HABERLER>POLİTİKA
8 Haziran 2022 Çarşamba - 12:02

Ethem Sancak ve Doğu Perinçek, Egedesonsöz’e konuştu… Dostların hedefi bir!

AK Parti’den ihraç edilen iş insanı Ethem Sancak, geçmişte birlikte siyaset yaptığı Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile birçok etkinlikte boy gösteriyor. İki ismin gazetemize yaptığı değerlendirmelerde ortak bir dil kullanmaları da dikkat çekiyor. Sancak, “Tayyip Erdoğan’ın söylediğiyle Doğu Perinçek’in söylediğinin arasında fark yok” derken Perinçek ise “Ethem Sancak, Türkiye’nin çözümünü Vatan Partisi’nde görüyor” ifadelerini kullandı.

Ethem Sancak ve Doğu Perinçek, Egedesonsöz’e konuştu… Dostların hedefi bir!

EGEDESONSÖZ- Uzun bir süre AK Parti içerisinde siyaset yapan ve Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi iken kendisi hakkında verilen ihraç istemi sonrası istifa eden iş insanı Ethem Sancak yeniden siyaset sahnesinde boy göstermek için hazırlık yapıyor.

Silah sanayisi üzerine yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Ethem Sancak, 2014 yılında TMSF’den 751 milyon dolara BMC’yi satın almış ve sonrasında şirketin yüzde 49,9’unu Katarlılara, yüzde 25,1’lik hissesini de Talip Öztürk’e devretmişti. Geçtiğimiz sene ise Talip Öztürk ile Ethem Sancak BMC’deki hisselerini Tosyalı Grup’a vermiş ve Sancak bu yatırımda devre dışı kalmıştı.

Ethem Sancak, Nisan ayının başında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde düzenlenen "Türkiye'nin güvenliği ve NATO" adlı konferansında "Biz Amerika'ın desteğiyle iktidara geldik. Taç giyen baş akıllanır. One minute olayında rest çektik. Batı'nın pranga sistemine kafa tutmaya başladık. Bunu devirebilmek için en son içimize sızdırdıkları FETÖ, 15 Temmuz darbesini yaptı. Biz milletimizin desteğiyle bunları yendik" demişti.

“Amerika’nın desteğiyle iktidara geldik” sözünü kullanması üzerine AK Parti İstanbul İl Yönetimi, Sancak’ı kesin ihraç istemiyle disipline göndermiş ve Ethem Sancak istifasını vermişti.

Ethem Sancak son günlerde ’80 öncesinde birlikte siyaset yaptığı Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile boy göstermeye başladı. Sancak, son olarak İzmir’de Vatan Partisi tarafından düzenlenen Üretim Devrimi Kurultayı’nda Perinçek ile beraber panelde konuşmacı olarak yer aldı ve panelde “Vatan Partisi Türkiye için çözüm” demesi dikkat çekti.

İki ismin yan yana gelişi “eski yoldaş”ların aynı çatı altında siyaset yapacağı ihtimallerini kuvvetlendiriyor.

VATAN PARTİSİ İLE AK PARTİ’NİN ÇOK ORTAK NOKTASI VAR
Ethem Sancak, Egedesonsöz’e yaptığı değerlendirmede haziran ayı sonunda bir basın açıklaması yaparak siyasi geleceği ile ilgili kararını vereceğini açıkladı. Sancak yaptığı açıklamada “Vatan Partisi’ne destek veriyorum. Düne kadar AK Parti’deydim. Beni ihraç etmek istediler, ben istifa ettim. Vatan Partisi ile AK Parti’nin çok ortak noktası var. Bu ülkeyi savunma konusunda beraberler. Fikir düzeyinde beraberler. Tayyip Erdoğan’ın söylediğiyle Doğu Perinçek’in söylediğinin arasında fark yok, özellikle milli meselelerde” dedi.

Erken seçim beklemediğini söyleyen Sancak “Adam ben erken seçim yapmam diyor. Dediğini de yapan bir adam Recep Tayyip Erdoğan. Niye yapsın? Ortalığı süt limana çevirmeden yapmaz. Süt limana da çevirecek” dedi.

Erdoğan’ın yeniden aday olup olmayacağı konusunda ise “Hukuki bir engel yok. Bu kararı Yüksek Seçim Kurulu verir. Aday olup olamayacağını YSK belirler. YSK yasaya göre aday olur mu olmaz mı diye bakmaz. Aday olmanın koşulları var, uygunsa kabul edecek” şeklinde konuştu.

Ethem Sancak’ın Vatan Partisi ile devam eden flörtüne ilişkin olarak ise Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de değerlendirmelerde bulundu.

ETHEM SANCAK NASIL BİR KONUMDA OLACAĞINI İLAN ETTİ
Egedesonsöz’e konuyu değerlendiren Genel Başkan Perinçek, “Ethem Bey, İzmir’deki programda ‘Vatan Partisi, Türkiye’nin önündeki çözümlerde başrollerde olacak, anahtar durumda olacak’ dedi. İzmir’deki kurultayda Vatan Partisi’nin ülke sorunlarının çözümündeki rolünü çok açık bir biçimde ifade etti. ‘Vatan Partisi Türkiye için çözüm’ dedi. Ethem Sancak nasıl bir konumda olacağını da ilan etmiş oldu” dedi.

ERDOĞAN’DAN SONRA AK PARTİ İÇİNDEKİ EN NİTELİKLİ İNSANDI
Sancak’ın “Erdoğan ile Doğu Bey arasında bir fark yok” açıklamasını yorumlayan Perinçek, “Bunda katılmadığım bir yön yok. Ethem Sancak, ’76 yılından bu yana arkadaşımdır. Çok zeki ve kaliteli bir insandır. AK Parti içerisinde öyle bir insan bulmak zor. Rusya ve Çin ile yaptığımız görüşmelerde birlikte oluyoruz. Çok esaslı bir siyaset adamı ve devlet adamı. Türkiye için çok önemli bir birikim ve zeka... AK Parti böyle bir insanı nasıl kaybetti? Bence onlar için bir dönüm noktası. Çünkü hep Amerikancılar partiden gidiyordu. Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan gibi… İçindeki ABD’yi temizledi AK Parti. Bu çok sağlıklıydı. Ethem Sancak ise AK Parti içindeki Türkiye idi. Bu kadar kaliteli bir insanı ihraç etmeye kalktı AK Parti. BMC konusunda da büyük yanlış yapıldı. Ethem Sancak sadece para kazanmak değil kendi ekonomik gücünden fedakarlıklar yapıyordu. Somut başarıları var. Türkiye’nin harp sanayisine büyük katkısı oldu. Yazık etti AK Parti, Ethem Sancak’a… Ethem Sancak ziyan olmaz, yani Türkiye onu değerlendirir. Kurultaydaki konuşmasına bakılırsa önümüzdeki süreçte daha büyük katkıları olacak Türkiye için… O Türkiye’nin çözümünü Vatan Partisi’nde görüyor. Bizim yollarımız bir süre ayrılmış olsa da Ethem Bey ile hiç bağlarımız kopmadı. Hep dostluğumuz sürdü. Sayın Erdoğan’dan sonra AK Parti içindeki en nitelikli ve en önemli insandı. Bazı kaliteli insanlar da var ama Ethem Sancak hem siyasi hem iş adamı hem entelektüel birikimi yüksek bir insandır” ifadelerini kullandı.

 
Sertel: BOTAŞ yöneticileri kendilerini ödüllendirmiş
 
7 terörist etkisiz hale getirildi
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
dünyalı 8 Haziran 2022 Çarşamba 13:07

vay vay vayki vay 2 tane meczup millete yön verecek vay be vatansız bunlar menfaatleri doğrultusunda atmayacak taklaları yoktur de get bunlarla vakit harcatmayın bize

Yorumu oyla      8      4  
Fikret ASLAN 8 Haziran 2022 Çarşamba 12:59

Ethem Sancak nerede çıkarı varsa oraya giden bir adam. Zamanında "ben arabım, Türklerden nefret ederim" diyen birine ülkeyi peşkeş çeken AKP'ye destek veren MHP'ye şaşıyorum ve yıllarca oy verdiğim MHP'den nefret eder hale geldim.

Yorumu oyla      8      4  
Gülmeyi de unuttuk! 8 Haziran 2022 Çarşamba 12:44

Ha ah aha aha aa hı hı hı ...

Yorumu oyla      7      4  
izmirli 8 Haziran 2022 Çarşamba 12:25

demek ki sizden ayrılan haham sizin adammış...

Yorumu oyla      6      4  
Necdet 8 Haziran 2022 Çarşamba 12:07

komik bir durum

Yorumu oyla      12      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sertel: BOTAŞ yöneticileri kendilerini ödüllendirmiş
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi ...
Roman gençlerden Kılıçdaroğlu'na ziyaret
İzmir’in Karşıyaka ilçesinden gelen Roman Toplumu Gençlik Eğitim Ve Kalkınma ...
Tayfun MARO yazdı... Batılı efendiler ne diyor olabilir...
Tayfun MARO yazdı... Batılı efendiler ne diyor olabilir...
 
CHP'li Bayır'dan Kılıçdaroğlu'nu eleştirenlere tepki: Hangimiz ana babamızı seçebiliyoruz?
Uzun süredir siyasetin gündeminde olan Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmaları ...
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Ankara'da!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Ankara'da ...
Sürekli Çandarlı Limanı için net konuştu: Konsept değişikliğine gidilmeli!
İzmir ve ülke gündemini A Haber'de değerlendiren AK Parti İzmir İl Başkanı ...
 
AK Partili o isim İYİ Parti'ye transfer oldu!
Seçim sürecinin hızlanması ile partiler arasında üye kayıt transferleri ...
Dışişleri'nden AP'nin Türkiye raporuna tepki
Dışişleri Bakanlığı'nca "Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Türkiye raporundaki ...
Bakan Akar Rus mevkidaşı ile görüştü
Milli Savunma Bakanı Akar, Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Şoygu ile ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kabiliyetsiz milletin Atatürk’ü olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva