HABERLER>GÜNCEL
17 Aralık 2021 Cuma - 08:42

Doktor kızını GPS cihazıyla takip edip öldürmüştü! Karar verildi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde pratisyen hekim olan kızı Gülnur Yılmaz’ı (28) GPS cihazıyla takip ederek öldüren Mustafa Ali Yılmaz (69) indirim şartları uygulanmaksızın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Gülnur Yılmaz’ın annesi Gülden Yozgatlı, "Ben bugün çok rahat uyuyacağım ilk defa” dedi. Avukat Berna Menteş ise kararın diğer kadın cinayetlerine de emsal olmasını istediklerini söyledi.

Doktor kızını GPS cihazıyla takip edip öldürmüştü! Karar verildi

Balıkesir’in Havran ilçesinde 27 Haziran 2019'da yaşanan olayda; Antalya'dan annesinin yanına gitmek üzere 2 arkadaşıyla yola çıkan pratisyen hekim Gülnur Yılmaz’ın kullandığı otomobile GPS cihazı takarak takip eden ve İzmir'de market işleten babası Mustafa Ali Yılmaz, 3 kez otomobiliyle çarparak kızının aracını yol dışına çıkardı. Eşi, Gülden Yozgatlı’nın yerini soran Mustafa Ali Yılmaz, cevap alamaması üzerine kızına 5 el ateş etti. Sonra arkadaşlarından da eşinin yerini öğrenemeyen Mustafa Ali Yılmaz, kızının kafa bölgesine 15 el daha ateş etti. Vücuduna 20 kurşun isabet eden Gülnur Yılmaz, olay yerinde yaşamını yitirdi.

İNDİRİMSİZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET CEZASI
7 Ekim 2021’de Burhaniye 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada mütalaasını açıklayan savcılık, atış yoğunluğunun baş bölgesine gerçekleşmesi nedeniyle sanığın eylemi, ‘canavarca hisle alt soydan akrabayı kasten öldürmek' suçuna vücut verdiği, böylece şüphelinin üzerine atılı 'tasarlayarak canavarca hisle alt soydan akrabayı kasten öldürme' suçunu işlediği belirtilmişti. Savcılık mütalaasında ayrıca, sanığın kullandığı araçla, maktulün aracına birden fazla çarpmasıyla kaza yapmalarına neden olan Mustafa Ali Yılmaz’ın, araçtaki M.O. ve E.U.’nun yaralandıklarının sabit olduğu ve aracı silah gibi kullandığı gerekçesiyle, ‘silahla kasten basit yaralama' suçunu gerçekleştirdiği belirtildi. 

Duruşmaya SEGBİS ile katılan tutuklu baba Mustafa Ali Yılmaz ise olayı tasarlamadığını, canavarca hisle hareket etmediğini, kızını sevdiğini ve olayın aniden geliştiğini ileri sürdü.

Tarafları son kez dinleyen mahkeme heyeti, indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararı verdi.

'BEN BUGÜN ÇOK RAHAT UYUYACAĞIM'
Mahkeme heyetinin kararı açıklamasının ardından anne Gülden Yozgatlı ile birlikte destek olmak için gelen kadın dernekleri üyeleri de büyük sevinç yaşadı. Mahkeme çıkışında açıklama yapan Gülden Yozgatlı, bekledikleri sonucun çıktığını belirterek, “2,5 senedir savaşıyoruz. Bu kadar uzun sürmemeliydi ama buna da şükür. Biz istediğimizi aldık. Çok şükür. Normal şartlarda hiç düşünmezsiniz. Adım adım her şey o kadar belli. Ama ne olursa olsun bir ‘Acabanız’ oluyor. Bir de derin bir sorumluluk var. Ben bugün çok rahat uyuyacağım ilk defa. Namus kisvesi altına sığınıp, saklanıp artık kadınları öldürmekten vazgeçsinler. Silahları kendilerine doğrultsunlar. Kadınlara düzgün muamele etsinler, eşlerini sevsinler, karşılarında durmasınlar. Sonuç için çok memnunum. Beklediğim, istediğim buydu. Alması gereken bulması gereken ceza buydu. Sürpriz yaşamadığım için çok mutluyum. Bittiği için çok mutluyum. Artık kendime dönebileceğim, artık düşünmeyeceğim. Bu gece ilk defa rahat uyuyacağım. Bir anne olarak, olaydan sonra yapabileceğim bana vazife olan, üstüme düşen görev neyse onu tamamladığımı hissediyorum, düşünüyorum” dedi.

'EMSAL OLMASINI UMUYORUZ'
Duruşma sonrası açıklama yapan Gülden Yozgatlı’nın avukatı Berna Menteş, 2 buçuk yıl süren mücadelenin ardından kararın açıklandığını söyledi. Mustafa Ali Yılmaz'a öz kızını tasarlayarak, planlayarak ve canavarca bir hisle öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildiğini ve herhangi bir indirim uygulanmadığını belirten Menteş, “Bu açıdan kararı çok olumlu buluyoruz. Araçta bulunan diğer 2 kişi yönünden de yaralama suçundan 2'şer kez 15 ay hapis cezası verildi. Araçla arkadan çarptığı için araç silah sayıldı. Silahla yaralama suçundan ceza almış oldu. Ayrıca evinde bulunan ruhsatsız silahlardan dolayı da 2 yıl 6 ay ceza verildi. Biz kararı olumlu karşılıyoruz. Çünkü hiçbir indirim yapılmadan bu ceza verildi. Bu açıdan diğer kadın cinayeti dosyalarında da emsal olmasını umuyoruz” diye konuştu. (DHA)

 
Yeni rekor: 1306 bacaklı kırkayak
 
Bir kadın evinde boğazı kesilmiş halde ölü bulundu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yılbaşı öncesi operasyonlar sürüyor… İzmir polisi sahte içki avında!
Yılbaşı öncesi yine gündeme gelen sahte içki, polisin sıkı çalışması sonucu ...
Erdoğan, Afrikalı liderlerle görüşecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi'nde ...
Sahte içkiden 10 ilde 28 can kaybı
Hafta başından bu yana metil alkol zehirlenmesi nedeniyle hayatını kaybedenlerin ...
 
'Halay başı' kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 2 yaralı...
İzmir'de bir düğünde Suriye uyruklu davetliler arasında 'halay başı olma' ...
Asıl insanın sahtesi öldürüyor!
Asıl insanın sahtesi öldürüyor!
Sahte içkiden zehirlenen 4 kişi yoğun bakımda
Zonguldak'ta önceki sahte içkiden zehirlendikleri iddiasıyla hastaneye ...
 
Eski sözlüsünü kızgın yağla yaktı!
Hatay'da R.E. evini bastığı eski sözlüsü G.Ç.’yi dövüp, cinsel saldırıda ...
'Minikler FeTeMM'le Buluşuyor Bilim Şenliği' zirve yapıyor
‘Minikler FeTeMM’le Buluşuyor Projesi’ kapanış etkinlikleri kapsamında FeTeMM zirvesi düzenlendi.
Eşinin bacağının kesilmesine neden olmuştu... Cezai ehliyeti tam çıktı!
İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, pompalı tüfekle yaraladığı ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva