HABERLER>GÜNCEL
7 Ağustos 2023 Pazartesi - 10:26

EÜ Organ Nakli Enstitüsü kuruldu

Resmi Gazete'de yayımlanan kararın ardından Ege Üniversitesi (EÜ) bünyesinde 'Organ Nakli Enstitüsü' kuruldu. EÜ'de kurulan yeni enstitü ile birlikte organ nakli alanında nitelikli insan gücü yetiştirerek bilimsel araştırmalar ve Ar-Ge çalışmaları gerçekleştirileceği belirtildi. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, enstitüsü ile bu alandaki çalışmaları daha ileri seviyelere taşıyacaklarını dile getirdi.

EÜ Organ Nakli Enstitüsü kuruldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararın ardından EÜ bünyesinde 'Organ Nakli Enstitüsü' kuruldu. Üniversitenin bugüne kadar çok sayıda organ naklini başarıyla gerçekleştirdiğini söyleyen EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, "Ülkemizin en önemli organ nakli merkezlerinden biri olan üniversitemizde, alanlarında en seçkin cerrahlarımızla organ ve doku naklinde pek çok ilke imza attık. A Plus kalitesinde hizmet veren Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine yaptığımız yatırımların neticesinde tüm sağlık hizmetlerinde olduğunu gibi organ naklinde de kalitemizi ve başarı oranımızı artırdık. Yurt dışından pek çok ülkeden sağlık turizmi kapsamında organ ve doku nakli için hastanemizi tercih eden hastalar mevcut. 30 yılı aşkın süredir hizmet veren Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezimizde; karaciğer, böbrek, kalp, akciğer, kornea gibi nakiller, modern tıbbi cihazlar kullanılarak uzman hekimlerimizce yapılıyor.  Bununla birlikte işin sosyal sorumluluk kısmını da önemsiyor, organ bağışına yönelik farkındalık yaratacak etkinlikler, konferanslar, söyleşiler gerçekleştiriyoruz" dedi.

'HEM BİLİM ÜRETİLECEK HEM DE İNSAN KAYNAĞI SAĞLANACAK'
Kurulan Organ Nakli Enstitüsü ile bu alandaki çalışmaları daha ileri seviyelere taşıyacaklarını dile getiren Prof. Dr. Budak, "Türkiye'de ilk kurumsal akreditasyon alan üniversitemiz, aynı zamanda bir araştırma üniversitesi olma niteliği taşıyor. Bu sorumlulukların bilinciyle yeni kurulan enstitümüz bünyesinde organ nakli alanında nitelikli insan gücü yetiştireceğiz ve literatüre katkı sunacak araştırmalar yapacağız. Halihazırda organ nakli konusunda bir referans merkezi olan üniversitemizi, enstitümüzün de katkısıyla bu konuda zirveye taşımak istiyoruz. Enstitümüz; organ naklinin nitelik ve nicelik olarak artırılması, hastaların ve donörlerin yaşam kalitesinin artırılması, organ nakli ile ilgili temel, klinik, immünolojik, biyomedikal teknolojiler ve translasyonel tıp alanlarında araştırmalar yapılması, disiplinlerarası uyum sağlanması gibi amaçlar üzerine çalışma yapacak. Diğer yandan yüksek lisans ve doktora programları ile organ naklinde uzman, nitelikli insan kaynağını yetiştirecek. Kurum dışı paydaşlarla da iş birliği içerisinde olarak İzmir'de ve Ege Bölgesinde organ nakli ve bağışı konusunda toplumsal farkındalık oluşturacak. Sağlık Turizmine katkı sağlayacak faaliyetler yürütülecek. Sanayi güdümlü araştırmalar, projeler, Ar-Ge çalışmaları yapılacak. Sadece nakil değil, nakile sebep olacak organ yetmezliği konusunda da önleyici tedbirlere yönelik çalışmalar gerçekleştirilecek" ifadelerini kullandı.

Organ bağışının önemini bir kez daha hatırlatan Prof. Dr. Budak, "Bu vesile ile organ bağışının önemini bir kez daha vurgulamak istiyorum, unutmayalım ki organ bekleyen kişi; kendimiz ya da bir yakınımız da olabilir. Bu yüzden imkanı olan herkesi organ bağışı yapmaya davet ediyorum. Yeni kurulan Enstitümüzün üniversitemize kazandırılmasına vesile olan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar'a ve emeği geçenlere teşekkür ediyor,  ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.(DHA)

 
Depremzede Lilit’in artık sıcak bir yuvası var
 
Melisa Aslı Pamuk aşkını ilan etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taciz iddiası mahalleyi karıştırdı… Vatandaşlar yolu kapattı!
İzmir’in Buca ilçesinde yabancı uyruklu bir şahsız küçük bir kız çocuğunu ...
İzmir'de bir baba 'adalet' arıyor... Öksürükten ölüme isyan!
İzmir’de hafif öksürük şikayeti ile gittiği hastanede tedavi sırasında ...
Kontrolden çıkan araç takla attı: 5 yaralı
Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği ...
 
Kedilere asit döken caniye para cezası!
İstanbul Eyüpsultan'da, toplam 20 kediye kezzap ve asit döktüğü belirlenen ...
Serinlemek için nehre girdi... Hayatını kaybetti!
Adıyaman'da serinlemek için Fırat Nehri'ne giren genç boğularak yaşamını yitirdi.
Yeni haftada hava nasıl olacak?
İzmir'de yeni haftada en yüksek sıcaklıklar 34-35 derece bandında olacakken ...
 
Dışişleri Bakanlığı'ndan Pakistan'a taziye
Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'da meydana gelen ve çok sayıda can kaybının ...
Hamile kadın helikopterle hastaneye ulaştırıldı
Van'ın Çatak ilçesine bağlı Dalbastı Mahallesi'nin Altınçeşme Mezrası'nda ...
Kayalıktan atladı... Çamura saplandı!
Bartın’ın Yeşilkaya köyündeki Gergece şelalesine kayalıklardan atlaya ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva