HABERLER>POLİTİKA
31 Mart 2014 Pazartesi - 01:14

CHP'de kazanan isimlerden ilk mesajlar

İlçe belediye başkanlığı yarışında sandıktan galip çıkan isimlerden ilk mesajlar geldi.

CHP de kazanan isimlerden ilk mesajlar

İzmir’de rekorun adresi Karşıyaka’ydı… CHP Karşıyaka adayı Hüseyin Mutlu Akpınar, kullanılan oyların yüzde 70'ini alarak rakiplerine fark attı ve Karşıyaka'nın yeni belediye başkanı seçildi.



Tüm Karşıyakalılara teşekkür eden Akpınar "Karşıyaka farkını ortaya koydu. Beklediğimiz bir sonuca ulaştık. Sokaktaki çalışmalarımız, fark atacağımızı gösteriyordu. Bize güvenenleri mahcup etmeyeceğiz. Tüm Karşıyaka'yı kucaklayarak güzel hizmetler sunacağız" dedi.

BORNOVA BELEDİYE BAŞKANI OLGUN ATİLA: Onurlu görevi bize layık gören Bornova halkına saygılarımı sunuyorum. Bu büyük oyla sorumluluk daha da arttı oy vermeyen vatandaşlara da teşekkür ediyorum. Oyumuzu ilerleyen dönemlerde daha da artırmak istiyoruz. Sabahtan itibaren sandıkları tek tek gezdik, arkadaşlarıma da yoğun emekleri teşekkür ediyorum. Daha iyi İzmir daha iyi Bornova daha iyi Türkiye içi çalışmaya devam edeceğiz. Oy oranları bizim için onur verici ama sorumluluğumuzu da artırıyor.



KONAK BELEDİYE BAŞKANI SEMA PEKDAŞ: Konak’ta Belediye Başkanlığı seçimini kazanan CHP Belediye Başkan Adayı Sema Pekdaş, seçim sonuçlarının ardından merkez seçim ofisinde yaptığı ilk açılamada şunları söyledi: “Beş yıl boyunca Konak’ı Konaklılarla birlikte, Konak’ta yaşan herkesle birlikte yöneteceğiz. Birlikte yeni kazanımlar elde edeceğiz, çok yol alacağız. Ve halkın belediyeciliği nedir, katılımcı demokrasi nasıl gerçekleşir, bunları birlikte göstereceğiz. Bu seçim döneminde biz bir kara propagandayla mücadele etmek zorunda kaldık. Bu kara propaganda bizim enerjimizi bazı zamanlar azalttı, arkadaşlarımızı üzdü. Biz bunu yapanlar adına da üzüldük. Çünkü kamusal alan sahibi insanların söylediklerinin ciddi anlamda bir ağırlığı vardır ve sözlerini düşünerek söylemeleri gerekir. Bu tür davranışlar içinde bulunmanın demokrasiye vereceği zararlar adına üzüldük. Ama seçim bitmiştir. Kara propaganda yapanlara da en iyi cevabı sandıkta Konaklılar vermiştir.
Kin ağır bir yüktür. Bundan sonra biz kini unutuyoruz, kin diye bir yükümüz olmayacak. Bizim artık başka sorumluluklarımız var. Kimseyi ötekileştirmeden, herkesle birlikte öteki, beriki demeden birarada, Konak’ta Konaklılarla birlikte üretmeye devam edeceğiz. Çünkü bu ülkenin demokrasi adına alması gereken çok yol var. Yürümemiz gereken çok şey var. Ben bu süreçte katkı koyan herkese, tüm Konaklı hemşerilerime teşekkür ediyorum. Bundan sonrası için de çok daha iyisinin olacağına söz veriyorum."



FOÇA BELEDİYE BAŞKANI GÖKHAN DEMİRAĞ: Seçim çok demokratik bir ortamda geçti. Öncelikle bu anlamda herkese teşekkürlerini sunuyorum. Üçüncü dönemi kazanıyoruz. Partimiz ve Foça için hayırlısı olsun. En iyi hizmet için çalışacağız.

GAZİEMİR BELEDİYE BAŞKANI HALİL İBRAHİM ŞENOL: Bir sıkıntımız yok. Fark biraz daha açılabilir. Seçim gayet iyiydi bir sıkıntı olmadı. Gaziemirliler zaten aydınlık insanlar. Seçim gayet saygılı geçti. Yüzde 55 civarında biz 29-30 civarında da AKP alır.


 
BALÇOVA BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ALİ ÇALKAYA: Mehmet Ali Çalkaya Balçova Cumhuriyet Meydanı’nda kendisini bekleyen binlerce kişiye hitap etti. Seçimleri kazanacağımdan emindim diyerek sözlerine başlayan Başkan Çalkaya “Son bir aydır yaşadığımız her türlü saldırıya ve karalama kampanyasına rağmen bu kentin insanları beş yıl daha “insanı sevmek” anlayışına, Cumhuriyet Değerlerinin ön planda tutulması anlayışına evet dedi. Bu kentin insanları taşeronlara da, rantı ön planda tutanlara da izin vermedi. Balçova Halkı insanı ön planda tutan yönetim anlayışına beş yıl daha devam dedi. Ben her zaman bu kentin insanlarını sevdiğimi ve onlara hizmet etmek istediğimi söyledim. Biz yine birlikte omuz omuza Balçova’yı yöneteceğiz. Değerlerimizden hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz. On yıldır kimseyi ayrıştırmadan hizmet ediyoruz. Bundan sonra da eksikliklerimizi giderek en iyi hizmeti vereceğiz. Balçova’da yaşayan 78 bin kişi için çalışarak onların oylarına layık olmaya çalışacağız” diye konuştu.



PİRİŞTİNA’DAN ZAFER KONUŞMASI
Buca'da genç bir nefes olarak yola çıkan Levent Piriştina, başkanlık yarışında ipi göğüsledi. En yakın rakibi AK Parti'li Cemil Şeboy'a ortalama 7-8 puanlık bir fark atan genç başkan adayı, sevincini Çevik Bir Meydanı'nda toplanan hemşerileri ile paylaştı. Bir değişiklik olmaması halinde mazbatasını ve başkanlık koltuğunu partilisi eski başkan Ercan Tatı'dan Perşembe ya da Cuma günü devralması beklenen Piriştina, güven veren açıklamalarda bulundu. "Bir kez daha Buca, ne kadar dürüst, ne kadar namuslu olduğunu göstermiştir. Örgütüm ve tüm yol arkadaşlarım adına sizlere teşekkür ediyor, güveninizi boşa çıkarmayacağımızı bilmenizi istiyorum" diye konuştu. Piriştina sözlerini şöyle sürdürdü: "Geride kalan seçimde gereken dersi Buca'dan, İzmir'e, İzmir'den tüm Türkiye'ye verdiniz. Yüzümüzü kara çıkarmadınız. Biz de bizi destekleyenlerin yüzünü kara çıkarmayacağız.  Size söz veriyoruz. Üzerimize yüklediğiniz sorumluluğun farkındayız ve öyle olacağız. Sorumluluk bizimdir."

CEKET MESAJI
Piriştina, konuşması sırasında "Ceketimi koysam kazanırım" şeklinde sözler sarfettiğini belirterek eleştirdiği rakibi Cemil Şeboy'a sahneden ceketli gönderme yaptı. Konuşması sırasında "Ceketle ilgili bazı sözler söyleyenlere sizler en güzel cevabı verdiniz" diyerek ceketini çıkartıp kürsünün ön sırasında bekleyen hemşerilerine verdi. Genç Başkan Adayı, "Biz ceketimizle geldik, ceketimizle gideriz. Halktan başka kimseden de talimat almayız" şeklinde konuştu.  Çevik Bir Meydanı'ndaki kutlamalar, gece 01.30'a kadar sürdü.


 
ŞAHİN 4.YILDIZI TAKTI
Menemen’de 4'üncü kez Belediye Başkanı seçilen CHP’li Tahir Şahin, Cumhuriyet Meydanı’nda hemşehrileriyle zafer kutlaması yaptı. 15 yıldır hizmet ettiği Menemen’de en uzun süre görev yapan Belediye Başkanı olan Tahir Şahin’e 4 yıldızlı rozeti, CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak, Menemenlilerin sevgi gösterileri eşliğinde taktı.

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan çok sayıda Menemenli, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’i büyük bir coşkuyla karşıladı. 'Menemen seninle gurur duyuyor', 'Mustafa Kemal’in askerleriyiz' sloganları eşliğinde karanfiller dağıtan CHP’li Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “Benim iki ailem var, birisi Şahin ailesi, diğeri Menemen ailesidir. Bu güzel ilçemize hizmet etmek benim için büyük bir onur. Herkesin o kadar çok büyük emeği var ki üzerimizde, ama hiç kimse kuşkulanmasın bu emeğinize layık olacağım. 15 yıl çalıştım, daha çok çalışacağım. Bizim için hem çalışmak, hem namuslu olmak çok önemli. Ben değil, Menemen kazandı, sizler kazandınız” dedi.
 
İKTİDARA DA SESLENDİ
Menemen’i ortak akılla, herkese eşit hizmet anlayışıyla yönetmeye devam edeceğini söyleyen Başkan Şahin, kimseyi dışlamayacaklarını vurguladı. Şahin, “Biz mevcut hükümet gibi kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, hiç kimseyi dışlamayacağız. Yüzde 51 de alsak, yüzde ’51 bizden yana’ demeyeceğiz. Demokrasinin özü, azınlığın haklarını korumaktan geçer, ey iktidar duy bunu” diye konuştu.
 
Menemen için çalışmaktan yorulmayacağını söyleyen Başkan Tahir Şahin, havai fişek gösterileri ile renklenen gecede vatandaşlarla birlikte 10’uncu Yıl Marşı’nı söyledi. Daha sonra partililer tarafından ilçe merkezinde yaya ve araçlarla kortej düzenlendi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte Erdoğan'ın 30 Mart balkon konuşması
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ankara’da AK Parti Genel Merkezi önünde ...
İşte Ege’de zafer kazanan başkanlar
Aydın, Balıkesir, Kütahya ve Afyonkarahisar’da seçim sonuçlandı.
İzmir’de partilerden iki resmi sonuç açıklaması
CHP ve MHP Menemen ve Aliağa’da zaferlerini ilan etti.
 
Flaş! Başkan Kocaoğlu’nun ilk mesajı Twitter’dan
İzmir sandığının fotoğrafı büyük ölçüde şekillenirken CHP Adayı ve Büyükşehir ...
İlk türbanlı belediye başkanı
AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Ulvi Bezirci, Konya'nın Meram ilçesinde ...
İstanbul’da ‘2009’ havası: il başkanları kapışması!
Nefes kesen yarışın gölgesinde yine elektrik krizi ve siyasi polemik!
 
Eskişehir’de elektrik krizi: Büyükerşen’den ilk açıklama
CHP Adayı ve Belediye Başkanı Büyükerşen 6 büyük mahallede elektriklerin kesildiğini duyurdu.
Ankara'da nefes kesen seçimde son durum
Ankara'da seçim yarışı nefes kesiyor.
CHP İl Başkanı Engin’den flaş açıklama: 6 ilçe…
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, yerel seçimin ardından İzmir'de ortaya ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva