HABERLER>POLİTİKA
14 Eylül 2011 Çarşamba - 14:13

CHP'de imzacılar harekete geçti!

Görevden alınıp alınmayacağı yılan hikayesine dönen CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’ı “devirmek” isteyen parti tabanı, olağanüstü il kongresi için harekete geçti. İzmir delegasyonunda etkili olan Önder Sav ekibi, imza toplamak için girişimleri başlattı.

CHP de imzacılar harekete geçti!

Can Özlü/ Egedesonsöz/ Özel- Her fırsatta Genel Merkez tarafından görevden alınacağı konuşulan CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’ı “devirme planlarında” ilk somut adım atıldı. Kilit bölgelerdeki il başkanlıklarını kontrol altına alabilmek adına bir süredir temas halinde bulunan eski Genel Başkan Deniz Baykal ve eski Genel Sekreter Önder Sav, ekipleri aracılığı ile İzmir’e de el attı. Geçtiğimiz günlerde dünya evine giren CHP Gençlik Kolları eski Genel Başkan Yardımcısı Hasan Emre Alakuş’un düğün merasimi nedeniyle İzmir’e gelen eski Genel Sekreter Yardımcısı Abdurrezzak Erten’in, Olağanüstü İl Kongresi için imza toplama girişimlerini başlattığı ve örgütü bu yönde harekete geçirdiği öğrenildi.
 
MERKEZ ÜSSÜ KARABAĞLAR!
İl Başkanı Bayır ile arası açık olan ve Sav grubunun İzmir’deki kilit ismi olarak bilinen Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ve partili Nuri Batıhan da talimatlar doğrultusunda harekete geçti. İmza toplama girişimlerinin sağlıklı ve tek merkezden yürütülebilmesi için ofis kiralandı ve sekretarya oluşturuldu. Eski Genel Sekreter Erten’in “Benden işaret bekleyin” diyerek destek verdiği imza toplama işlemlerinin önümüzdeki hafta başlayacağı öne sürüldü. Erten ve Kürüm’ün başını çektiği grubun, Bayır’ın yerine göreve getirilmesini istediği il başkanı adayı da netlik kazandı. Olağanüstü kongrenin gerçekleşmesi halinde Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Kadir Sinan’ın, İl Başkanı adayı olarak öne çıkacağı ifade edildi.
 
GENEL MERKEZ HABERDAR
İzmir’de olağanüstü İl Kongresi Kongresi’ni toplamak için 620 il delegesinin yarısından bir fazlası oranında imza toplanması gerekecek. Ortak bir metin üzerinden yürütülecek olan imza girişimleri bir hafta içinde tamamlanarak genel merkeze sunulacak. Yasal süre içinde kongre kararı alması gereken merkez yönetim, beklenen kararı vermezse, imzacılar konuyu yargıya taşıyacak. İmza toplamak için yürütülen girişimler ile ilgili duyumların, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’e kadar gittiği ve genel merkezin de karşı atak hazırlığında olduğu da öğrenildi. Tekin, “Somut bir girişim başlamadan konuşmamız doğru olmaz” demekle yetindi.
 
ERTEN: DEMOKRATİK HAKTIR
Olağanüstü İl Kongresi için imza toplama girişimleri olduğunu doğrulayan eski Gene Sekreter Yardımcısı Abdurrezzak Erten “İmza toplama henüz başlamadı ama İl Kongre Delegelerimizin bu yönde bir eğilimi var. Tabanda, İzmir’in iyi yönetilememesi ile ilgili bir rahatsızlık hissediyoruz. 12 Haziran sonrası yaşanan bu sıkıntı partiye zarar vermektedir. İl başkanının, belediye başkanlarını alanda çalıştırmama kararı, örgütün bu eğiliminde etkili olmuştur. İmza toplama işleminin başlaması ile ilgili olasılık çok yüksek. Başladığımız taktirde, salt çoğunluk sağlama gibi bir sorun da yaşamayız. Arkadaşlarımız, kendi aralarında toplantılar yaparak bir sonuca varacaklar. Bizler “Yeniden CHP” söylemine ağırlık veriyoruz. İmza toplamak, demokratik haktır. Partiyi başarıya ulaştırmak için gereğinin yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
 
ARITMAN: GEREKEN YAPILMALI
Öte yandan; İzmir’de yeniden güçlü olmak isteyen Baykal Grubunun da Olağanüstü İl Kongresi için imza toplama sürecine eski milletvekili Canan Arıtman aracılığı ile destek verdiği iddia edildi. Baykal grubunun İl Başkanı Adaylığı için ise eski DSP İl Başkanı Suat İstanbullu’nun adının geçtiği öne sürüldü. Arıtman, henüz böyle bir girişimde yer almadığını belirterek “CHP İzmir genel seçimlerde bir hezimet yaşadı. Bunun gereği tabi ki yapılmalı. Duygusal davranarak, partinin kan kaybetmesine izin verilmemeli. CHP’yi İzmir’de, başarıya götürecek kadrolar yeniden oluşturulmalı. Eğer genel merkez bu konuda sessiz kalırsa, parti tabanı gereken cevabı verecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 38 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
chp gençliği kişi siyaseti değil düşünce siyaseti yapar. 16 Eylül 2011 Cuma 10:32

e.özeni destekleyen yorumların tamamının altında katılmıyorum ibaresi desteği daha çok bu da demek oluyor ki aynı kişiler farklı isimlerle e.özene destek yorumu yazıp duruyor.Ayrıca karşıyakalı gençlerin iddiasını çürüten bi yazı da göremedim..Çıkarsız olan tek yerin gençler olduğunu düşünüyorum ve bence e.özende imzacılarda artık tarihe gömülmüştür.. tabi fakirin ekmeği umut ne diyelimm....

Yorumu oyla      15      10  
nurdan 15 Eylül 2011 Perşembe 21:27

CHP'de deneyimli, eğitimli,siyasetle ticareti birbirine karıştırmayan,Örnek bir başkan halk tarafından sevilen saygı duyulan bir insan olan ERTAM ÖZEN'le İZMİR KAZANIR CHP KAZANIR.

Yorumu oyla      29      13  
faruk 15 Eylül 2011 Perşembe 20:10

karşıyakalı gençlere benim bildigim ertan özenin belediyede hiç bir akrabasının çalışmadıgı ve belediyeden hiç bir beklentisi olmayan dürüst bir başkandır

Yorumu oyla      20      12  
ufuk 15 Eylül 2011 Perşembe 13:52

canan hanım işte, ya hala chp barajı gecemedi diyor neden benim partim cumhuriyet halk partisi barajı gecemedi demiyor, eski genel başkanımıza baykal diye hitap ediyor lütfen içinizdeki kibirleri bir kenara bırakarak,koltuk sevdasız gönüllü olarak çalışın yada evinize ,salonlarınıza geri dönün

Yorumu oyla      18      11  
editöre 15 Eylül 2011 Perşembe 12:08

partimizin il başkanına taco diye hitap ederek farklı isimlerle yorum yapan kişinin aynı kişi olduğu ve yapmakta olduğu yorumların partiye ve kişiye yönelik olduğu net görülmesine rağmen yayınlamanızı,yayıncılık anlayışınızla örtüşmemesi gerektiğini ve buna müsade etmemeniz gerektiğini düşünüyorum.

Yorumu oyla      21      16  
karşıyakalı gençlere cevap 15 Eylül 2011 Perşembe 11:56

Karşıyakalı gençlerin Ertam Özen i ne kadar sevdiğini gayet iyi biliriz.Gercek karşıyakalı gençler böyle konuşmaz. Herşey tecrübeden geçer en tecrübeli isim de Ertam Özendir.

Yorumu oyla      31      13  
karşıyakalı gençler 15 Eylül 2011 Perşembe 10:13

Ertam özeni en iyi biz tanırız diye düşünüyorum il bşakanı olursa ilde adam kayırmacılık akrabalarının tümünün belediyelerde işegirmesi sokağa inmeden ben başkanım halka gitmem onlar gelsin diyen bir zihniyet gelir diye düşünüyoruz hem 70 yaşşındaki bir insanı hala il başkanı olarak göstermek biraz acizliğinizi ortaya koymuyormu acaba..

Yorumu oyla      25      17  
canan arıtmana 15 Eylül 2011 Perşembe 09:21

Canan Hanım'ın kendisi mi bilmiyorum ama yazılanları düşününce katılmamak mümkün değil..Önseçimde 2. çıktığını herkes unutuyor..Ben Kamer Genç'ten sonra en aktif vekil onu gördüm.Kendisini seviyor ve takdir ediyorum..Ancak Sav ekibi bu işin önderliğini yapar, tüm yönetimler onların belirleyeceği bir il başkanı altında toplanırsa parti biter.En doğrusu tüm İzmir'i toplayacak bir il başkanı ve tüm izmiri kapsayacak bir il yönetimi yaratmaktan geçer..Sav ekibi bunu ne kadar kabul eder bilmiyorum.

Yorumu oyla      18      15  
HASAN TUFAN 15 Eylül 2011 Perşembe 09:02

DEMOKRASİDEN BAHSEDENLER;YENİ CHP TÜZÜK KURULTAYINI BEKLEYİN, SABIRSIZ OLMAYIN, CHP'NİN YENİ TÜZÜĞÜNLE DEMOKRASİ PARTİYE EGEMEN OLUCAK.

Yorumu oyla      19      9  
15 Eylül 2011 Perşembe 08:30

gizli akplilar chp nin içinde olmaz ama gizili mhplilerde var canan hanım sonra sizde onlarda olmıyasınız baykal ayrılmadan partinin oyları 28 30 olmadı siz gerçek olmıyan birşeyi gerçek gibi yansıtmanın anlamı yok seçim yaşansaydı o söyladiğiniz oyu alsaydı baykal ozaman doğru ama anketler herzaman doğru çıkmadığını sizde biliyorsunuz 2007 de yapılancumhuriyet mitingleri anket sonuçları doğru olsaydı chp iktidar olurdu

Yorumu oyla      18      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Şimdi merak ediyorum kim şerefsiz?'
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, internet ortamında yer alan ve MİT ile ...
Tekin: Kim daha temiz google'a sorun
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile ...
MHP: Ses kaydı şantaj amaçlı
MHP'li Şandır, MİT ile PKK arasında gerçekleştiği iddia edilen görüşmenin ...
 
Katmerci'nin Akay pişmanlığı
İzmir eski Ak Parti milletvekili İsmail Katmerci, “Okulda üç kızı idare ...
Bağış: Kılıçdaroğlu Tekin’den kurtulmak istiyor
Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Kılıçdaroğlu'nun Gürsel Tekin'den ...
'Barışın önündeki tek engel İsrail hükümeti'
Kuzey Afrika ziyaretinin ilk durağı olan Mısır'ın başkenti Kahire'deki ...
 
Şahin: Kara harekatı her an olabilir
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, PKK’ya karşı Kuzey Irak’a yapılması ...
Somali'ye şaşırtan büyükelçi ataması
Türkiye yardım elini uzattığı Somali’ye ilk büyükelçisini atadı. Ancak ...
Cihat Akay’a rakip çıkıyor
Kongre süreciyle yarışın başladığı AK Parti’de İzmir İl Başkanı Ömer Cihat ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva