HABERLER>GÜNCEL
23 Temmuz 2024 Salı - 08:50

Elektrik faciasında son işlemi yapmıştı: İfadesi ortaya çıktı!

İzmir’de Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesi ile ilgili olarak son arıza işlemini yapan GDZ Elektrik çalışanı, tutuklu sanık F.A.’nın ifadesi ortaya çıktı. F.A. ifadesinde “Kabloya ulaşınca da kablonun dış koruyucu borudan çıkık olduğunu ve kabloda izole yanığı olduğunu, borunun içerisinde su olduğunu gördüm. Ben tesisatın bu şekilde olduğunu gördüğümde dumanın bu sebeple çıktığını anladım. Orada bizim dışımızda mazgalı döşerken büyük ihtimal kabloyu yana çektikleri için bu koruyucu borunun zarar görmüş olduğunu anladım" dedi.

Elektrik faciasında son işlemi yapmıştı: İfadesi ortaya çıktı!

Ender ALDANMAZ/EGEDESONSÖZ- Alsancak’ta 12 Temmuz'da sağanak yağış sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesiyle ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma devam ediyor.

İZSU, GDZ Elektrik ve altyapı işlemlerini yürüten firmalardan çalışanların bulunduğu 35 şüpheliden 14'ünün tutuklandığı olayda zanlıların emniyette verdikleri ifadeler ve hazırlanan fezlekede, ölümü getiren ihmaller dikkati çekti.

Fezlekede, güvenlik kamerası incelemesi sonucu olay yerinde 4 Ocak 2024'te İZSU ile çalışan mühendislik firmasından görevlilerin mazgalları inşa ettikleri, 9 Ocak'ta da mazgaldan duman yükseldiği şikayetleri sonrası GDZ Elektrik görevlilerinin çalışma yaptığının görüldüğü belirtildi.

GDZ Elektrik son yaptığı çalışmada kaynak yapan ve tutuklu yargılanan işçi F.A.’nın ise ifadesi çıktı. 9 Ocak günü arıza ihbarına gittiklerini ve kaçağı görerek arızaya müdahale ettiklerini söyleyen F.A. arızanın 4 Ocak tarihinde İZSU tarafından yapılan çalışma esnasında mazgalın değiştirilmesi sebebiyle çıktığını kaydetti.

ARIZA MAZGALI YANA ÇEKTİKLERİ İÇİN ÇIKTIĞINI ANLADIM
Arıza onarım personeli olarak 2018 yılından bu yana GDZ Elektrik çalıştığını beyan eden F.A. “Ben olayın gerçekleşmiş olduğu bölgede 09.01.2024 günü başka bir arıza ile ilgili çalışma yaptım. Yapmış olduğum bu arıza onarım işi sonucunda iş yerime tekrar döndüğüm esnada olayın olduğu yerde bulunan vatandaşlar bana mazgalın yanındaki kaldırımdan duman geldiğini, burada elektrik kaçağı olduğunu söylediler. Ben de oraya baktığımda gerçekten de mazgalın bitişiğindeki kaldırımdan duman geliyordu. Hemen bağlı bulunduğum amirimi aradım ve konuyu kendisine anlattım. Çünkü biz işimiz gereği araza kaydı oluşturulmadan bir arızaya müdahale yapamıyoruz. Amirim de bana arıza kaydı oluşturulduğunu, buraya müdahale edebileceğimizi belirttiler. Ben ve yanımda bulunan diğer arıza onarım personeli M.T. ile birlikte buraya müdahale için çalışmamızı başlattık. Arızanın yakınında F kolu kutusu olduğu için M.T. bu kutuya yani 1027 No’lu kutuya giderek F kolunu izole etti, yani elektrik akımını kesti. Ben dumanın geldiği yerde detektörle akımın kesilip kesilmediğini kontrol ettim ve akımın kesildiğini anladım. Bir müddet sonra var olan duman azalarak tamamen kesildi. Buraya müdahale etmek için iş arkadaşım Mesut TÜRKAN ile birlikte dumanın çıktığı yeri yaklaşık 50 cm’ye 50 cm olacak şekilde 20 cm kadar kazma marifeti ile kazdık. Kazma işlemimiz hassas bir şekilde kabloya ulaşıncaya kadar devam etti. Kabloya ulaşınca da kablonun dış koruyucu borudan çıkık olduğunu ve kabloda izole yanığı olduğunu, borunun içerisinde su olduğunu gördüm. Ben tesisatın bu şekilde olduğunu gördüğümde dumanın bu sebeple çıktığını anladım. Orada bizim dışımızda mazgalı döşerken büyük ihtimal kabloyu yana çektikleri için bu koruyucu borunun zarar görmüş olduğunu anladım. Koruyucu borunun tahrip olduğu doğrudur. Ancak kim tarafından tahrip edilmiş olduğunu ben bilemem. Bu durumlarda biz elimizde de malzeme olmadığı için böyle bir boruyu değiştirme gibi bir işimiz yoktur. Kablonun 80 cm yerine 20 cm derinlikte olması ile ilgili olarak ben bu konu ile ilgili yetkili değilim. Kim bu tesisatı döşedi, sözleşmesinde ne var yok ben bilemem. Benim işim sadece arıza gidermektir. Trafodan kaçak olup olmadığı bildiğim kadarı ile tespit edilir ancak bu benim yetki alanımda değil ve benim elimde bu ölçümü yapabilecek bir alet yoktur. Bu kontrolü kablo test ekipleri yaparlar. Bitirdikten sonra toprak ve molozlarla kapattığımız doğrudur. Ancak GDZ Elektrik belediye ile irtibat kurup yeri belirtirler. Belediye görevlileri de bizim kazmış olduğumuz yere asfalt ya da beton dökme işlemini yaparlar. Ben bu hususu takip etmem. Çünkü ben sadece ve sadece arıza ile ilgili arızayı gidermekle görevliyim” dedi.

SONRASINDA BAŞKA BİR İŞLEM YAPILMIŞ MIDIR BİLMEM

Yaptıkları tamirat hakkında konuşan F.A. şunları söyledi:

“Ben ve çalışma arkadaşım M.T. ilk önce kablonun izolesi için ısı büzüşmeli fermuarlı ek muf kullanarak burayı tamir ettik. Kabloyu koruma borusunun içerisine yerleştirip F kolunu kestiğimiz yerden tekrar enerjisini vererek aktif hale getirdik ve ben kablonun üzerini kapatmadan enerji kaçak kontrollerini yaptım. Herhangi bir kaçak olmadığını tespit ettim ve bizim bu tip işlerde kullanmış olduğumuz tablet ile fotoğraflamasını yaparak kazmış olduğumuz yeri kapatarak arıza kaydını giderildi olarak kapattım. Bunun dışında buraya herhangi bir işlem için gitmedim. Daha sonra orası ile ilgili farklı bir arıza kaydı oluşturulmuş olsa benim bunu bilmeme ihtimalim var. Çünkü biz ekip olarak 3 vardiya sistemi ile çalışmaktayız. Bu ihbarlar CRM dediğimiz kayıt sisteminde her zaman kayıt altına alınarak saklanır. Ben çalışmadığım zamanlarda burası ile ilgili bir ihbar olduğunu bilme şansım yoktur. Yukarıda da söylediğim gibi ben bu olayın olmuş olduğu yerde 09.01.2024 günü vatandaşın bizi durdurarak yapmış olduğu ihbar sonucu gereken çalışmayı ve arıza giderme işini arkadaşım M.T. ile birlikte sorumlu olduğum kişilere bildirerek yaptım”

 
Oda başkanı, çarpıcı detay aktardı: İlaç dilenen bürokratlar!
 
Buca caddeleri çiçek açtı!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
23 Temmuz 2024 Salı 22:52

Gece oldu, kesinti sürüyor.

Yorumu oyla      0      0  
23 Temmuz 2024 Salı 18:23

4 saattir elektrikler yok.

Yorumu oyla      0      0  
23 Temmuz 2024 Salı 16:37

Konak ZEYTİNLİK mahallesi nde 2 saatten fazladır elektrik yok bilgisi geliyor. Gediz ekipleri uyuyor mu? İzmir in elektrik dağıtım işi bunlardan acil alınmalıdır.

Yorumu oyla      0      0  
23 Temmuz 2024 Salı 14:09

Elektrik kesintilerine çare bulamayan şirket, buradaki işi İZSU'ya yıkma peşinde. Mazgallar bu yıl yapılmış, doğru mu değil mi? Buradaki kaçak sorunu kaç yıldır var?

Yorumu oyla      2      0  
23 Temmuz 2024 Salı 13:15

Herşeyin stardı var da Vicdansız itlerin standardı kendinden menkul.

Yorumu oyla      3      0  
Gerçekler 23 Temmuz 2024 Salı 09:16

Bu ülkede hiç bir şeyin standardı yok, hele ki söz konusu insanın yaşamı ise ! Bedava ölmeye devam edeceğiz, standartlara ve kurallara uygun yaşamak zordur, biz toplum olarak kolayı seçtiğimiz için bu yaşananlar normaldir, efe gibi yaşayacağız, moka ve kabloya basmadan sekerek yürüyeceğiz. Düzeleceğimizde yok fazla kafaya takmayın !

Yorumu oyla      5      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sıcak hava dalgasında ekmek kavgası: İnşaat işçileri için acil çağrı!
Sıcak hava sebebiyle inşaat faaliyetleri başta olmak üzere açık alanda ...
Mehmet KARABEL yazdı... Efsaneye veda!
Mehmet KARABEL yazdı... Efsaneye veda!
Zehir tacirlerine 16 ilde darbe!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 16 ilde uyuşturucu madde imalatçılarına ...
 
Kuzey Marmara Otoyolu'nda feci kaza: 1 ölü
Kuzey Marmara Otoyolu'nun Beykoz kesiminde lastiği patladığı için emniyet ...
Oğulları rehin almıştı... Anne-baba kurtarıldı!
Ankara'da uyuşturucu bağımlısı olduğu öğrenilen kişi, anne ve babasını ...
Mordoğan'da yıkıma işletme engeli... 'Demir kazık' direnişi!
Karaburun Mordoğan’da Akdeniz foklarının yaşam alanı olan Ayıbalığı Koyu’na ...
 
Bir aile kazada yok oldu!
Adana'da baraj gölüne düşen otomobilde aynı aileden 4 kişinin öldüğü kaza ...
Atatürk Anıtı'nı baltayla saldırmıştı: Ben Mesih'im!
Kayseri'de Atatürk Anıtı'na saldıran dayı ile yeğenin duruşmasına devam ...
Minibüsçüler arasında taşlı sopalı kavga!
Adana'da bu kez minibüs şoförleri taşlı sopalı kavgaya tutuştu. Yolcular ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kim hazırsa penaltıyı o atar!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yeni bir Susurluk mu?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva