HABERLER>EKONOMİ
6 Mart 2014 Perşembe - 09:44

EBSO’da Torbalı bayramı: Kuralar çekildi, sıra yatırımda

Ege Bölgesi Sanayi Odası tarafından İzmir’e kazandırılan ve 43 fabrikada 5 binin üzerinde istihdam sağlayacak olan Torbalı Organize Sanayi Bölgesi’nde altyapı yatırımlarının tamamlanmasının ardından kuralar çekildi. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “EBSO, bugüne kadar 20’den fazla OSB kurdu. Bu OSB’ler planlı sanayileşme ve kalkınmanın öncüleri oldu. Torbalı OSB’de yükselecek yatırımlar da kent, bölge ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacak” dedi.

EBSO’da Torbalı bayramı: Kuralar çekildi, sıra yatırımda

İZMİR - İlk olarak 1996’da Resmi Gazete’de yayımlanarak yatırım programına alınan Torbalı OSB’de yeni bir eşik dönüldü. 43 fabrikada 5 bine yakın istihdam öngörülen Torbalı OSB’de parsel kuraları çekildi. EBSO Meclis Salonu’nda gerçekleşen kura çekiminde bölgede yatırım hazırlığı yapan sanayicilere hitap eden EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, üretim, istihdam, yatırım hayali ile yola çıkan sanayicinin Torbalı OSB’de yatırım aşamasına gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ender Yorgancılar, “OSB’ler planlı kalkınma ve sanayileşme için çok önemli. Üretim, istihdam, yatırım depoları. EBSO bugüne kadar 20’den fazla OSB kurdu. İlk kurulan OSB olan Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, nasıl olacak, nasıl büyüyecek derken bugün yaklaşık 600 işletmede 30 bin kişinin istihdam edildiği üretim üssü oldu. Torbalı OSB’de öyle olacak” dedi.
 
BAŞBAKAN ERDOĞAN DESTEK VERDİ
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, Kemalpaşa OSB’nin açılan davalar neticesinde tüzel kişiliğini kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını EBSO olarak devreye girdiklerini, konuyu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a aktarmalarının ardından bölgenin önce Islah OSB ilan edilmesiyle tekrar OSB statüsüne kavuştuğunu hatırlattı. Aliağa OSB’de ise yaşanan finansal sıkıntılar karşısında EBSO olarak alacaklı bankalar başta olmak üzere konunun tarafları ile birebir görüşmeler yaptıklarını ve çözüm konusunda uzlaşma sağladıklarını kaydeden Yorgancılar, “Finansal sıkıntıları sona eren Aliağa OSB düzlüğe çıktı ve yatırım patlaması yaşıyor” diye konuştu. 
 


TORBALI OSB YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR
EBSO’nun desteğini alan Torbalı OSB’de de yönetimin yerinde müdahalelerle hukuki sorunları çözerek sanayicinin yatırım hayalini gerçeğe dönüştürdüğünü belirten Yorgancılar, “Torbalı OSB yönetimi bu sorunları çözerek yatırımların önünü açtı ve teşekkürü hak etti. Şimdi sıra siz katılımcılarda. Gerçekleştireceğiniz yatırımlarla Torbalı OSB’yi üretim üssüne dönüştürün” dedi.
 
BEKLEYİŞ SONA ERDİ
Torbalı OSB Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Dönmez de bölgenin OSB statüsüne kavuşmasından bu yana 18 yılın ardından yatırım aşamasına geldiğini hatırlatarak, “2010 göreve geldik. Hızla sorunların çözümü için çalıştık. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ın verdiği destekle sorunları çözdük ve çok uzun bir bekleyiş sonrası kura çekimi aşamasına geldik. Şimdi sizlerin bölgede hızla fabrika yatırımlarını yükseltmesini bekliyoruz” diye konuştu.
 
EN ÖNEMLİ GÜN
Torbalı OSB Mütvelli Heyet Başkanı Hakkı Attaroğlu ise, Torbalı OSB için en anlamı günü yaşadıklarını söyledi. 1996’da OSB ilan edilen bölgede çalışmaların 1998’de başladığını, 2005’te üye kaydı alındığını belirten Attaroğlu, “Uzun bir sürecin ardından kura çekme aşamasına geldik. Bölgenin faaliyete geçmesi için EBSO’nun gösterdiği destek ve çaba ayrı bir teşekkürü hak ediyor. İş ve aş sağlayacak yatırımlarıyla Torbalı OSB için şimdi sıra ilk temel atma ve ilk fabrikanın açılmasıdır” dedi.
 
RAKAMLARLA TORBALI OSB
67 hektar alana sahip
43 fabrika kurulacak
5 bine yakın kişiye istihdam sağlanacak
İzmir'e 50, Havaalanına 30 kilometre mesafede
1996 yılında yatırım programına alındı
2005 yılında tüzel kişiliğine kavuştu
2010 yılı sonunda imar planları tamamlandı
2001’de temeli atılan altyapı yatırımları 1.5 yılda tamamlandı
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Liyakat Derneği Girişim Okulu projesi başlıyor
LİYAKAT Derneği’nin Girişimciliği destekleyen projeleri kapsamında eğitim ...
EBSOV Kadınlar Birliği’nden 8 Mart kutlaması
Ege Bölgesi Sanayi Odası Vakfı Kadınlar Birliği, 8 Mart Dünya Kadınlar ...
Altın ithalatında büyük düşüş
Türkiye'nin altın ithalatı Şubat'ta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 93 azaldı.
 
İzmir’de pamuk zirvesi: Başkan’dan ithalat raporu!
Ulusal Pamuk Konseyi (UPK) Başkanı Barış Kocagöz, Türkiye'nin yıllara ...
EDAD İzmir Bahar Sempozyumu'na hazırlanıyor
Estetik Dişhekimliği Akademisi Derneği (EDAD) ve Ege Bölge Temsilciliği ...
Gulfood’ta Pınar’a büyük ilgi
Pınar, Körfez ve Ortadoğu ülkelerinde ürünlerinin çeşitliliği, kalitesi ...
 
Enflasyon yine hortladı: 6 ayın zirvesinde!
Şubat'ta enflasyon aylık yüzde 0,43 yükseldi. Yıllık enflasyon ise yüzde ...
Bakan Çelik'ten kritik taşeron açıklaması!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, taşeron işçilerle ilgili yaptığı ...
Mustafa Koç ilk kez konuştu: Ananas lezzetliydi !
Gezi protestoları ile başlayan süreçte gündemdeki neredeyse tüm siyasi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva