HABERLER>POLİTİKA
12 Ocak 2016 Salı - 09:07

MHP İzmir’de ‘eskiler’ de ‘kurultay’ dedi!

MHP İzmir’in emektar isimlerinden kurultay çağrılarına destek geldi. Partide yaşanan başarısızlığın üstünün örtülmemesi gerektiğini dile getirerek, kurultayın bir an önce yapılması gerektiğini dile getirdi.

MHP İzmir’de ‘eskiler’ de ‘kurultay’ dedi!

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ – Milliyetçi Hareket Partisi’nde 1 Kasım genel seçimlerinde yaşanan kan kaybının ardından muhalefetin kazan kaldırmasıyla başlayan süreç devam ediyor.

Seçim sonrası peş peşe gelen kurultay çağrılarının arından MHP Genel Başkanı Bahçeli’ye karşı aday çıkan Sinan Oğan, Meral Akşener ve Koray Aydın cephesinde destekçilerden imza toplama çalışması sürüyor.

Tüzüğün değiştirilmesi için mesai devam ederken, İzmir’de de partinin emektar isimlerinden önemli mesajlar geldi.

MHP’de üst düzey görev almış isimler bir an önce kurultay yapılması gerektiği fikrinde birleşti.

İşte eski başkanların ve önde gelen isimlerin görüşleri:

İL ESKİ BAŞKANI YUSUF KIRKPINAR: Nasıl hayırlıysa öyle olsun. Ama kurultaya karşı gelmenin bir anlamı yok. Milliyetçi Hareket Partisi kısa süre içerisinde 80 milletvekilinden 40 milletvekiline düştü. Yarı yarıya bir düşüş yaşadı. Bu büyük bir kayıp… Kurultay şu tarihte olacak demenin bir anlamı yok. Bizim genel başkanla bir problemimiz yok. Kurultay yapılır. Kazanırsan devam edersin. Kazanamazsan orada durmanın bir anlamı var mı? Bu partide biraz daha yapıcı davranmak gerekir. Her parti yükselirken bizim düşüş yaşamamıza gönlüm razı olmuyor. Delegelerin toplanan imzasına karşı durmak olmaz. Hayırlısı olsun.

İL ESKİ BAŞKANI ŞUAYİP DİŞBUDAK: Genel anlamda aday olan arkadaşlarımız en demokratik haklarını kullanmışlardır. Parti tüzüğüne göre eğer delege sayılarını tamamlayıp müracaat edilirse buna karşı durulmaması gerekir. Bu bir demokratik haktır. Genel başkanımızın dün yaptığı açıklamayı pek tasvip ettiğimi söyleyemem. Ama takdir kendilerine aittir. Tabanda talep varsa, delegelerin yeterli sayıda ve üzerinde talebi varsa bu noktada kurultay yapılması gerekir. Gayet doğaldır. Yapılmaması parti içinde huzursuzluk, hoşnutsuzluk oluşur. Parti ivme kaybeder. Partinin yönetimleriyle ilgili sıkıntısı olanlar mutlaka eteklerindeki taşı dökmesi gerekir. Delegelerin takdirine bırakılmalıdır.  Kurultay isteyen delegelerimiz ve adaylarımızın partiyi bölen ve huzursuzluk çıkaran kişiler olarak görülmesi beni rahatsız etti. Onlarda partimize emek vermişlerdir. Genel başkanımızın bunları makul karşılaması gerekirdi. Ben haya kırıklığına uğradım. İsimler üzerinde durulması bence yanlıştır. Adaylar da adaylıklarını bence erken açıkladılar. Amacımız demokratik olmayan ve partimize uygun olmayan tüzüğümüzün değişimidir. Bu konuda bir isim vermek doğru değildir.

ESKİ İL BAŞKAN YARDIMCISI İLHAN KÖYMEN: Ortada hiçbir şey yokmuş gibi hareket etmeyi gerektiren bir şey yok. Çok şey var. Ülkücü hareketin dinamiklerin hareket geçirilmesi lazım... Milliyetçi Hareket Partisi’nin tek başına iktidar olması için. Bizde bu partinin 48 yıllık bir mensubu olarak, abisi olarak kongre kararın alınmasını dört gözle bekliyoruz. Sürecin hızlı gitmesi lazım. Devlet Bey’in kimseyi yıpratmayarak bu yolu açması lazım... 18 yıl genel başkanlığımızı yaptı. Bu bir çekişme değil. Bu bir yarış olmalı. Başarılı olanın etrafında bütünleşmemiz gerekir. Türk siyasetinin güçlü bir MHP’ye ihtiyacı var. Herkesin bunu görüyor olması lazım. Bizde bu konuda İzmir’de ve Ege Bölgesi’nde mücadelemizi sürdürüyoruz.

İL ESKİ BAŞKANI MYK ESKİ ÜYESİ HASAN ALİ TÜRKASLAN: Eğer bulunduğunuz yerin hakkını veremiyorsanız bunu daha iyi noktalara taşıyacak olan doğru isimlere bu görevi bırakmaktır. Ben bu görüşümü arkadaşlarımla da paylaşıyorum. Devlet Bey iyi bir devlet adamı olabilir. Uzun süredir bu görevi yaptı. Fakat siyasetin istediklerini yerine getirmek lazım. Bu görevden feragat ederek teşkilatın seçeceği arkadaşa teslim etmesinde yarar görüyorum. Teşkilatın sesine kulak vermek lazım. Bu münferit birkaç kişinin sesi değil. Daha önce bu partide çeşitli kademelerde görev yapmış isimler. İnsanlar yüz yüze gelindiği zaman çekincelerinde dolayı rahat ifade edemiyorlar. Fakat bu yoklamayı tarafsız insanlara yaptırırsanız sonuç ortaya çıkar. Birbirlerini rencide etmeden bir kan değişikliği olması kanaatindeyim. Ama rahatsız olduğum husus ise karşı tarafta olan herkesi hain ilan etmektir. Bugün belki farklı görüşlerde olunabilir. Ülkücülerin devlet sevgisi saygısı vardır. En azından ben böyle görüyorum. Bu aşamada farklı düşünenleri hainlikle, satılmışlıkla itham ederek sevgi ve saygının yok edilmesini istemiyoruz. Bizler daha önce omuz omuza mücadele etmiş grubuz. Hain olmak arkadaşlarım açısında zoruma gidiyor. Gelecek olan arkadaşımızda ülkücü hareket yanlış yaparsa zaten ülkücüler buna müsaade etmez onu da değiştirir. Benim fikrim bu konuda Sinan Oğan veya Meral Akşener uygun isimlerdir. Fakat Meral Akşener daha önce duruyor.

İL ESKİ BAŞKANI YAŞAR TORAMAN: Olumsuzluk sergilemek istemem. Fakat tüzük değişmesi çok zor… Yönetim düzgün değil. MHP’lileri bırakın onlar zaten partisine oy veriyor. Vatandaş MHP’de bir hareket, bir canlılık olmasını istiyor. Olağanüstü kurultay isteyen 3 isim birleşirlerse ses getirebilirler. Bir canlılık getirebilirler. Ben bu gidişattan memnun değilim açıkçası. Bakın Manisa’da 7 Haziran’da Baro Başkanı’nı ikinci sıraya koyuyoruz. Üçüncü sıraya da Belediye Daire Başkanını koyuyoruz. İkisi de seçiliyor. 1 Kasım seçimlerinde bu iki ismi de yazmıyor. Ve bir vekil çıkartıyoruz. Acayip bir şey kim nasıl yapıyor bilmiyorum. Ben partimin zarar görmesin istiyorum. Bu yüzden çok konuşmak istemiyorum. Fakat gidişattan memnun değilim.

MEHMET ONUR MİMAN: Benim genel başkanlık ile ilgili bir tercihim yok. Kim yaparsa yapsın fakat ilk olarak teşkilatların canlandırılması lazım. Uzun zamandır teşkilatların başındalar. İl ve ilçe yöneticileri ülkücü iradeyle seçilmiyor. Kongrelerde ayarlanmış delegelerle insanları küstürdüler. Kendilerine karşı çıkan adaylara hain ve düşman gözüyle baktılar. Arkadaşlıklar bitmeye başladı. Benim düşüncem kim gelirse gelsin ülkücü iradenin yapısı düzeltilmesi lazım. Sistemin istediği şuan bu iradeyi kırmaktır. Bizi emperyalizmin oyuncağı yapmak için uğraşıyorlar. İsim konusunda bir tercihim yok. İster Devlet Bahçeli yapsın, ister başka biri yapsın.

ESKİ İL BAŞKAN YARDIMCISI TUNCER KILIÇ: Benim Milliyetçi Hareket Partisi’nin içinde bulunduğu süreçle ilgili görüşüm partinin yenilenmesi ile ilgilidir. En küçük teşkilatlardan Genel Merkeze kadar her şeyin değişmesi gerekir. Mevcut yönetim uzun yıllar başta duruyor. Fakat bu işi layıkıyla yerine getirememiştir. Ben her türlü değişimi destekliyorum. Genel Başkan da Milliyetçi Hareket Partisi’ni kongreye götürüp ülkücü iradenin seçim yapması gerekir. Bu sadece benim düşüncem değil. İdareci gözüyle bakan herkesin düşüncesidir. Mevcut aday olan isimlerin hepsi ülkücü iradeyi yansıtabilecek isimlerdir. Geçmiş yıllarda katkıları olmuş, milletvekilliği yapmış isimlerdir. Fakat içlerinde Meral Akşener’in ismi daha ağır basıyor. Parti içinde bu sorumluluğu alabilecek ve Milliyetçi Hareket Partisi’ni iktidara taşıyabilecek bir isimdir.

 
Kaan Tangöze boşanmak istemiyor!
 
Büyükşehir’de 4 şirket için 160 milyonluk sermaye artırımı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlar Kurulu sonrası Kurtulmuş'tan açıklamalar
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı.
Türkiye'deki Suriyelilere çalışma izni geliyor
Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır,Türkiye'deki Suriyelilere çalışma ...
CHP'li Özel'den başkanlık sistemi çıkışı
CHP Grup Başkanvekili, Manisa Milletvekili Özgür Özel, 'Başkanlık Sistemi'ne ...
 
Kılıçdaroğlu için CHP'den ihraç istemi!
YARSAV eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ...
CHP’li Özel: Genel Başkanımız başkan olacaksa bile…
CHP Grup Başkanvekili, 'Başkanlık Sistemi'ne parti olarak karşı olduklarını ...
Balbay’dan ‘yeni’ çıkışı: CHP, CHP’dir!
CHP'de genel başkanlığa aday olan İzmir milletvekili Mustafa Balbay, 'Yeni ...
 
CHP’de 4 fireli vekiller zirvesi: Yüksel’den o soruya yanıt
İl Başkanı Yüksel büyük kurultay öncesi İzmir milletvekilleriyle bir araya ...
Dervişoğlu’ndan Bahçeli’ye ‘mahkeme’ salvosu!
MHP İzmir Teşkilatı’na uzun süre başkanlık yapan ve 3 yıl önceki kurultayda ...
CHP'den Diyarbakır hamlesi: Doktor vekilleri…
Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP), inceleme yapmak üzere Diyarbakır'a ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva