HABERLER>POLİTİKA
8 Aralık 2014 Pazartesi - 14:17

İşte Sait’in ‘profesörü kızdıran’ ödüllü sorusu!

AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait ODTÜ’lü profesörle tartışmasına neden olan Samsun'daki 8. Uluslararası Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Kongresi'nde yaşananları anlattı. Sait, “Soruyu ben hocaya değil. Salonda bulunanlara sordum. Elimde hediyeler vardı. Hepsini dağıttım. Sorulardan birisi ise Gagavuzya’nın başkentinin neresi olduğuydu” dedi. Sait, ODTÜ’lü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’nın siyaset yaptığını söyledi.

İşte Sait’in ‘profesörü kızdıran’ ödüllü sorusu!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Yaptığı açıklamalar ve tavırları ile dikkat çeken AK Parti’nin İzmir Milletvekili Rıfat Sait, Samsun’da düzenlenen Uluslararası Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Kongresi’nda yaşananların arka planını anlattı. Kongreye katılanların bulunduğu salonda, “Size sorular soracağım, bilenlere Balkanlardan getirdiğim hediyeleri vereceğim” diyen Sait’in sözlerine tepki gösteren panelist ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Bağcı milletvekilinin bu şekilde konuşmasının doğru olmadığını ifade etmişti.
 
Konunun, gündeme gelmesinin ardından Romanya’da bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait’ten açıklama geldi. Egedesonsöz’e konuşan Sait, Prof. Dr. Bağcı’nın konuyu yanlış anladığını söyledi. Sait, “Samsun’da düzenlenen konferansta elimde hediyelerin olduğu doğrudur. Orada ‘soru soracağım ve bilenlere hediye vereceğim’ dedim. Yanımda Balkan ülkelerini ziyaretlerimden kalan kalem, fotoğraf çerçevesi gibi eşyalar vardı. İzmir’de fikir sofrası toplantıları yapıyoruz. Ortam yumuşasın ve karşılıklı güzel diyalog olsun diye bunu söyledim. Ve kesinlikle kendisine değil orada bulunanlara hediye vereceğimi ifade ettim. Hoca da yanlış anladı. Sonra ‘siz bunu nasıl’ söylersiniz’ dedi. Ben sorularımı sordum ve orada zaten küçük hediyeleri dağıttım“ dedi.


 
İŞTE O SORULAR!
Sait, Balkan ülkelerinin ve Balkan kökenli vatandaşların sorunlarının tartışıldığı bir kongre salonunda Balkanlarla ilgili sorular sormasının normal olduğunu ifade etti.

Sait, “Orada ‘TBMM’de Balkan kökenli kaç milletvekili vardır, Balkan ülkelerinin meclislerinde ‘buna her yeri dahil edebilirsiniz’ kaç Türk milletvekili görev yapıyor’ gibi sorular sordum. Hatta orada sorduğum bir soru da Moldova Cumhuriyeti Devleti’ne bağlı Gagavuzya Özerk Bölgesi’nin başkentinin ne olduğuydu. Balkan ülkeleri ile ilgili soruları da orada bulunanlara yönelttim. Bunda hiçbir mahsur yok” diye konuştu.
 
BEN DEĞİL, O GİTTİ
Sait, toplantıyı terk ettiği iddialarını da yalanladı. Prof. Dr. Bağcı’nın tartışmanın ardından ‘uçağım kalkıyor’ diyerek salondan ayrıldığını da anlatan Sait, “Bu konuyu orada bulunan isimlere sorabilirsiniz. Etkinliği organize edenler de her şeyin ayrıntısını biliyor. Birçok kişi benim konuşmamdan sonra alkışladı. Herkes yanıma geldi. Onlarca kişi ile fotoğraf çektirdim. Salonda kalan son dört kişiden birisiydim. Kimse yalan söylemesin” dedi.
 
MÜSLÜMANLIĞI YAYACAĞIZ
Prof. Dr. Bağcı ile tartışmasına neden olan konunun hükümetin politikaları olduğunu ifade eden Milletvekili Sait, “Kendisi orada barış sürecinin yanlış olduğunu, hükümet üyelerinin ağızlarından çıkanları kulağının duyup duymadığını sordu. Birçok eleştiri yöneltti. Çözüm sürecinden rahatsız olduğu belliydi. Ben de kendisine ‘siyaseti sen bize bırak, bilimsel ve akademik değerlendirmeler yap’ dedim. Daha da sinirlendi. Ayrıca Türkiye’nin balkan ülkelerine açılırken din ağırlıklı siyaset yaptığını, daha rasyonel olunması gerektiğini söyledi. Bu kez ben salonda bulunan Yunanistan bayrağını gösterdim ve ‘bak bayrağın üzerinde haç işareti var, biz Balkanlar’da İslam dinini tabi ki anlatacağız, Müslümanlığı yayacağız’ dedim. Bu kez Türkiye’nin Dünya’daki rolünü eleştirdi. Büyük devlet olmanın, abi gibi davranmanın tepki çektiğini ifade etti. Tamamen eleştirmek ve siyaset yapmak için gelmiş. Ne yazık ki ortamı bozan da kendisiydi” diye konuştu. Sait, Prof. Dr. Bağcı’yı tartışma sırasında “öğrencin değiliz, bize ‘otur yerine’ diyemezsin. Buraya fırça yemeye gelmedik’ diyerek uyardığını da sözlerine ekledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hülya 8 Aralık 2014 Pazartesi 19:47

akademisyenler siyaset yerine ilim yapsalar ve taş yerinde ağırdır lafını doğrulayacak tezler ve belgelerle konuşsalar daha iyi olmaz mı? siyasetçilerle siyaset yaparak niye kendilerine zarar verirler anlamakta zorlanıyorum.

Yorumu oyla      16      22  
izmirli 8 Aralık 2014 Pazartesi 15:12

müslümanlık değil medeniyet önemli sait... o medeniyet de Türk medeniyeti.. ama siz müslüman aşağı müslüman yukarı devam canım devam...

Yorumu oyla      34      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘İnkılap köpekleştirmedir’ sözlerine soruşturma
TBMM’de personele yönelik eğitim konferansında konuşan Prof. Dr. Ömer ...
Arınç’tan şehirlerin isimleri değiştirebilir sinyali
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa'da Şehzadeler Belediyesi'ni ziyaret ...
AK Parti İzmir'de kongre raporu: Kimler delege oldu?
Yerel seçimlerin ardından ilçe kongreleri devam eden AK Parti’de Konak, ...
 
Tekin’den net yanıt: CHP HDP’yle ittifak yapacak mı?
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ...
Kocaoğlu’na ‘nankör’ yanıtı: Sapla samanı…
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun turizm fuarı açılışını ...
Erdoğan’dan bomba mesajlar: İsteseler de istemeseler de…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 5. Din Şurası'nda yaptığı konuşmada ...
 
CHP’de Engin’in yerine konuşulan isim göreve hazır!
CHP İzmir’de milletvekilliği adaylığı için istifa etmesi beklenen İl Başkanı ...
AK Partili Sait'ten profesörleri kızdıran sözler!
Samsun’daki Balkan Kongresi’ne katılan AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat ...
Güven: Mücadelemizi kazandık
Geçtiğimiz Mart ayında Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva