HABERLER>POLİTİKA
12 Ocak 2016 Salı - 15:48

Erdoğan'dan akademisyenlere çok sert tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güneydoğu'daki çatışmalara karşı bildiri imzalayan akademisyenleri "mandacı" biz zihniyete sahip olmakla suçladı. Bu kişilerin, "Türkiye'ye ihanet içinde olduğunu biliyoruz" dedi.

Erdoğan dan akademisyenlere çok sert tepki

Ankara'da büyükelçilere hitap eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Güneydoğu illerindeki çatışmaların son bulması için dün 1000'i aşkın imzayla ortak bir bildiri yayımlayan akademisyenleri sert sözlerle eleştirdi, 'ihanet içinde' olmakla suçladı.

"Kendilerine güya akademisyen, araştırmacı unvanı yakıştırmış bir güruh çıkıyor. Terör örgütünün eylemelerine karşı vatandaşlarını ve topraklarını savunan devletimize dil uzatıyor. Neymiş efendim, hak ve özgürlükler ihlal ediliyormuş. Evet terör örgütünün eylemleri yüzünden bölgede yaşayan milyonlarca vatandaşımızın hak ve özgürlükleri ihlal ediliyor. Bu ihlali yapan devlet değil terör örgütünün ta kendisidir.

'BUNUN ADI MANDACILIKTIR...'

Yollara, köprülere, menfezlere bombalar döşeyerek insanımızın seyahat özgürlüğünü engelleyen terör örgütüdür. Okulları, camileri, kütüphaneleri yakarak; ambulansları, itfaiye araçlarını özel araçları kurşunlayarak vatandaşımıza hayatını zehir eden terör örgütüdür. Evlerin duvarlarını delip insanların yatak odalarından geçen tüneller açarak vatandaşımızın hak ve özgürlüklerini ihlal eden yine terör örgütüdür. Tüm bu gerçeklere rağmen kendilerine akademisyen diyen güruh bildiri yayınlayıp devleti suçluyor.

Sadece bununla da kalmıyor. Gelişmeleri takip etmek üzere yabancıları ülkemize davet ediyorlar. Bunun adı müstemleke zihniyetidir. Bunun adı mandacılıktır. Türkiye bu zihniyetin ihaneti ile 100 yıl önce de karşılaştı. O zaman da bu ülkeyi ancak yabancıların düzeltebileceğine inanan yine kendilerine aydın diyen mandacı bir güruh vardı. Maalesef Cumhuriyetimizi kurduktan sonra bu müstemlekecilerin gelip yine köşe başlarını tuttuklarını gördük.

'SÖZDE AYDINLARIN İHANETİ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ'

Bugün de üstelik çoğu maaşını devletten alan cebinde bu devletin kimliğini, pasaportunu taşıyan ülke ortalamasının oldukça üzerinde bir refah seviyesine sahip sözde aydınların ihaneti ile karşı karşıyayız. 

'KÜRT SORUNU DİYE BİR MESELE YOKTUR'

Türkiye'nin Kürt vatandaşlarıyla hiçbir sorunu yoktur. Yani, Türkiye'de 'Kürt sorunu' diye bir mesele yoktur. Her kesim gibi Kürt kardeşlerimizin kendilerine, yaşadıkları yerlere mahsus sıkıntıları olabilir. Bunları oturur, kendileriyle konuşur, çözeriz. Bugün Türkiye'nin sorunu dünyada pek çok ülkenin de bizar olduğu terör sorunudur, Kürt sorunu değildir. Kendimizi aldatmayalım. Bunu çok iyi anlatmamız lazım. Ama bu aydın müsveddeleri, ne yazık ki kalkıp devletin bir katliam yaptığından bahsediyor.

'AYDIN MÜSVEDDELERİ, SİZ KARANLIKSINIZ, AYDIN FALAN DEĞİLSİNİZ'

Ey aydın müsveddeleri siz karanlıksınız, karanlık. Aydın falan değilsiniz. Sizler ne Güneydoğu'yu, ne Doğu'yu buraların adresini bilemeyecek kadar karanlıksınız ve cahilsiniz. Ama oraları bizler kendi evimizin yolu, adresi gibi çok iyi biliriz.

'YABANCI AKADEMİSYENLERİ TÜRKİYE'YE DAVET EDİYORUM'

Sözde akademisyenler bildirisine imza atan, isimleri bizden ama zihinleri bize yabancı tipleri bir kenara bırakıyorum. Sizden de şimdi bu konuda özellikle bir gayret istiyorum. Bu şekilde düşünen yabancı akademisyenlere benim bir teklifim var, ben kendilerini Türkiye'ye davet ediyorum. Buyursunlar Türkiye'ye gelsinler, öyle kuru kuruya imza atmakla olmaz. Gel Türkiye'ye. A'dan Z'ye Güneydoğu'da, Doğu'da bütün bu bölgelerde ne oluyor, ne bitiyor bunları müdellel olarak biz kendilerine anlatmaya hazırız. Türkiye'deki sorunun devlet tarafından hukukun çiğnenmesi mi terör örgütünün vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerini gasp etmesi mi olduğunu gelsinler kendi gözleri ile bizzat görsünler.

CHOMSKY'YE ÖZEL DAVET

ABD Büyükelçimize söylüyorum. Daha önce de terör örgütüne yönelik operasyonlarla ilgili açıklama yapan Noam Chomsky’yi davet edelim. Biz bu akademisyenlerden brifing almayız. Bunların haddini de bilmesi lâzım."

 
Dakika dakika patlama: Sultanahmet’te neler yaşandı?
 
'Ölüme yürüyüş' otobüs kamerasında!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Delican’dan Yüksel’e ‘rakamlarla’ dönüşüm yanıtı
CHP İl Başkanı Yüksel’in vekiller zirvesindeki çıkışına AK Parti İl Başkanı’ndan ...
Erdoğan açıkladı: Suriye kökenli canlı bomba
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki bombalı saldırının Suriye kökenli ...
CHP’de kadın kongresi röntgeni: Kimler seçilemedi?
CHP İzmir’de hafta sonu yaşanan kadın kolları il kongresinde Nurşen Balcı ...
 
Bahçeli’nin restine karşı yeni hareket planı!
3 genel başkan adayı topladıkları imzaları genel merkeze iletmeyi, olağanüstü ...
MHP İzmir’de ‘eskiler’ de ‘kurultay’ dedi!
MHP İzmir’in emektar isimlerinden kurultay çağrılarına destek geldi. Partide ...
Bakanlar Kurulu sonrası Kurtulmuş'tan açıklamalar
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı.
 
Türkiye'deki Suriyelilere çalışma izni geliyor
Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır,Türkiye'deki Suriyelilere çalışma ...
CHP'li Özel'den başkanlık sistemi çıkışı
CHP Grup Başkanvekili, Manisa Milletvekili Özgür Özel, 'Başkanlık Sistemi'ne ...
Kılıçdaroğlu için CHP'den ihraç istemi!
YARSAV eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva