HABERLER>EKONOMİ
5 Mart 2014 Çarşamba - 13:18

EBSOV Kadınlar Birliği’nden 8 Mart kutlaması

Ege Bölgesi Sanayi Odası Vakfı Kadınlar Birliği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Kutlamaya katılan Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet eski Bakanı Işılay Saygın, aile içi şiddet ve küçük gelinlerin konuşulmadığı bir Türkiye özlemini dile getirdi. Saygın, “Karar alma mekanizmalarında kadınları göremiyoruz. Kadının Statüsü Genel Müdürü erkek. Son Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu düzenlemesi ile kadın oranı yüzde 37’den 3’e düştü. Toplumda, karar alma mekanizmalarında daha çok kadına ihtiyacımız var” dedi.

EBSOV Kadınlar Birliği’nden 8 Mart kutlaması

İZMİR - Ege Bölgesi Sanayi Odası Vakfı Kadınlar Birliği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Gürsüt’ün sponsorluğunda EBSO Sanayiciler Kulübü’nde gerçekleşen kutlamaya Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet eski Bakanı Işılay Saygın, EBSO Meclis Başkan Yardımcısı Işın Yılmaz, Ege İş Kadınları Derneği Başkanı Betül Elmasoğlu, EBSO Meclis Üyesi Gülfem Perçin, EBSO Meclis Başkanı Salih Esen’in eşi Reyhan Esen, EBSOV Kadınlar Birliği üyesi sanayici eşleri ile konuklar katıldı.
 
EBSOV Kadınlar Birliği Başkanı İhsan Özduran, bölgenin en çok burs veren kurumu olan EBSOV’un düzenlediği etkinlik ve organizasyonlarla burs verdiği öğrenci sayısını artırmayı arzuladığını dile getirdi. Artan kadına şiddet ve küçük gelinlerin gölgesinde bir 8 Mart kutlaması gerçekleştirdiklerini kaydeden Erduran, “Kadına şiddetin, kız çocuklarının tamamının eğitildiği ve Baba Beni Okula Gönder kampanyalarının son bulması hedeflerine, artan kadın dayanışması ve kadının toplumda hak ettiği yeri alması ile ulaşabiliriz” dedi.
EBSO Meclis Başkan Yardımcısı Işın Yılmaz ise, toplumda kadının olması gereken yere gelebilmesi için çok çaba harcanması gerektiğini bildirdi. Yılmaz, EBSO’da 4 olan kadın meclis üye sayısının son seçimlerde 5’e yükseldiğini, ancak bu sayıyı yeterli görmediklerin belirterek, “Kadın dayanışmasını artırarak çok daha iyisini başarabiliriz” diye konuştu.
Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet eski Bakanı Işılay Saygın, 1974 yılında 24 yaşında Buca Belediye Başkanı olarak siyasete atıldığını hatırlatarak, “Kadından belediye başkanı olur mu denilen bir ortamda efsane belediye başkanı oldum. 5 dönem milletvekilliği, 5 dönem bakanlık yaptım. Tüm bunları da kadınlar insan yerine konmazken yaptım” dedi.
 
100’ÜN ÜZERİNDE DERNEKLE İŞBİRLİĞİ
Saygın, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı döneminde ülke genelinde 100’ün üzerinde kadın derneği ile iletişime geçerek Kadına Şiddet Yasası’nı çıkardıklarını belirterek, “Yasayı çıkardık ama bu yasayı uygulayanlar, karar vericiler arasında kadınları göremiyoruz. Kadının Statüsü Genel Müdürü bile erkek. HSYK’daki son düzenleme ile yüzde 37 olan kadın üye sayısı yüzde 3’ü düştü. Toplumda, karar alma mekanizmalarında, hakimler, savcılar arasında daha fazla kadına ihtiyacımız var. Ancak o zaman aile içi şiddetin son bulduğu, çocuk gelinlerin konuşulmadığı, olmadığı günler olur” dedi.
 
Gecenin sponsoru Gürsüt firmasını temsilen firma ortaklarından Kosat Gürler’in eşi Semra Gürler, EBSOV Kadınlar Birliği’ne resimlerini bağışlayan EBSO Meclis Başkan Yardımcısı Hakkı Attaroğlu’nun eşi Şafak Attaroğlu ile öğretim üyesi Rezzan Duman’a Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet eski Bakanı Işılay Saygın ile EBSOV Kadınlar Birliği tarafından plaket takdim edildi. 200’ün üzerinde konuk, gecede kontrtenor Zahid Harmanlı’nın seslendirdiği şarkılarla eğlendi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altın ithalatında büyük düşüş
Türkiye'nin altın ithalatı Şubat'ta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 93 azaldı.
İzmir’de pamuk zirvesi: Başkan’dan ithalat raporu!
Ulusal Pamuk Konseyi (UPK) Başkanı Barış Kocagöz, Türkiye'nin yıllara ...
EDAD İzmir Bahar Sempozyumu'na hazırlanıyor
Estetik Dişhekimliği Akademisi Derneği (EDAD) ve Ege Bölge Temsilciliği ...
 
Gulfood’ta Pınar’a büyük ilgi
Pınar, Körfez ve Ortadoğu ülkelerinde ürünlerinin çeşitliliği, kalitesi ...
Enflasyon yine hortladı: 6 ayın zirvesinde!
Şubat'ta enflasyon aylık yüzde 0,43 yükseldi. Yıllık enflasyon ise yüzde ...
Bakan Çelik'ten kritik taşeron açıklaması!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, taşeron işçilerle ilgili yaptığı ...
 
Mustafa Koç ilk kez konuştu: Ananas lezzetliydi !
Gezi protestoları ile başlayan süreçte gündemdeki neredeyse tüm siyasi ...
İhracatta Şubat sevinci
Şubat ayında ihracat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,3 artışla 12 ...
Yorgancılar: Üretim bazlı politikalarla devam etmeliyiz
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, planlı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva