HABERLER>İŞ DÜNYASI
13 Haziran 2023 Salı - 09:10

EGİAD’dan enerji verimliliği hamlesi

Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD), enerji kaynaklarının hızla tükendiği ve sürdürülebilir bir Dünya için enerji tasarrufunun büyük önem kazandığı günümüzde, enerji israfına dur diyebilmek adına enerji verimliliği çalışmalarıyla bilinen APOLLO firması ile protokol imzaladı.

EGİAD’dan enerji verimliliği hamlesi

İş dünyasının artan enerji maliyetlerinden ötürü çıkmaza girmemesi için çözüm yolları arayan Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD), enerji verimliliği çalışmalarının düzenlenmesi konusunda üye firmalara hizmet verebilmek amacıyla ofisi İzmir İZQ Girişimcilik Merkezi’nde bulunan enerji yönetimi platformu Apollo'yla iş birliğine vardı.

Endüstriyel enerji yönetimi platformu Apollo'yla en büyük işletme giderlerini azaltmak için yola çıkan EGİAD Ege Genç İş İnsanları Derneği adına protokolü imzalayan Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, sürdürülebilir bir Dünya için enerji tasarrufunun büyük önem kazandığına dikkat çekerek, “Enerji tasarrufu hepimiz için büyük önem taşıyor. Küresel ısınma, sanayileşme ve artan dünya nüfusu sonucu enerji açığı büyürken, enerji kaynakları da buna bağlı olarak hızla tükendi. Enerji darboğazının aşılması ve enerjinin daha verimli kullanılması için herkese büyük sorumluluklar düşüyor” dedi. Endüstri 4.0 perspektifinde, Dünya’da ve Türkiye’de dijitalleşme sürecinde tesislerin tüketim trendlerine en uygun analizler ve izlemeler sonucunda operasyonel ve maliyet verimliliğinin artırılması için çalıştıklarını dile getiren Yelkenbiçer, “Endüstriyel enerji yönetimi platformu Apollo'yla en büyük işletme giderlerimizi azaltmak için yola çıktık. Tesislerin tüketimlerini anlık takip etme, günlük belirlenen sınır aralıklarını geçtiğinde bildirimler alma, enerji kesintisi yaşandığında anında haberdar olma, tüketim ve faturaları geçmiş gün ve aylarla kıyaslama, finansal ve teknik detaylı analizleri raporlar şeklinde kaydetme gibi imkanları yakalayacağız. EGİAD’a özel indirimle bu imkanlardan yararlanacağız” dedi.

Elkom Teknoloji'nin ürünü olan Apollo, tüm enerji giderlerini tek bir platform üzerinden izleyerek, optimize ediyor ve enerjide dijitalleşiyor. Ayrıca, Apollo One, Apollo IoT ve Apollo Pro yazılımları sayesinde enerji maliyetlerinde %30'a varan avantaj sağlaması ile de biliniyor. Elkom, onlarca yıldır binlerce tesisin karşılaştığı enerji – elektrik sorunlarını ve zorluklarını farklı tecrübeler edinerek bu tecrübeler ışığında, enerji izleme prosedürü uyguluyor.

Apolla adına protokolü imzalayan Co-founder / CEO Ezgi Eylül Hasvatan Gavas ise, farklı sektörlerdeki müşterileri için Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi ile tüketim trendlerini anlık ve geleceğe dönük analizlerle tesislerin 360 derece tek platformdan enerji izlemesini sağladıklarını belirterek, “Tesisler için en büyük gider kalemlerinden biri olan elektrik tüketiminin gerçek zamanlı doğrulamasını sağlayarak kwh’de değişiklik olmasa dahi maliyetleri düşürüyoruz. Gelişmiş ve kişiselleştirilebilen alarmlar tüm olağan dışı tüketimleri anlık olarak tespit ediyor, operasyonel ve kişi bazlı hataların önüne geçiyor. Gelişmiş grafik ve kullanıcı dostu ara yüzüyle multi-disipliner enerji çalışma alanı sağlayarak, dijital dönüşüm evresindeki şirket çalışanlarının üretkenliğini arttırıyor, enerji takibini daha pratik hale getiriyor. Ayrıca Türkiye’nin ilk bulut tabanlı fatura kontrol, optimizasyon ve tahminleme platformu olarak da faaliyet göstermekteyiz. Altyapı ve donanım maliyeti olmadan kolay entegrasyonla, geçmiş tüketim verilerini kullanılarak hesaplanan işletme karakteristiğine en uygun, elektrik tarifesi avantajını sunuyoruz. Tahminleme ve Operasyonel Verimlilik Sistemi ile gereksiz tüketimlerin önüne geçiyor, enerjiyi en verimli şekilde kullanarak tüketimleri ve karbon emisyonunu azaltıyor, maliyet tasarrufu sağlarken çevreyi de koruyoruz” dedi.

 
Büyükşehir üretime kazandırmıştı… Binlerce Antep fıstığı ağacı tehdit altında!
 
FETÖ/PDY soruşturması: 14 gözaltı kararı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk deri ihracatçıları İtalya yolcusu
Dijitalleşmede öncü Türk deri ihracatçıları ayakkabıda yüzde 71 artış, ...
E-ticaretin devleri İZTO’da buluşacak
İzmir Ticaret Odası’nın (İZTO), pandemi dönemi ile hayatımızın merkezine ...
Egeli ayakkabıcılardan İtalya çıkarması!
Ayakkabı ve saraciye ihracatçıları, sektörün en önemli buluşma noktaları ...
 
İş insanı iş kazası kurbanı!
Gürbüz Madencilik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Kaan Gürbüz, Aliağa'da ...
İzmirli cam fabrikasına sendikal ihlal kararı!
Anayasa Mahkemesi, İzmir Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Özdemir ...
Balkan ülkelerine ihracat artıyor
Balkan ülkelerine ihracat 5 ayda 8 milyar doları aştı. Romanya, 2 milyar ...
 
Bir devrin sonu… İzmir esnafı Yalçın Ata dedi!
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin Balçova Termal Kaya Otel’de ...
Mobilya ihracatçılarından sektöre 'Uzakdoğu' uyarısı!
Türk mobilya sektörü rekabetçiliğini korumak için iş birliği ve adil ticaret ...
İzmir'in içme suyu tehlike altındaydı.... Zorlu'ya yargı freni!
İzmir’e içme suyu sağlayan Gördes Barajı havzası sınırları içerisinde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva