HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Kasım 2011 Cuma - 12:17

Durak bu kez hem nalına hem mıhına vurdu!

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, gündem yaratan sözlerine açıklık getirdi. Durak “Eleştirilerim tek bir kişiye yönelik değil. Herkes işini en iyi şekilde yapmalı” dedi.

 Durak bu kez hem nalına hem mıhına vurdu!

Egedesonsöz - Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın, dün Demirköprü Futbol Sahası’nın açılış töreninde, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’na yönelik sarf ettiği sözler gündeme bomba gibi düştü. Karşıyaka’ya yapılacak hizmetlerin sürekli geciktirildiğine vurgu yapan Başkan Durak, bugünkü temel atma töreninde sözlerine açıklık getirdi. İzmir medyasında 'Kocaoğlu'nu topa tuttu, bombaladı' başlıklarıyla verilen haberin ardından bugünkü törende konuşan Durak, eleştiri oklarının bir bölümü de bakanlık yetkililerine yönlendirerek, hem CHP'li Büyükşehir Belediyesi'ni hem de AK Parti hükümetinin bakanlık yetkililerini eleştirdi. Sözlerinin sadece Kocaoğlu’na yönelik olmadığının altını çizen Başkan Durak, hükümetin ve bürokrasi kanallarının da hizmetin önünü tıkadığını ifade etti.

Başkan Durak'tan zehir zemberek sözler 
 
HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR
Karşıyaka Kent Konseyi ihtisas meclisleri ile Sağlık İşleri ve Zabıta Müdürlüklerine ait çalışma ofislerinin faaliyet göstereceği Bölgesel Aktivite Merkezi’nin temel atma töreninde, Kocaoğlu’na yönelik olarak algılanan dünkü sözlerine açıklık getiren Başkan Durak, sözlerinin tek muhatabının Büyükşehir belediyesi olmadığını söyledi. Karşıyaka’nın yıllardır ihmal edilen bir ilçe olduğuna dikkat çeken Başkan Durak “Eleştirilerim tek bir kişi ya da kuruma yönelik değildi. Karşıyaka'da ihmali bulunan bakanlık yetkililerine ve diğer görevlileri de aynı şekilde göreve davet ediyorum. Karşıyaka’nın özellikle depreme hazırlık konusunda acil kaydıyla yapılması gereken işleri var. Bürokratik yazışmalarla vakit kaybedilecek zaman değil. Bakanlıklar, hükümet, Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere herkese görev düşüyor.” dedi.
 
“DEMOKRASİ DOĞRU YORUMLANMALI”
Ağzından çıkan her kelimenin arkasında durduğunu ifade eden Durak “Kimse yeni projeler açıklamaya kalkmasın. Ya da bana cevap vermeye çalışmasın. Herkes görevini ve işini yapsın. Menemen’e çöp tesisi yapacaksanız, Karşıyaka’nın da fikrini almanız gerekir. Demokrasiyi kimse kendine göre yorumlamasın. Demokrasi, yaşadığımız toplumun gerçeklerine göre yorumlanırsa doğru olur. Aksi halde bunun adı demokrasi olmaz” ifadelerini kullandı.
CHP İlçe Başkanı Adnan Alabay, Kent Konseyi Başkanı Rıfat Özer, belediye ve il genel meclis üyelerinin yanısıra vatandaşların da katıldığı törende mahalle muhtarı ve Kent Konseyi Başkanı Özer de bir konuşma yaptı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
volkan 4 Kasım 2011 Cuma 22:40

Sayın cevat durak, Bundan sonra sessiz kaldığın,parti yıpranmasın diye tartışmadan uzak durduğun kimliğini bir kenara bırak ve karşıyakalının hakkını kamuoyunun önünde ara.Karşıyakalı hizmete aç.Bu noktada siyaset artık arka planda karşıyaka halkının çıkarları ön planda olmalı.

Yorumu oyla      16      8  
volkan 4 Kasım 2011 Cuma 22:38

ercüment bey e katılıyorum.Aynı partiden bir ilçe belediye başkanına karşı yol gösterici yardımcı olmak varken köstek olmak,Karşıyakada yıllardır elle tutulur somut bir projeye imza atamamak ya da atmamak bir büyükşehir belediye başkanına yakışmıyor.Cevat başkan nın çok haklı olduğu bir söylem var: Karşıyakalı artık proje istemiyor,7.5 yıllık projelerin,verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyor.Bu kadar açık ve net.

Yorumu oyla      15      8  
ercüment şahin 4 Kasım 2011 Cuma 15:07

ak partinin yatırımları engellemesini anlıyorum .CHP nin başarılı olmasını istemez. AZİZ KOCAOGLUNUN ENGELLEMESİNİ anlıyan varmı ?

Yorumu oyla      16      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Körfezin yeni filosu için kredi tamam
Büyükşehir Belediyesi'nin Körfezinde çalıştırılmak üzere 15 yolcu ve 2 ...
Karabağlar'da kriz son gün aşıldı
İşçi alacaklarını geciktiren Karabağlar Belediyesi ile sendika yönetiminin ...
Gulliver de O'na benziyor
Torbalı'da beş yıl önce kent meydanındaki Atatürk Heykeli'nin yanına kendine ...
 
Bornova’da kaçan dana bile düşünüldü
Bornova Belediyesi yurttaşların Kurban Bayramı’nı huzur içinde geçirmesi ...
Bayraklı Kurban Bayramı’na hazır
Bayraklı Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı’yla ilgili tedbirlerini aldı. ...
Kosova’da Atatürk sevgiyle anıldı
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın da davetli olduğu Kosova’daki Atatürk’ü ...
 
Konak’ta dünya kardeşliği
Konak Belediyesi ve İzmir Uluslararası Misafir Öğrenci Derneği’nin düzenlediği ...
Kentkartlı kordon keyfi başka bahara kaldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "Kordon'da fayton keyfi" için hazırladığı ...
Tartan işçilerle kavurma yedi
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan Kurban Bayramı’nı belediye çalışanlarıyla ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva