HABERLER>POLİTİKA
8 Aralık 2014 Pazartesi - 15:52

Engin’den sert tepki: Herkes kendi güdümünde…

Genel seçim öncesinde milletvekilliği adaylığı için istifa etmesi beklenen CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, partide ‘yönetim tamamen istifa etsin’ önerilerine tepki gösterdi. Engin, “Ben kararımın arkasındayım. Bu yönetim görevine devam etmeli. Daha şimdiden ortalık karıştı. Herkes kendi güdümünde bir il başkanı istiyor. Bu anlayış doğru değil” dedi.

Engin’den sert tepki: Herkes kendi güdümünde…

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - CHP’de genel seçim öncesi parti yöneticilerinin istifa etmesi gereken son tarih 25 Aralık olarak belirlenirken milletvekilliğini düşünen İzmir İl Başkanı Ali Engin, son gelişmelerle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

- ENGİN YERİNE GEÇECEĞİ KONUŞULAN İSİM GÖREVE HAZIR!

Engin,  kendisi ile birlikte sekiz parti yöneticisinin milletvekilliği adaylığı için istifa etmeyi düşünmesinin ardından gelen “yönetim toplu olarak istifa etsin, atama yönetim gelsin” önerilerine tepki gösterdi. Engin, “Herkes meseleyi çorbaya çevirmeye çalışıyor. Ne yazık ki bu konuda uyarılarda bulunmuştum. Ama süreç oraya doğru gidiyor. Bu süreçte birileri yeni il başkanı önerecek. Herkes kendi güdümünde bir il başkanı belirlemek istiyor. Daha şimdiden il başkanının kim olacağını tartışmaya başladık. Bu konuda öngörülerime güveniyorum. Durum iyiye gitmiyor. Yine partide kavga çıkacak. Sonra da ‘uzlaşı adayı’ adı altında birisi çıkartılacak. Onun da ne kadar sahiplenileceği belli olmaz” diye konuştu.
 
ANTİ DEMOKRATİK TALEP
Engin, bazı partililerin “yeni yönetim oluşturulsun” taleplerinin antidemokratik olduğunu söyledi. Engin, “Mademki bazı arkadaşlarımızın partiyi yönetmek gibi bir niyetleri var o zaman kongre ile gelsinler. Şu anda partinin bir yönetimi var. İstifa edenlerin yerine yedeklerden isimler gelecek. Bu isimler de deneyimle ve nitelikli kişiler. Onlar da parti içinden bir ismin il başkanı olmasını istiyor. Tüzük ne gerektiriyorsa o yapılsın. Yönetimi görevden almak ya da istifasını toplu halde istemek doğru değildir. Ben daha önce ne dediysem aynı fikirdeyim. Toplu istifayı doğru bulmuyorum. Bunu da söylerken kendi yandaşımı, bana yakın olan birisini il başkanı yapmak için demiyorum. Doğru olanı söylüyorum” dedi.
 
ÜÇ ÖNEMLİ GEREKÇE
Engin, partide toplu istifa etmenin zararlarını da anlattı. Yönetimin genel seçim öncesinde tamamen değişmesinin doğru olmadığını vurgulayan Engin, “Birincisi partide istikrarsızlık olur. İkincisi ise demokrasi dışı bir yöntem gerçekleştirmiş oluruz. Üçüncüsü de tecrübeli isimler gider. Aksi halde bunlar gerçekleşirse seçimlerde sıkıntıya gireriz. Bu işin benim açımdan vicdani sorumluluğu var. Başkanlığını yaptığım bir yönetim için ayrılma kararı verdikten sonra ‘gitsinler, yerine yenileri gelsin’ demeyi kendime yakıştıramam. O zaman bana ‘sen bu ekibe neden başkanlık yaptın o zaman’ demezler mi? Bunları da dedirtmemek için kararımın arkasındayım. Öyle bugün bunu, yarın başka şeyi söyleyen bir yapım da yok” diye konuştu.
 
AYRIŞABİLİRİZ
Engin, CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, İl Başkan Yardımcısı Yekta Varnalı gibi siyasi olarak birlikte hareket ettiği ekip arkadaşlarından gelen “yönetim tamamen istife etmeli” önerisini “demokrasi” olarak değerlendirdi. Engin, “İki isim de bana kongre sürecinde katkı koydu, destek verdi. Bugün aynı şeyleri düşünmüyoruz. Bu konuda ayrı düşmüş olabiliriz. Bu da doğaldır. Herkes aynı şeyi düşünecek, aynı pencereden bakacak diye bir şey de yok.  Kendilerinin önerilerine saygı duyarım. Ama ben farklı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
şaşırmadım 9 Aralık 2014 Salı 09:58

sayın ali bey konuştukça batıyorsun başkasının gelmesinden neden korkuyorsun çünkü gelecekler senin güdümünde olmayacak sen hele istifa et aday ol gör o zaman ektiklerini fazlasıyla biçeceksin.

Yorumu oyla      18      6  
sonsöz 8 Aralık 2014 Pazartesi 22:18

Ne dıyelım bıttı bu partı.

Yorumu oyla      22      8  
Bornovalı 8 Aralık 2014 Pazartesi 20:59

Sizin tecrübeden bahsetme hakkınız yok. Yerel seçimlerde bir çok tecrübeli belediye başkanı ve meclis üyelerini değiştirdiğinde tepkiler gelince biz ekibiz diğerleri beklesin diyen biz değildik o kiş sizdiniz şimdi Saçma sapan konuşuyorsunuz.kimsenin zekasını küçümsemeyin Ali beyyyy.

Yorumu oyla      69      7  
FoçA 8 Aralık 2014 Pazartesi 20:44

Biraz utanma olur.Bu izmire yazık.İl başkanı , Belediye başkanları ,M.vekilleri hepsi aynı.Nasıl olsa Atatürk var.Kullanın sonuna kadar.

Yorumu oyla      72      9  
ANKARA 8 Aralık 2014 Pazartesi 19:46

Anlamadım... Hangı Yonetım... Hepsı Aday Olacagım Demekte... Sankı Kemeraltına Alısverıse Gıdecekler Mış Gıbı... Bence de Devam Etsın Aday Olmayın Akp nın Ekmegıne Yağ Surmeye Devam Edın. Izmire Hızmet Etmemeye Devam Edın..... Kı Sızlerı Kım Yapacak Mılletvekılı O da Ayrı Durum...

Yorumu oyla      29      7  
vatandaş 8 Aralık 2014 Pazartesi 19:45

Bu partide vefa yok.Belediyelerde üst kademede görev alanlar parti yöneticisi alt kademelere alınanlarda parti ile bağlantısı olmayan oy gelsin diye diğer partilerden bu partiye oy verenlerde beklesin...

Yorumu oyla      26      6  
gokhan topçuoğlu 8 Aralık 2014 Pazartesi 19:43

Ali Bey kendine biat edecek il yönetimi istiyor.Olası bir ön seçimde kendisi için koşacak il yönetimini elind etutmak işstiyor.Var olan il yönetimi çok başarılı değilki bu ekiple seçime gidilsinÇHerkesin saygı duyacağı yeni ve heyecanlı bir ekiple seçimle gidilmelidir.Ali Bey gelmiş geçmiş en beceriksiz il yönetimi olarak tarihe geçecektir.Ali Bey 30 marttan beri yönetimde kalması CHP nin en az %10 oy kaybına neden olmuştur.

Yorumu oyla      34      8  
menderes2 8 Aralık 2014 Pazartesi 18:59

Sn. Ali Engin Herkes kendi güdümünde bir il başkanı istiyor diyor. Siz Belediye başkanlarını belirlerken hangi kıskaslarla belirlediniz.Mevcut belediye başkanları sizin güdümünüzde değilmi.?

Yorumu oyla      57      8  
Lombak 8 Aralık 2014 Pazartesi 17:45

Hayırdır giderayak?

Yorumu oyla      32      8  
PARTİLİ 8 Aralık 2014 Pazartesi 17:22

Keşke Ali Engin Başkan Karşıyaka ilçe başkanı kim olacak diye müdahale etmese demokrasiyi gerçekten sevdiğine inanabilirdik.

Yorumu oyla      41      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Günay’dan 7 maddede seçim barajı tartışması
Eski Kültür ve Turizm Bakanı ve İzmir Milletvekili Anayasa Mahkemesi seçim ...
Bir Osmanlıca çıkışı da Davutoğlu’ndan!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu, Osmanlıca ...
İşte Sait’in ‘profesörü kızdıran’ ödüllü sorusu!
AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait ODTÜ’lü profesörle tartışmasına ...
 
‘İnkılap köpekleştirmedir’ sözlerine soruşturma
TBMM’de personele yönelik eğitim konferansında konuşan Prof. Dr. Ömer ...
Arınç’tan şehirlerin isimleri değiştirebilir sinyali
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa'da Şehzadeler Belediyesi'ni ziyaret ...
AK Parti İzmir'de kongre raporu: Kimler delege oldu?
Yerel seçimlerin ardından ilçe kongreleri devam eden AK Parti’de Konak, ...
 
Tekin’den net yanıt: CHP HDP’yle ittifak yapacak mı?
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ...
Kocaoğlu’na ‘nankör’ yanıtı: Sapla samanı…
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun turizm fuarı açılışını ...
Erdoğan’dan bomba mesajlar: İsteseler de istemeseler de…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 5. Din Şurası'nda yaptığı konuşmada ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva