HABERLER>POLİTİKA
19 Ocak 2024 Cuma - 12:49

Emeklilerle buluştu: Bunu yaşatanlara yazıklar olsun!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Ankara'da Emekliler Buluşması'nda konuştu. Emeklilerin en büyük sorununun TÜİK tarafından düşük açıklanan enflasyon verileri olduğunu kaydeden Özel, "Bu ülkenin emeklilerine bunu yaşatanlara yazıklar olsun" dedi.

Emeklilerle buluştu: Bunu yaşatanlara yazıklar olsun!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti genel merkezinde düzenlenen emekli buluşması programına katıldı. 

Bugün Erdoğan ve Bahçeli'nin kendisi hakkında söylediklerine cevap vermeyeceğini sadece emekliler hakkında konuşacağını dile getiren Özel, çalışan emekliye ikramiye verilmemesi çabasını eleştirdi. Özel, "Bir emekli niye çalışır, işsiz evlat varsa torununa bakmak için çalışır. Üniversitede çocuğu varsa on harçlık göndermek için çalışır" dedi. 

Özgür Almanya'dan emekli olan birinin uçağa binip Manavgat'a tatile gelebildiğini ama Türkiye'den emekli olan birinin gönül rahatlığıyla manava bile gidemediğini söyledi.

'DALGA GEÇECEK RAKAMLAR İLAN ETTİLER'
Özgür Özel'in açıklamalarında öne çıkan satırbaşları şöyle:

"Bu memlekette asıl konuşulması gereken şey hayat pahalılığı, enflasyon ve onun ezdiği en başta emeklilerken, hep isterler ki başka şey konuşulsun. Bu seneyi emekli yılı ilan ettiler, emekli yılının başında emekliyle dalga geçecek rakamlar ilan ettiler.

Madem emekli yılı dediniz ama gereği yapılmadı, hiç olmazsa bugün emeklilerin günü başka bir şey konuşmayacağım.

Anayasanın hiçe sayıldığı bir yerde, kanunların hükmünün olmadığı bir yerde, hak aramanın ortadan kalktığı bir yerde ekonominin bu halde olmasına kimse şaşmasın ama ben bugün ekonomik derin ekonomik tahliller yapmak yerine ne yaşıyoruz, ne yaşıyorsunuz, ne yaşatıyorlar ve bunun sonucunda ne yapıyorlar birazcık onlara değinmek istiyorum.

Bu salondakiler ömürleri boyunca bu ülkeleri için, aileleri için çalıştılar. Hatta birçoğu artık rahat etmesi gerektiği yerde emekli olduktan sonra hiç bilmediği işleri bile yapmaya razı gelerek hala çalışıyor. Diyorlar ki örneğin bayramda, bir ikramiye verildiğinde bile çalışan emekliye vermeyiz dediler. Çok itirazlar ve mücadeleler sonucunda alabildik hep beraber.

'YAZIKLAR OLSUN'
Bir emekli niye çalışır? İşsiz bir çocuk vardır da torunları için çalışır, ya da üniversitede okuyan bir evlat vardır da onun harçlığını yollayabilmek için çalışır. Hans’ın muadili emekli Hasan… Hans, Almanya’dan Manavgat’a tatile gelirken, emekli Hasan bırak Manavgat’a tatile gitmeyi parka çıkmaya, manava gitmeye korkuyor. Biri Manavgat’a gidiyor, öbürü manavın önünden geçmeye korkuyor. Bu ülkenin emeklilerine bunu yaşatanlara yazıklar olsun!

200 liralık koyun eti 538 liraya çıktı mı? Aksini iddia eden var mı? Dana eti yüzde 145, koyun eti yüzde 157, zeytin yağı yüzde 180 patlıcan yüzde 123 çay yüzde 90 artmış. Havuç havuç… Havucun kilosu geçen sene pazarda 9 liraymış. Şimdi 30 lira mı? 50 lira diyen var… 3 kat artmış. Ama enflasyon TÜİK’e göre, Tayyibi Üzmeyen İstatistik Kurumu’na göre yüzde 64 artmış. Böyle olunca ne oluyor? Emekliye zammı TÜİK hesabına göre veriyorlar.

Kanun teklifimiz var, en düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olmalı."

 
Yarıyıl tatili için otobüslerde ek sefer açıklaması
 
İzmir'de kamyona zehir baskını!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Emekli 20 Ocak 2024 Cumartesi 10:22

Sayın genel başkan Özel,iktidar ile sizin arasında hiç fark yoktur çünkü su faturası elektrik faturasını solladı yollar harap onun için araçlarımız zarar görüyor size göre hava hoş izmir'e geldiğinizde Çeşmede en kaliteli balık ziyafetleri mandarin yoğurdu sofranızda sen emeklileri savunma onlar aç yaşamaya alıştı CHP başına geçen keyfine bakıyor vip araçlar ile keyifli seyahate devam ediniz....

Yorumu oyla      1      1  
Gaddar 19 Ocak 2024 Cuma 23:01

Gerçekten siz Cumhuriyet Halk Partisinin genel başkanımısınız?

Yorumu oyla      5      1  
Çalışan , çalışmayan emekli . Merkez ilçe, çevre ilçe 19 Ocak 2024 Cuma 20:50

CHP Genel Başkanı ve Manisa Milletvekili sayın Özgür Özel , İzmir BB’si kamu hizmeti olan toplu taşımada ayrımcılık yapıyor . İzmir merkez ilçelerindeki ( 11 ilçe ) toplu taşıma araçlarında 120 dk. aktarma hakkı VAR. İzmir çevre ilçe otobüslerinde ( 13.02.2016 tarihinden , 2020 Eylül ayına kadar 90 dk. ) 120 dk. aktarma hakkı YOK. “CHP EMEKLİLERE # Sahip çıkıyoruz “. İzmir yıllardır CHP’yi sırtında taşıdı . Ancak CHP’ni yerel yönetimde temsil eden İzmir BB’si çevre ilçelerdeki otobüsleri kullanmak zorunda olan vatandaşlara , merkez ilçelerdeki toplu taşıma araçlarında uygulanan 120 dk. aktarma hakkını vermeyerek , ayrımcılık yapıyor . . Sayın Özel , İzmir’deki toplu taşımada bu adil ve eşit olmayan uygulama devam ettiği sürece CHP’ne oy vermem . İnandırıcı olabilmeniz için İcraat , icraat , icraat . ÇÖZÜM : İzmir çevre ilçe otobüslerinde de ; 136 km. lik İZBAN hattındaki tarife ve ücretlendirmelerin ( BEDAVA DEĞİL . Gittiğin kadar öde ) uygulanması .

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AYM'den 3 siyasi parti hakkında kapatma kararı
Anayasa Mahkemesi (AYM) 3 siyasi partinin yasalarda belirtilen şartları ...
Erdoğan: Tarihi bir ana şahitlik ediyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hep birlikte tarihi bir ana şahitlik ediyoruz. ...
Bakan Fidan, Amman Kralı ile görüştü
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Amman'da Kral II. Abdullah ile görüştü.
 
Meral Akşener: CHP'ye laf etmiyoruz
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sivas'ta konuştu "CHP ile el sıkıştık, ...
Bakan Kacır: Bu gece herkes ekran başına
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk insanlı ...
Karşılıklı ilk mesajlar... İzmir siyasetinde fair-play rüzgarı!
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Hamza Dağ’ı ilan ...
 
İzmir Atatürk Stadyumu Meclis gündeminde
İzmir Milletvekili Mustafa Bilici, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın ...
Büyükşehir adayı Dağ’dan ilk mesaj: İzmir’de yeni bir hikaye yazmak için başlıyoruz
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı ve Tanıtım ve Medyadan ...
AK Parti İzmir'den Dağ'a tebrik mesajları!
AK Parti’de İzmir adayının Hamza Dağ olarak açıklanmasının ardından parti ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva