HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Mart 2016 Cuma - 12:58

Flamingo Adası tartışması: Kocaoğlu’nun restine bakanlıktan yanıt!

Bakanlık, Başkan Kocaoğlu’nun “Orman Bölge Müdürlüğü’nün bu adada, bu alanda bir kuruşu varsa ben bu görevi bırakıp gideceğim” sözlerine yanıt verdi.

Flamingo Adası tartışması: Kocaoğlu’nun restine bakanlıktan yanıt!

EGEDESONSÖZ – Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Mart ayı ikinci meclis oturumunda Kuş Cenneti içine yapılan Flamingo Adası’nın Orman Bölge Müdürlüğü sitesinde yatırım olarak gösterilmesine sert tepki vermişti.

Başkan Kocaoğlu, “Orman Bölge Müdürlüğü’nün bu adada, bu alanda bir kuruşu varsa ben bu görevi bırakıp gideceğim” demişti.

Kocaoğlu’nun restine bakanlıktan yanıt geldi. Açıklamada, “Burada yapılan yatırımlar ne Aziz Kocaoğlu ne de İzmir Büyükşehir Belediye’si tarafından yapılmıştır. Bu yatırımlar İzmir Kuş Cenneti Koruma ve Geliştirme Birliği’ne üye kurum ve kuruluşlar tarafından yapılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

İŞTE O AÇIKLAMA
Bugünlerde bazı basın yayın organlarında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun İzmir Kuş Cenneti ile alakalı Bakanlığımızı hedef alan bir takım değerlendirmeleri kaynak gösterilerek bazı haberler yer almıştır.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu İzmir Kuş Cenneti’nde yatırımların kendileri tarafından yapıldığını, Bakanlığımızın bir delikli kuruş harcamadığı şeklinde gerçeği yansıtmayan bazı sözler sarf etmiştir.

İzmir Kuş Cenneti’nin bulunduğu Gediz Deltası Sulak Alanı’nda yapılan tüm çalışmalar Bakanlığımızca yapılan ve 13.06.2007 tarihinde Ulusal Sulak Alan Komisyonu’nun 2007 yılı

I. Olağan Toplantısında görüşülerek 5 yıl süre ile uygulanması onaylanan ”Gediz Deltası Yönetim Planı kapsamında yapılmıştır.

Hazırlanan ve uygulamaya konulan bu yönetim planında alanda yapılacak tüm faaliyetler ve yapacak kurumlar belirlenmiş olup, söz konusu planda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığının yatırımına dair faaliyeti bulunmamaktadır. Burada Bakanlığımızdan müsaade alınmadan herhangi bir faaliyetin yürütülmesi de mümkün değildir.

Yine İzmir Valiliği’nce Gediz Deltası Sulak alanındaki faaliyetleri yönetebilmek için 27.12.2002 Bakanlar Kurulu Kararıyla İzmir Kuş Cenneti Koruma ve Geliştirme Birliği kurulmuş ve faaliyetine başlamıştır.

Kurucu üyeleri İl Özel İdaresi ve havzadaki belediyelerden oluşturulmuş olup başkanı İzmir Valisi iken 2009 yılında yapılan seçim ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı İZKUŞ başkanı olarak seçilmiştir.

Burada yapılan yatırımlar ne Aziz Kocaoğlu ne de İzmir Büyükşehir Belediye’si tarafından yapılmıştır. Bu yatırımlar İzmir Kuş Cenneti Koruma ve Geliştirme Birliği’ne üye kurum ve kuruluşlar tarafından yapılmıştır. Yani Aziz Kocaoğlu burada belediye başkanı sıfatıyla değil birlik başkanı sıfatıyla bulunmaktadır.

Ayrıca Kuş Cennetini Koruma ve Geliştirme Birliği ile Bakanlığımız arasında Eşgüdüm Protokolü 05.08.2008 tarihinde imzalanmıştır ve halen yürürlüktedir. Bu protokol 31.12.2016 tarihinde bitecektir. Bu protokol kapsamında, yönetim planı kapsamında yapılması gereken çalışmalar Bakanlığımız ile iş birliği içerisinde birlikte yapılmaktadır.

Netice itibariyle Aziz Kocaoğlu bu alana belediye başkanı sıfatıyla yatırım yapmamıştır, yapılan yatırımlar yönetim planı kapsamında Aziz Kocaoğlu’nun başkanı olduğu birlik tarafından ilgili kurumlarca ve Bakanlığımızca yapılmıştır.

 
İrem Sak'ın acı günü
 
Ege'de PKK'ya ağır darbe!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 19 Mart 2016 Cumartesi 11:03

sn. bakanlık sonuçta siz yapmamışsınız, niye biz yaptık diyorsunuz? belediye de o derneğin üyesi. size kalsa siz o alanı satmıştınız neyseki alan olmadı. şimdi de körfez köprüsü ve geçiş projesi ile alana zarar vereceksiniz...

Yorumu oyla      11      5  
Tayfun 19 Mart 2016 Cumartesi 10:43

Bakanlık neyi tartışıyor Allah aşkına ! Hem kuruş bütçe ayırıp yatırım yapmamışsın hem de kuş cennetine yatırım yapan Büyükşehire karşı tavır alacaksın? Bu ne iş güzarlık böyle.

Yorumu oyla      11      5  
Eniştem değil de... 18 Mart 2016 Cuma 16:18

orman Bölge Müdürlüğü diyorki "Eniştem değilde ablamın kocası."

Yorumu oyla      11      5  
Tolga 18 Mart 2016 Cuma 15:06

Verdikleri yanıtta Kocaoğlu'nu doğrulamışlar. Kara mizah gibi.

Yorumu oyla      11      5  
Seydiköylü 18 Mart 2016 Cuma 14:59

Flamingo adasının parasını bakanlık olarak verdin mi, vermedin mi ? İzkuş'a üye kuruluşların yıllar içerisindeki parasal katkılarını açıklarsanız biz de tatmin oluruz. Yapılan iş madem birlik tarafından yapıldı neden kendi sitenizde, siz yapmış gibi lanse ediyorsunuz. Siz öyle davranırsanız, Aziz başkandan da cevabını alırsınız !

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak Çanakkale şehitleri andı
İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri ...
Buca’da gündem yeni Anayasa: Kanadoğlu ve Kocasakal’dan önemli mesajlar
Yeni Anayasa tartışmaları Buca’da değerlendirildi. Buca Belediyesi, Buca ...
Valilikten hava kirliliğine karşı önlem: Cuma hutbesi!
İzmir Valiliği hava kalitesinin arttırılması konusunda bir dizi önlem ...
 
Çiğli’de Çanakkale şehitlerine vefa
Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıl dönümü nedeniyle, Çiğli Belediyesi tarafından ...
Güzelbahçe Çanakkale şehitlerini andı
Çanakkale Zaferi'nin 101. yıldönümü ve Şehitler Günü nedeniyle Güzelbahçe'deki ...
Karşıyaka’da doğanın kalbine yolculuk
Karşıyaka Belediyesi, 20 Mart’ta düzenleyeceği doğa yürüyüşü ile Karşıyakalıları ...
 
Menderes’te Gençlik Parkı yeniden doğuyor
Menderes Belediyesi tarafından ilçe merkezinde yer alan Gençlik Parkı ...
Büyükşehir’den yeni sefer hamlesi: Rota Midilli!
İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni alacağı vapurlardan iki tanesinin ülke ...
Bergamalı Kadri ölümsüzleşti!
UNESCO’nun 999.Dünya Mirası Bergama’da, Bergama Belediyesi’nin tarihi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva