HABERLER>POLİTİKA
11 Aralık 2014 Perşembe - 15:57

Engin yetki aldı: Halefini kendi seçecek!

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin milletvekilliği adaylığı için istifa ettikten sonra yerine geçecek ismin belirlenmesi konusunda mevcut yönetimin kendisine yetki verdiğini söyledi. Engin, “Arkadaşlarım bana ‘sen kimi istiyorsan arkasında dururuz’ diyorlar. Deneyim ve tecrübeme güveniyorlar” dedi. Engin, 15 Aralık’taki Ankara ziyaretini öne çekebileceğini ifade ederken parti kulislerine il başkanı olarak İTO seçimlerinde aday adayı olan İşadamı Salih Özçifçi düştü. Özçifçi göreve hazır olduğunu söyledi.

Engin yetki aldı: Halefini kendi seçecek!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - CHP Genel Merkezi parti örgütlerinde görev yapan isimlerin milletvekilliği adaylığı için istifa etmesi gereken son tarihi 25 Aralık olarak açıklarken İzmir’den TBMM’ye gitmek isteyenlerin başında gelen İl Başkanı Ali Engin’den önemli açıklama geldi. Yerine geçecek ismin belirlenmesi sürecinde çeşitli değerlendirmeler yapan Engin, il başkanının yönetim içinden seçilmesi gerektiğini ifade etmişti. Engin, son yapılan görüşmeler neticesinde parti yönetiminde görev alanların yeni başkanı bulma yetkisini kendisine verdiğini söyledi.
 
Engin, “Biz artık isim tartışmalarının bitmesini istiyoruz. Bu konuda çeşitli spekülasyonlar oluyor. Tüzük yönetim içinden bir ismin başkan olabileceğini ifade ediyor. Ben daha önce bu tavrımı ifade etmiştim. Bazı isimler halen daha gündemde var. İl başkanlığı için konuşulan bazı isimler de ‘yokum’ dedi.  Yönetimdeki arkadaşlarımız ortak akıl ve uzlaşı ile bir il başkanının belirlenmesini istiyor. Parti içinden yada dışından bir ismin tercih edilmesi konusunda ise konuyu bana bıraktılar. Onlar ‘sen kimi istiyorsan, kimi uygun görüyorsan biz destek veririz’ diyorlar. Çünkü partide uzun süredir il başkanlığı yapıyorum. Deneyimli ve tecrübeli birisiyim. Ayrıca benim vereceğim bir kararın partinin zararına olmayacağını da görüyorlar” dedi. Engin, bu konuda çalışmaların sürdüğünü de ifade etti.


 
ZİYARET ERKENE Mİ ALINIYOR?
İl Başkanı Engin, genel seçim öncesinde adaylık için vize isteyeceği CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin 15 Aralık Pazartesi gününden önce gerçekleşebileceğini de söyledi. Randevu talebinde bulunduğunu anlatan Engin, “Kesin saat henüz belli olmadı. Cumartesi günü öğleden sonra da görüşebilirim. Sayın genel başkanımızın programına göre durum netleşecek” dedi.


 
ÖZÇİFÇİ SÜRPRİZİ
İl Başkanı Engin’in adaylık sürecinin ana gündem olduğu partide yeni isim için arayışlar ise sürüyor. Parti, örgüt dışından yeni bir isim için çalışmalarını devam ettirirken yeni bir il başkan adayı gündeme geldi. İzmir Ticaret Odası seçimlerinde Ekrem Demirtaş’a karşı CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel başkanlığında oluşan işadamları yapısının adayı olarak gündeme gelen İşadamı Salih Özçifçi’ye teklif sunulduğu ifade edildi. Oda seçimlerinde Demirtaş’ın karşısına çıkan İşadamı Necip Nasır’ı destekleme kararı alan Özçiftçi yapılan güç birliğinden sonra partiye üye olmuştu. Milletvekili Alaattin Yüksel’e yakınlığı ile bilinen Özçifçi, “Bize bir ihtiyaç duyulursa seve seve görev yaparım. Görevden kaçmam ve en iyi şekilde bunu yerine getirim” diye konuştu.
 
Öte yandan partide yönetim içinden başkanlık için ismi gündeme gelen Örgütlenmeden Sorumlu Barış Erel’in duruma işlerini gerekçe göstererek sıcak bakmadığı ifade edilirken Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Süha Barlak, Buca Belediye Başkan Aday Adayı Necati İmam, İl Yönetim Kurulu Üyesi Yekta Varnalı, Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü isimler gündeme geldi. Partide il başkanlığı için görüşü alınan bir diğer isim SHP İzmir eski İl Başkanı Cevdet Tümtürk’ün ise teklife sıcak bakmadığı öğrenildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 23 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 12 Aralık 2014 Cuma 20:00

neden tek kişi seçiyor ya partide akıllı insan kalmadımı?? yazıklar olsun size...artık partiyi rahat bırakın kimi seçerlerse seçsinler.

Yorumu oyla      12      6  
hakan dokumacı 12 Aralık 2014 Cuma 13:35

BENCE CHP BU DÜŞÜNCE YAPISI İLE AKP Yİ TEKRAR İKTİDAR YAPACAK. GELİN ADAM GİBİ BAYRAKLIDA ADAY ADAYLIĞINDA HALKA EN ÇOK DOKUNAN PARTİLİ ÖRGÜTÇÜ MURAT HALUK ÖNCEL'İ İL BAŞKANI YAPIN BAKIN İZMİRDEKİ ÖRGÜT NASIL ÇALIŞIYOR. CHP İZMİRDE YENİ BİR HATA YAPARSA GERİ DÖNÜŞÜ OLMAZ.AKP TÜRKİYE DE OY KAYBEDERKEN İZMİRDE ARTIRIYOR. DİKKAT!

Yorumu oyla      14      7  
ama 12 Aralık 2014 Cuma 13:12

ama milletvekillerini biz seçeceğiz, sen halefinle ilgilen.

Yorumu oyla      13      6  
Dersim 12 Aralık 2014 Cuma 13:07

ali engin il başkanımı seçiyor yoksa kendine yöneteceği birinimi seçiyor.nasıl demokrasi bu böyle.davutoğlu için neler söyledi kendisi ne yapıyor.bu CHP sonunda duvara toslar.

Yorumu oyla      15      6  
meraklı 12 Aralık 2014 Cuma 10:05

en az senin kadar başarılı olsun 8 değil 18 ilçeyi kaybettirsin..

Yorumu oyla      17      6  
İzmirli 12 Aralık 2014 Cuma 09:16

29 Hazirandan itibaren halkın haberi olmadan herkes tatile çıktığı vakit uygulanmaya başlayan aktarma sistemi çökmüştür. İnsanlar özellikle iptal edilen otobüsler yüzünden izbanlarda sefil olmuştur. İzmirli bu şehirde yaşadığından beri böyle eziyet görmedi. Tabiki İzmirli 2015 seçimlerinde oyunu kendinisine kazık atan partiye vermeyecek. Oylar akepe dışında başka partilere kayacaktır. CHP boşuna uğraşmasın. Yerel seçimdeki toleransı iyi kullanamadınız.

Yorumu oyla      45      9  
1412 12 Aralık 2014 Cuma 08:51

takma kafana ali engin bey. vekilligin garantı. genel baskan hemsehrın!!!ne demokrat chp yiz.

Yorumu oyla      20      8  
ahmet 12 Aralık 2014 Cuma 08:24

SÜHA BARLAK

Yorumu oyla      12      9  
Izmir 12 Aralık 2014 Cuma 07:46

Biz demokrasiden bahsediyoruz ama halen daha atama yapip hersey benim deniyor

Yorumu oyla      18      7  
işçi 12 Aralık 2014 Cuma 07:23

Küstürdüğünüz işçi sınıfı ve hep yok saydığınız varoşlarda sol kimliğinizi geri getirmek için MEMİŞ SARI en düzgün tercih Tabiiki ikna ederseniz

Yorumu oyla      13      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Torbalı kongresinde ‘açık oy’ baskısı iddiası!
İzmir’de AK Parti Torbalı İlçe Kongresi'nde Türk bayrağı ve Atatürk posterini ...
CHP hükümetin insan hakları karnesini açıkladı!
CHP, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin kabul edilişinin yıldönümü ...
CHP’li Aksünger’den yeni iddia: İmam Hatipliler...
İzmir milletvekili Erdal Aksünger, Diyanet İşlerinden Başkanlığından, ...
 
Delican sert konuştu: Sonucuna katlanırlar!
AK Parti’de krizi neden olan Bayraklı kongresi öncesinde açıklama yapan ...
‘Adalet Vardiyası’nda ilk nöbet Güler’in!
İstanbul Casusluk Davası sanıklarının Anayasa Mahkemesi’ne yaptıkları ...
Yıldırım’dan bomba saray ve 2015 çıkışı!
Cumhurbaşkanı Danışmanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ...
 
MHP’den Aliağa resti: Kilit noktada olduğumuz ilçelerde…
Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Murat Taşer, Aliağa’da ...
Abdullah Gül'den Eroğan'a ince mesajlar
'Boğaziçi Zirvesi'ne katılan 11'nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Bölgede ...
Flaş! ‘Özerklik taslakta’ya birinci ağızdan yalanlama
AK Parti Ankara Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP'li ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva