HABERLER>POLİTİKA
8 Aralık 2014 Pazartesi - 12:03

Kocaoğlu’na ‘nankör’ yanıtı: Sapla samanı…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun turizm fuarı açılışını katıldıktan sonra parti kongresinde belediyeyi eleştirdiği gerekçesiyle sert tepki gösterdiği ve “nankör” dediği AK Parti Grup Başkanvekili Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın’dan yanıt geldi. Aydın, “Kocaoğlu sapla samanı birbirine karıştırdı. Ben fuarda değil partimizin kongresinde konuştum. Fazla alınganlık yapmış. Kendisine sözleri yakıştıramadım. Suçluluk psikolojisi ile hareket ediyor” dedi.

Kocaoğlu’na ‘nankör’ yanıtı: Sapla samanı…

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile TBMM AK Parti Grup Başkanvekili Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın arasında yaşanan tartışma sürüyor.
 
Geçtiğimiz hafta Adıyaman’ın onur konuğu olduğu Travel Turkey İzmir Fuarı’nın açılışına katılan Milletvekili Aydın, partisinin Menderes İlçe Kongresi’nde yerel yönetimleri sert sözlerle eleştirmişti. Kongre salonunda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Türkiye İzmir gibi olacak” sözlerine gönderme yapan Aydın, “İzmir hiçbir zaman solun kalesi olmadı. İzmir eski günlerini arıyor. Büyükşehir açısından acılar içerisinde. Kente gelmeyeli uzun yıllar oldu.  Ciddi sıkıntılar var. Ankara’da bir uçtan diğer uca yarım saatte gidersiniz. Biz kısa bir mesafeyi iki saatte gidemedik. İzmir’e yakışmıyor. Bu koca bütçe ile Büyükşehir’de o beyefendiler ne yapıyor? Kılıçdaroğlu’nun sözlerini duyduğumda kendi kendime ‘şaka yapıyor’ dedim. İzmir’de nasıl yönettiğiniz de belli” demişti.
 
Aydın’ın sözlerine bir gün sonra Bornova’dan yanıt veren Başkan Aziz Kocaoğlu ise, “Sen Adıyaman’dan gelmişsin. Benim, İzmir’in konuğusun. Seni, ilini fuarda onurlandırmışsın. Biz ev sahibiyiz. Misafirimizsin insaf. Buraya geliyor. Hem belediyenin olanakları ile ilini tanıtıyor. Helal hoş olsun. Hem de kalkıyor belediye başkana söz ediyor. İnsan teşekkür eder. Diyeceği bir şey varsa Ankara’da söyler. İnsan mutedil olmalı, insan insanı sevmeli, karşısındakine saygılı olmalı, nankör olmamalıdır. Eline bir kâğıt vermişler. Üç cümleyi vermişler onu söylüyor. Yazıktır” ifadelerini kullanmıştı.
 
YAKIŞTIRAMADIM
Kocaoğlu’nun sert sözlerine ve “nankör” çıkışına yanıt gecikmedi.
 
Egedesonsöz’e konuşan Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, “Kendisi çok alınganlık göstermiş. Ben fuar açılışında yerel yönetimleri ve belediyecilik hizmetlerini eleştirmedim. Kendi partimin ilçe kongresinde konuları gündeme getirdim. Özellikle Kılıçdaroğlu’nun sözlerine yanıt verdim. Bunu da yaparken örnekleri gösterdim. Ne yani? Çıkıp konuşmasa mıydım? Orada ‘İzmir’de her şey güzel, dört dörtlük hizmetler var’ mı demeliydim?  Ben CHP’nin parti politikalarını eleştirdim. Böyle giderse onlara halkın iktidar olma şansı vermeyeceğini anlattım. Aziz Kocaoğlu’nun bu derece ağır sözlerini kendisine yakıştıramadım. Kendisi bana ‘nankör’ diyeceğine çıkıp İzmir’e yaptıklarını anlatsaydı daha iyi olurdu. Metroyu bitirdim, ulaşımda sorun yok, yağmurda hiçbir problem olmuyor, yaşam çok güzel diyerek cümleler kursaydı. Bunu neden yapmadı? Demek ki bu saldırganlığının altında suçluluk psikoloji yatıyor” dedi.
 
SAPLA SAMAMI KARIŞTIRDI!
İzmir’e geldiğinde yaptığı tüm eleştirilerin parti toplantılarında olduğunu anlatan Aydın, bunun da gayet doğal olduğunu söyledi. Aydın, “Adıyaman dışında fuarda başka iller de var. Tam 30 ülke gelmiş ve kendisini tanıtıyor. Biz zaten orada da teşekkür ettik. Ama eleştirelim fuarda değil parti etkinliğindeydi. Bunun özellikle bilinmesini istiyorum. Kocaoğlu sapla samanı birbirine karıştırdı. Kendisinin şahsına, kişiliğine yönelik en ufak bir saldırıda bulunmadım. Bir söz de söylemedim. Sadece hizmet anlayışına ve parti politikalarını gündeme getirdim. Eğer doğru bir iş yapılıyorsa takdir ederiz. Yapılmadığı zaman da Ankara ya da İzmir fark etmez gelir söyleriz” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hayati avcı 9 Aralık 2014 Salı 11:17

işsizlik devletin suçu fakat belediye de başarılı değil kentsel yenilemeyi tamamlamayı bırak başlamamış bile ne ulaşımı.ulaşımda çevre yolunu hükümet gelir gelmez yapmasaydı yada izbanı belediyeyle ortak yapmasaydı bu halde sıkışık olan trafik ne olurdu acaba.başkanın Oda CHP li olan eskişehiri görmesini isterdim.demekki işbilenin kılıç kuşananın.yılmaz hoca adeta eskişehiri uçurmuş.

Yorumu oyla      12      6  
işsizlik ve izmir 9 Aralık 2014 Salı 11:03

İzmirde genç nufus kaçıyor, emeklilerle dolu o nedenle 65 yaş üstü en çok izmiri etkildi, 3 kişiden biri emekli izmirde. Bu işsizlikte hem hükümetin hem de belediyenin payı var. Belediye de kente yatırımcı çekmek için çalışmalı, ekonomiyi canladırmak için girişim yapmalıdır.

Yorumu oyla      12      6  
gozgoz 9 Aralık 2014 Salı 11:00

Bu AKP izmir de çivi çakmaz belediyeyi eleştirir ancak, bir iki göstermelik tünel,, yol yapılıyor o. Bu arada belediyemizde maşallah tembellikte, beceriksizlikte rekor kırıyor onu da belirtmeden geçmemek lazım. Olan izmire oluyor yazık kentimize.

Yorumu oyla      12      6  
YORUMCU BABA 8 Aralık 2014 Pazartesi 21:23

Aziz Kocaoğlu Bu Güne Kadar Gelmiş Geçmiş Belediye Başkanları İçinde EN BAŞARISIZ Belediye Başkanıdır.Kimse Edebiyat Yapmasın!

Yorumu oyla      25      18  
8 Aralık 2014 Pazartesi 13:27

"izkent" yaş kaç? işsizliği çözmek sadece belediye işi mi? sen devlet olarak Manisa'ya 3. bölge teşvik verirsen, yatırımcı enayi mi ki İzmir'e yatırım yapsın. Ankara'da bir uçtan bir uca yarım saatte giden vekilimize ise ylaan söylemek yakışmıyor. İş çıkışı Konya ya da Eskişehir yoluna girsin bakayım kaç saatte gidiyor? :))

Yorumu oyla      36      13  
ercan 8 Aralık 2014 Pazartesi 12:58

İşte diyiyorum ya her şey birbirine karışmış.İşsizligi önlemek belediyenin degil ülkeyi yöntetenlerin politikalrı belirler.İzkent arkadaşım adresin yanlış yer.20 kiliometre ötedeki manisaya sırf izmire engel olsun diye dogudaki gibi teşvik verirsen sonucuda böyle olur.20 km uzgında teşvik varken işadamının izmirde bir yatırım yapması diye bir şey olablirmi allahşkına.Sayın aydın kusura bakmasın biz izmirliler sizlerin söylemlerinizi hiç samimi bulmuyoruz.İzmiri huzurevi şehrine çevirmek anlıyışına bizden onay almaya hakkınız var mı bir kere onu düşünün.İzmiri geri bırakmaktan başka bir düşünceniz yok.Bunun içindir ki bu şehirden size ekmek çıkmaz kusura bakmayın.

Yorumu oyla      35      13  
ulaşım 8 Aralık 2014 Pazartesi 12:50

İzmir demirağlarla örüldü ulaşımın en rahat olduğu kent... hükümet buraksın satmayı üretim ve istihdama yönelik hiç yatırım yaptımı

Yorumu oyla      38      15  
işsizlik 8 Aralık 2014 Pazartesi 12:48

İzmir de işsizliğin nedeni hükumetin istihdama yönelik tek yatırım yapmaması ve tarımı da öldürmesi... Ulaşım açısından bırakın türkiyeyi dünyanın en ileri kenti... Ankara ve istanbul metro yapamadı devlet yaptı.. İzmir demirağlarla örülüyor.

Yorumu oyla      39      16  
izkent 8 Aralık 2014 Pazartesi 12:29

Yalan mı Aziz başkan izmir % 15 işsizlik ile Türkiye de bile 7. sırada. Yatırım yok, altyapı yok, proje ilerleme yok.

Yorumu oyla      23      36  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan’dan bomba mesajlar: İsteseler de istemeseler de…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 5. Din Şurası'nda yaptığı konuşmada ...
CHP’de Engin’in yerine konuşulan isim göreve hazır!
CHP İzmir’de milletvekilliği adaylığı için istifa etmesi beklenen İl Başkanı ...
AK Partili Sait'ten profesörleri kızdıran sözler!
Samsun’daki Balkan Kongresi’ne katılan AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat ...
 
Güven: Mücadelemizi kazandık
Geçtiğimiz Mart ayında Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından ...
Engelsiz Güzelbahçe için AK Parti desteği
Ak Parti Güzelbahçe İlçe Teşkilatı ve Ak Parti Güzelbahçe yeni ilçe başkanı ...
Çiçek'ten İnançer'e tepki: Soruşturma açacağız
Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Ömer Tuğrul İnançer’in “İnkilap mı? İnkilap ...
 
Bakan Zeybekci: Bunların derdi baraj değil
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yüzde 10 seçim barajının kaldırılması için ...
Bizim için önemli olan 'alkollü içecek dersi' oldu!
OECD'nin PISA 2012 raporuna göre Türkiye matematik, okuma ve fen puanlarında ...
AK Parti Konak'ta kongre mutluluğu: 'Neden İzmir...'
Konak İlçe Kongresinde konuşan İl Başkanı Bülent Delican, İzmir’deki yerel ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva