seçimini mevcut belediye başkanı ve MHP adayı Cengiz Ergün kazandı.


 
Müteahhit, evli, iki çocuk babası, 54 yaşındaki başkan Ergün’ün rakibi Ak Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, ikinci sırada yer aldı. MHP, zaferini Malta Parkı’nda kutladı. Kendisine destek veren partililere, parktaki restoranın balkonundan teşekkür eden Başkan Ergün, yaklaşık 2 bin kişiye seslendi. Buruk sevinç yaşadığını belirten Başkan Ergün, "İlçelerde MHP’li belediye sayısını arttırdık. Fakat Manisa’da yeni kurulan Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerini kıl payı kaçırdık. Çeşitli entrikalar dönüyor. Her iki ilçe için de seçim kuruluna itiraz edeceğiz. Allah bize bir beş sene daha Manisa’ya hizmet etme şansı verdi. Yine Manisa’ya ilçeleri ile beraber en iyi hizmeti vermeye devam edeceğiz. Geriye dönüp baktığımızda da ne eksikliklerimiz varsa onları da tamamlayıp, daha tecrübeli bir belediye başkanı olarak Manisa’yı çok daha ilerilere götüreceğiz" dedi.

MUĞLA’DA GÜRGÜN
Muğla’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini CHP’li Osman Gürün kazandı. Gayri resmi sonuçlara göre yeni ilçe Menteşe’nin başkanı olan Bahattin Gümüş ile Büyükşehir’in galibi Gürün sonucu, 'Kerimoğlu Zeybeği'yle kutladı.


 
Bu yıl ilk kez seçimlere 'Büyükşehir’ unvanıyla giren Muğla’da Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, evli ve iki çocuk babası olan Dr. Osman Gürün oldu. Muğla’nın yeni ilçesi olan Menteşe’nin CHP’li Belediye Başkanı da harita mühendisi, evli ve iki çocuk babası Bahattin Gümüş oldu. Yeni ilçenin ilk başkanı olan Gümüş, rakiplerine fark attı.
 
Seçimi partilerinin Menteşe İlçe Başkanlığı binasında televizyon ekranlarından takip eden iki başkan adayı, gayri resmi sonuçlara göre zaferi garantileyince, kesin sonuçların açıklanmasını beklemeden Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen kutlama etkinliğine katılmak üzere buradan ayrıldı. 2 bin kişinin katıldığı etkinlikte “Kerimoğlu Zeybeği' oynayan Gürün ve Gümüş, büyük alkış aldı.
 
Kendisine destek verenlere teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün, “Tüm aday arkadaşlarımız ile birlikte seçim çalışmalarımız seviyeli bir şekilde geçti. Hepimiz yakışır bir şekilde projelerimizi anlattık. Kesinlikle bir birimizi üzecek beyanatlarda bulunmadık. Geçirmiş olduğumuz bu seçim sürecinde bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Demokrasi kuralları içinde bir seçim yaşadık” dedi.
 
Öte yandan resmi olmayan sonuçlara göre Köyceğiz ilçesinin 3 dönemdir belediye başkanı CHP’li Salih Erbay’ın seçimi 10 oy fark ile rakibi AK Parti’li Kamil Ceylan’a kaybettiği belirtildi. Dalaman’daki yarışta ise AK Parti’nin adayı Sülayman Camızcıoğlu’nun 8 oy ile rakibi CHP’li Muhammet Şasmaz’ı geride bıraktığı öğrenildi. Bu iki ilçede itirazlar olduğu, sayımın tekrar yapılacağı kaydedildi.

DENİZLİ’NİN İLK BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ZOLAN
Denizli’de seçimi kazanan Ak Parti adayı Osman Zolan, Denizli'nin ilk büyükşehir belediye başkanı oldu.
 


2011 genel seçimlerinden sonra belediye meclisinde yapılan oylamayla Belediye Başkanı olan Osman Zolan, Ak Parti ile girdiği başkanlık yarışında CHP ile kıyasıya bir çekişti. Osman Zolan ile büyükşehir belediye başkanlığını kazanan AK Parti, il genelinde ilçe belediyeleri sayısını da artırırken, CHP ilçelerde önemli kalelerinden olan Serinhisar ve Çivril’i kaybetti. MHP ise büyükşehirde 2009 yerel seçimlerine göre önemli oranda oy kaybetti.
 
AK Parti seçim zaferini Delikliçınar Meydanı’nda yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı miting gibi törenle kutladı. Seçim kampanyasına önemli destek veren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de eşi Ayşen Zeybekci ile kutlamalara katılırken, Denizli merkezdeki üç belediyeyi de kazanan AK Partililer büyük sevinç yaşadı. Yeniden belediye başkanı seçilen Osman Zolan ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Belediye Başkanlık makamından alanda toplananları selamladı. Başkan Zolan ve Bakan Zeybekci, daha sonra meydanda kurulan platformda bu defa Pamukkale’de seçimleri kazanan Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi’de seçimleri kazanan Muhammet Subaşıoğlu, Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak ve İl Başkanı Avni Örki alanda toplananları hep birlikte selamladı. Havaifişek gösterilerinin yapıldığı kutlamaya katılanlar Tavas Zeybeği oynadı.

BALIKESİR’DE ZAFER AK PARTİ’NİN
Balıkesir belediye başkanlığını resmi olmayan sonuçlara göre Ak Parti adayı Ahmet Edip Uğur kazandı.


 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili olan Ahmet Edip Uğur, MHP'li Belediye Başkanı İsmail Ok’un Balıkesir'deki 5 yıllık iktidarına da son verdi. Oyların belli olmasıyla birlikte Ak Partililer davul zurna eşliğinde oynayıp seçim zaferini kutladılar.
 
KÜTAHYA’DA SARAÇOĞLU
Kütahya’da belediye başkanlığı seçimini AK Parti adayı Kamil Saraçoğlu kazandı.
 


Otomotiv sektöründe yedek parça ticareti ile uğraşan 55 yaşındaki evli 3 çocuk babası Kamil Saraçoğlu'nu seçimlerde MHP adayı Alim Işık zorladı. MHP adayı Işık ikinci sırada yer aldı.

AFYON’DAN YENİDEN ÇOBAN
Afyonkarahisar’da belediye başkanlığı seçimini Ak Parti adayı Burhanettin Çoban yeniden kazandı.



Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdikten sonra Afyonkarahisar'da avukatlık yapan 52 yaşındaki Burhanettin Çoban, 2002 yılında Ak Parti İl Teşkilatı'nı kurdu ve İl Başkanı olarak görev aldı. 10 yıl süreyle belediye meclis üyeliği yaptı. 2009'da AK Parti'den Afyonkarahisar Belediye Başkanı seçilen Çoban, evli ve 3 çocuk babası.
 
Afyonkarahisar'ın 17 ilçesinde Ak Parti 7, MHP 6 ve CHP 4 ilçe belediye başkanlığını kazandı.

UŞAKLILAR AK PARTİ SEÇTİ
Uşak’ta saat 06.30'da oy ayrımı tamamlanarak resmi sonuçlara ulaşıldı. Uşak merkezde 135 bin 36 seçmenden 123 bin 562'si 439 sandıkta oy kullandı. Seçimde 117 bin 767 oy geçerli sayılırken, 5 bin 795 oy geçersiz çıktı. Seçim sonunda belediye başkanlığı yarışında AK Parti’li Nurullah Cahan 50 bin 920 oy alarak rakiplerine fark attı.


 
Avukat, evli ve 2 çocuk babası 41 yaşındaki AK Parti’li Nurullah Cahan’ın çekiştiği rakibi MHP’li Alpay Özgür ikinci sırada yer aldı. MHP’li Alpay Özgür 36 bin 471 oy alırken, CHP’li Uşak Belediye Başkan adayı Bülent Yazgan ise, 26 bin 897 oyda kaldı. Belediye meclis üyeliklerinde ise, 439 sandıkta 135 bin 36 seçmen oy kullandı. 116 bin 488 oy geçerli, 7 bin 35 oy geçersiz sayıldı. AK Parti Uşak Belediye Meclisi'nde kontenjanlarla birlikte 17 koltuğun sahibi olurken, MHP 9, CHP ise 5 meclis üyesi çıkardı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de partilerden iki resmi sonuç açıklaması
CHP ve MHP Menemen ve Aliağa’da zaferlerini ilan etti.
Flaş! Başkan Kocaoğlu’nun ilk mesajı Twitter’dan
İzmir sandığının fotoğrafı büyük ölçüde şekillenirken CHP Adayı ve Büyükşehir ...
İlk türbanlı belediye başkanı
AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Ulvi Bezirci, Konya'nın Meram ilçesinde ...
 
İstanbul’da ‘2009’ havası: il başkanları kapışması!
Nefes kesen yarışın gölgesinde yine elektrik krizi ve siyasi polemik!
Eskişehir’de elektrik krizi: Büyükerşen’den ilk açıklama
CHP Adayı ve Belediye Başkanı Büyükerşen 6 büyük mahallede elektriklerin kesildiğini duyurdu.
Ankara'da nefes kesen seçimde son durum
Ankara'da seçim yarışı nefes kesiyor.
 
CHP İl Başkanı Engin’den flaş açıklama: 6 ilçe…
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, yerel seçimin ardından İzmir'de ortaya ...
Taşer’den ilginç çıkış: O miting oylarımızı düşürdü
MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Taşer, seçim sonuçlarını ...
Flaş! İşte seçimin ilk kazananları
Türkiye’de 32 ilde 16:00’da diğer illerde ise 17:00’de biten oylama işlemi ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva