HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Mart 2016 Cuma - 09:32

Valilikten hava kirliliğine karşı önlem: Cuma hutbesi!

İzmir Valiliği hava kalitesinin arttırılması konusunda bir dizi önlem aldı. Çevre Şehircilik, Büyükşehir ve Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün de çalışma yapacağı listede halkı bilinçlendirmek için Cuma hutbelerinde okunmak üzere metin hazırlanmasına karar verildi.

Valilikten hava kirliliğine karşı önlem: Cuma hutbesi!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Valiliği Mahalli Çevre Kurulu Vali Yardımcısı Hüseyin Demirciler başkanlığında toplandı. İlgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda birçok karar alındı. Çevre Kurulu’nun ilk gündem maddesini hava kirliliği ve hava kalitesinin arttırılması aldı.

Vatandaşların özellikle ani hava ısınması ve soğumasına bağlı olarak gece yaşanan baskın kirli hava nedeniyle çok sayıda şikayette bulunması yetkilileri harekete geçirdi. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve Halk Sağlığı Müdürlüğü bir takım önlemler aldı.

Buna göre, resmi kurumlar ve okullar da dahil tüm katı yakıt kullanıcıları, kazan bakımı ve baca temizliği yaptırdığına dair her yıl Eylül ayı sonuna kadar Büyükşehir Belediyesi’ne bilgi verecek. İlçe belediye başkanlıkları tarafından katı yakıt satıcısı belgesi olmayan ruhsatsız işletmeler için gereği yapılacak. Halk Sağlığı Müdürlüğü, damacana su satış yerlerinde katı yakıt satışı yapıldığını tespit etmesi durumunda, bu durumu Çevre Şehircilik Müdürlüğü’ne bildirecek. Okullarda bulunan ateşçilere Büyükşehir tarafından Eylül 2016’dan itibaren başlamak üzere her iki yılda bir eğitim verilecek. Halkı bilgilendirmek amacıyla konunun önemine vurgu yapmak için televizyonlarda yayınlanmak üzere ürün yerleştirme programları yapılacak. Cuma günleri Cuma hutbelerinde halkın bilinçlenmesi ve kirliliğe karşı duyarlılık göstermesi için hutbelerde okunacak metinler hazırlanacak. Büyükşehir Belediyesi katı atık yakma saatlerini uygulayacak ve belirlenen saatleri denetleyecek.

Karbonmonoksit zehirlenmelerini önlemek için halk bilinçlendirilecek. Yaz sezonu boyunca sıcak su temini için kalorifer kazanlarının yakılması yerine güneş ve jeotermal özendirilecek. Ayrıca okullarda gönüllü çevreci personeller oluşturularak milli eğitim müdürlüğüne bildirilecek.

İNŞAAT İZİNLERİ GELDİ
Mahalli Çevre Kurulu, toplantıda inşaat şirketlerinin gece ve hafta sonu çalışma izin taleplerini de değerlendirdi. Buna göre, Temiş İnşaat’ın Bulut Orman Evleri Projesi’ne hafta içi ve Cumartesi günleri sabah 07:00- akşam 22:00 arasında Pazar günleri ise sabah 10:00-akşam 19:00 saatleri arasında çalışma izni verildi.

Yine toplantıda, Çevreyolu’nun Bayraklı Tünelleri girişinde benzin istasyonlarının karşılıklı ihalesini Karayolları Genel Müdürlüğü’nden alan Tankar Petrol A.Ş’nin talebi de değerlendirildi. Şirketin “C tipi otoyol hizmet tesisi inşaatına gece çalışma izni verildi. Şirketin otoyola çıkan mikserlerin kazaya neden olabileceği yönündeki başvurusu olumlu bulundu ve hafta içi 17:00-24:00, Pazar günleri ise gündüz çalışmasına onay çıktı.

Ayrıca Emsiar Turizm Otelcilik Şirketi’nin Konak Akdeniz Mahallesi’ndeki inşaatına hafta sonu ve 24 saat çalışma izni, Alaçatı İnşaat’ın Çeşme’deki projesine gece 23:00’e kadar çalışma izni verildi. Yine Aygıt İnşaat’ın Karşıyaka’daki projesine, Reges Turizm A.Ş’nin Çeşme Boyalık’taki projesine, Fibaş Yapı’nın Bornova Pınarbaşı’ndaki tesisi ile Meva Gayrimenkul AŞ’nin Bornova’daki projesine gece ve hafta sonu çalışma izinleri verildi.

 
Davutoğlu'ndan kritik zirve öncesi açıklama
 
Konak’ta zaferin 101. yılına özel konser
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
nezih eliaçık 18 Mart 2016 Cuma 11:46

KALİTESİZ KÖMÜR ŞEHRE hangi şekilde giriyorsa yetki makam önlem alsın gerisi kolay.

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 18 Mart 2016 Cuma 11:35

sıgara için kamu spotu yapan devlet, sıgaradan önce soluduğumuz havanın kalitesini arttırsın, bu havayı çocuklarda, yaşlılarda soluyor....

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli’de Çanakkale şehitlerine vefa
Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıl dönümü nedeniyle, Çiğli Belediyesi tarafından ...
Güzelbahçe Çanakkale şehitlerini andı
Çanakkale Zaferi'nin 101. yıldönümü ve Şehitler Günü nedeniyle Güzelbahçe'deki ...
Karşıyaka’da doğanın kalbine yolculuk
Karşıyaka Belediyesi, 20 Mart’ta düzenleyeceği doğa yürüyüşü ile Karşıyakalıları ...
 
Menderes’te Gençlik Parkı yeniden doğuyor
Menderes Belediyesi tarafından ilçe merkezinde yer alan Gençlik Parkı ...
Büyükşehir’den yeni sefer hamlesi: Rota Midilli!
İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni alacağı vapurlardan iki tanesinin ülke ...
Bergamalı Kadri ölümsüzleşti!
UNESCO’nun 999.Dünya Mirası Bergama’da, Bergama Belediyesi’nin tarihi ...
 
İnovasyon Haftası açılışına Kocaoğlu damgası: Kırdı-geçirdi!
Türkiye İnovasyon Haftası 3’üncü kez İzmir’den start aldı. Türkiye’nin ...
Kocaoğlu: İzmir Efes gibi bir kara şehri olmasın!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, ÇED onayı bekledikleri Büyük Körfez ...
Karşıyaka’nın engelsiz kütüphanesi büyüyor
Engelsiz bir kent yaratma hedefiyle çalışmalarını sürdüren Karşıyaka Belediyesi, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva