HABERLER>EGE
5 Haziran 2024 Çarşamba - 11:17

Ege'nin turizm cenneti turistlerin gözdesi!

Muğla'nın dünyaca ünlü turistik ilçesi Bodrum'da 9 günlük bayram tatili ile hareketlilik artarken, turizmciler karardan memnun olduklarını söyledi. Bodrum Otelciler Derneği Başkan Yardımcısı Alişir Şahin, "Bayramda çok ciddi beklentimiz var. Bayramda Bodrum yüzde 90 doluluğa ulaşıyor; bu sene de yüzde 90 oranında doluluk bekliyoruz" dedi.

Ege nin turizm cenneti turistlerin gözdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olduğunu duyurdu. Bodrum'da bayram hareketliliği başlarken, tatilin 9 güne çıkarılması turizmcileri sevindirdi. Turizmciler, iç pazara bayram tatilinin de dahil olmasıyla ilçedeki hareketliliğin daha da artacağını belirtti. Diğer yandan otellerde bayram tatili hazırlıkları tamamlanırken, ünlü isimler başta oteller olmak üzere antik tiyatro ve eğlence mekanlarında sahne alacak.

'BODRUM BAYRAMA TAMAMEN HAZIR'
Bodrum Otelciler Derneği Başkan Yardımcısı Alişir Şahin, "9 günlük tatilden dolayı mutlu olduk. Mevsim anlamında sezon başı ve yaza girerken 9 günlük tatil hem tatilcileri hem de turizmcileri memnun etti. Bayramda çok ciddi beklentimiz var. İç pazar ve Anadolu, Bodrum'u çok seviyor ve bundan dolayı herkesi Bodrum'a bekliyoruz. Bayramda herkesin Bodrum'da coşkulu ve güzel bir tatil geçirmesini bekliyoruz. Bodrum alt ve üst yapısıyla bayrama tamamen hazır, turizmciler olarak da hazırlıklarımızı yaptık ve misafirlerimizi bekliyoruz. Şu anda yerimiz hala mevcuttur. Misafirlerimiz rezervasyonlarını yapsınlar; burada son dakika rezervasyon indirimleri bazı tesislerimizde devam ediyor. Bayramda Bodrum yüzde 90 doluluğa ulaşıyor; bu sene de yüzde 90 oranında doluluk bekliyoruz" dedi.

'MAİL VE ŞİRKET ADRESİNİ KONTROL ETSİNLER'
Bayram tatilinde sahte sitelerden tatil alımlarına karşı vatandaşları uyaran Şahin, "Fiyatlar, bayram içinde uygun; ama son dakikaya bırakılmadan erkenden alınırsa uygun fiyatlar oluyor. Bodrum'da her bütçeye uygun tatil mevcut. Fiyatlar tesise göre değişkenlik gösteriyor. Tesis doluluk yakalamazsa, son dakika fırsatları ve indirimleri yapıp indirime gidebiliyor. Tatilcilerimiz, ucuz diye hiç araştırma yapmadan direkt sahte sitelerden konaklama satın alıyorlar. Otelciler olarak bu duruma çok üzülüyoruz. Misafirlerimiz almış oldukları tatili, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sayfasından otelin olup olmadığını, otel varsa mail adresini ve şirket adresini kontrol etsinler. Hatta Ticaret Bakanlığı üzerinden de kontrol yapabilirler. Bu konuda çok mağdur olan tatilciler oluyor. Tatilciler çok dikkatli şekilde bu detaylara bakıp, emin olarak gelsinler. Bodrum'da Caz Festivali başladı, bunun yanı sıra Antik Tiyatro konserleri başlıyor. Bodrum deyince hem dinlenme hem tatil ve bir de geceleri eğlencesiyle meşhurdur. Otellerde ve kentin birçok noktasında ünlü sanatçılar olacak bunun yanında eğlenceler, tatilcilerimizi bekliyor" diye konuştu.

'DIŞ PAZARDA TERS ETKİ GÖRÜYORUZ'
Şahin, şöyle devam etti: "Bodrum'da İngiltere pazarı önde daha sonra Polonya ve Rusya geliyor. Pazarlarda şu an için bir eksilme görülmüyor. Son dakika bir aksama olursa, onu şu anda söylemek çok erken olur. Dış pazarla çalışan otellerde misafir anlamında artış var. İç pazar ise Haziran 15'inden sonra okullar tatil olduktan sonra hareketleniyor. Kur seviyesi istediğimiz seviyede olmadığı için otelciler bu durumdan olumsuz etkileniyor. Kuru bütçelerken 39-40 bandında planlamıştık. 34-35 olması nedeniyle maliyetlerimiz Türk lirası, gelirlerimizin ise euro olmasından dolayı karlılıkta düşüş olacaktır. Bunu misafirlerimize yansıtmak istemiyoruz. Euro'nun düşük olmasından dolayı dış pazarda ters etki görüyoruz. Bodrum'a gelen uçakların yüzde 40'ı, Didim'e gidiyor. Uçak dolu geliyor ama oradan misafirler Didim'e gidiyor. Didim destinasyon olarak Bodrum olarak satıldığı için gelen misafirler, Didim'e gittiğinden dolayı bu sayının tamamı Bodrum'a yansımıyor. Burada sadece dikkat çekmek istediğim nokta; Bodrum'a gelen tüketiciler Bodrum'a gelirse mutlu olacağım. Çünkü Bodrum adı altında Didim'e destinasyon olarak gitmesi tüketicinin yanılmaması ve yanıltıcı bilginin olmaması önemli."(DHA)

 
Bornova’da sinema tutkunları buluştu
 
BES'le kredi kullanma dönemi başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Haşhaş tarlaları renklendi!
Haşhaş tarlaları renklendi!
Aydın'daki ölümlü kazaya tutuklama!
Aydın'ın Söke ilçesinde motosikletlinin öldüğü kazaya ilişkin aranan otomobil sürücüsü tutuklandı.
Dağ-taş mülteci!
Muğla'nın Marmaris ilçesinde 12 düzensiz göçmen yakalandı.
 
Avrupa hayali Bodrum'da son buldu!
Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında 9 düzensiz göçmen yakalandı.
Dedektif gibi iz sürdüler... Saldırganı pisi pisi otları yakalattı!
Denizli'nin Çal ilçesinde, alacaklı olduğu kişinin evinin yakınına giderek ...
İşçinin acı sonu... 9'uncu kattan ölüme düştü!
Uşak'ta bir apartman inşaatının 9. katında kurulu iskeleden düşen inşaat ...
 
Korkunç kazada can pazarı... 1 ölü, 4 yaralı!
Manisa'nın Ahmetli ilçesinde panelvan ile hafif ticari aracın çarpışması ...
Muğla'da avukata silahlı saldırı!
Muğla'nın Ortaca ilçesinde Avukat Hüseyin Belkırat (40), ofisinin bulunduğu ...
'Zehir' santrali yargıda… Ruhsatsız iddiası!
Yatağan’da çevreciler 1982’den beri faaliyette olan Yatağan Termik Santrali’nin ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva