HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Temmuz 2023 Çarşamba - 12:37

DİSK'ten Başkan Tugay'a suç duyurusu tepkisi: Kara bir leke!

Karşıyaka’da geçtiğimiz aylarda başlayan maaş krizi mahkemeye taşınmış, Başkan Tugay 8 Nolu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. DİSK Ege Bölge Temsilciliği süreç hakkında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Önce kendileri demokrat olacaklar, kendileri bu ülkenin gül yüzü olacaklar, sonra demokrasi havariliği yapacaklar. Bu yapılan suç duyurusunu kendilerine kara bir leke olarak ilan ediyoruz" dedi.

DİSK ten Başkan Tugay a suç duyurusu tepkisi: Kara bir leke!

Ahmet Can KARATAŞ / EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Belediyesi’nde ve belediye iştiraki olan Kent AŞ’de son olarak DİSK Genel İş 8 Nolu Şube üyesi işçiler maaşlarının eksik ve zamanında yatmaması kaynaklı eylem yapıp iş bırakmışlardı.

Temizlik işleri şantiyesi ile Örnekköy Şantiyesi’nde çalışan belediye işçileri 2 saatlik iş bırakma eylemi yaparken sendika yöneticileri şantiye giriş çıkışlarını kapatmışlardı.

Belediye Başkanı Cemil Tugay ile sendika arasında gerilime neden olan süreç hakkında karşılıklı açıklamalar gelirken, eylem mahkemelik olmuş ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

Başkan Tugay’ın suç duyurusunun ardından ise DİSK Ege süreç hakkında, DİSK Ege Bölge Temsilciliğinde basın açıklaması gerçekleştirdi.

'DEMOKRASİYİ İÇİNE SİNDİREMEYENLER...'
Basın toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, "Belediyelerin kendi öznesinde ekonomik sorunlar var. Bunu hepimiz biliyoruz ancak işçilerin, sendikaların en demokratik hakkı olan eylem grev iş bırakma gibi bir eyleme dair tahammül edemeyen belediye başkanlarımız var. Doğal olarak, Kent A.Ş. ve Personel A. Ş.'de uzun yıllardır ödenmeyen alacaklar ile ilgili bugünden bir buçuk ay önce iş bırakma kararı almıştık. O karardan sonra gördük ki, kendilerini demokrat olarak ilan edenler, demokrasi havariliği yapanlar, demokrasiyi içine sindiremeyenler şube başkanımız ve yöneticilerimiz hakkında suç duyurusunda bulunmuşlar. Basın açıklamamızı şube başkanımız yapacak ama, en sonda bizim de demokrasi havariliği yapan belediye başkanlarımıza bizim de 2 çift lafımız olacak. biz bir örgütüz sendikayız ve örgütümüz ile her şeyi yeneceğimize inanıyoruz" ifadelerini kullandı. 

BİR SAATLİK İŞ BIRAKMA EYLEMİYDİ
Başkan Memiş Sarı'dan sonra basın açıklamasına başlayan Genel-İş İzmir 8 Nolu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin,"DİSK/Genel-İş Sendikası İzmir 8 Nolu şubemize bağlı Karşıyaka Belediyesinde 1 yıla yakın süredir maaş ve Toplu İş Sözleşmesinden doğan  alacak krizi yaşanmaktadır. Bu durumu defalarca yaptığımız basın açıklamalarıyla, iş bırakma eylemleriyle , basına verdiğimiz demeçlerle  ve dağıttığımız bildirilerle kamuoyuyla paylaştık. Karşıyaka Belediyesinde Kent A.Ş ve Personel A.Ş olarak iki şirket bulunmaktadır. Geçen sene Haziran ve Temmuz aylarında yapmış olduğumuz Toplu İş Sözleşmelerinden sonra meydana gelen Toplu İş Sözleşmesi alacakları 1 yıl geçmesine rağmen halen ödenmemiştir. Ayrıca, Kent A.Ş’ de ki üyelerimizin 2021 yılından kalan ve halen alamadıkları ikramiyeleri bulunmaktadır. Geriye dönük alacaklarımızın ödenmemesine bir de maaşların 2-3-5 hatta 8 taksitle ödenmesi ya da geç ödenmesi üyelerimizi çıkmaza sokmuştur. Hepimizin bildiği gibi sendikalar işçilerin ekonomik ve sosyal hak ve menfaatlerini korumak, geliştirmek için kurulan kuruluşlardır. Buna istinaden DİSK/Genel-İş 8 Nolu Şube Yönetim Kurulu olarak bir çok kez basın açıklaması ile eylem ve etkinlik kararları almış bulunmaktayız. Yaptığımız eylemlerden bir tanesi 21 Şubat’ da yapılan iş bırakma eylemidir.  Örnekköy Şantiyesi'nde üyelerimizin üretimden gelen gücünü kullanarak 1 saatlik iş bırakma eylemi gerçekleşmiş saat 09:00’ da tüm üyelerimiz tekrar iş başı yapmıştır" dedi. 

TAVRI DOĞRU BULMUYORUZ
AK Parti iktidarına ve ülkedeki tüm hukuksuzluklara karşı mücadelelerinin süreceğini belirten Başkan Gümüştekin, "İşçilerin maaşlarının ödenmemesine istinaden yapmış oldukları 1 saatlik demokratik iş bırakma eylemine tahammül edilmemesi. Demokrasi açısından üzüntü verici bir tutumdur. 21 Şubat’ta yapılan eylem sonucunda 23 Şubat’ta  TCK 113. Maddesi'ne istinaden 'kamu kurum faaliyetinin engellenmesi' ve TCK 117. Maddesi'ne istinaden 'iş ve çalışma hürriyetinin ihlali' nedeniyle Karşıyaka Belediyesi yetkilileri, DİSK/ Genel-iş Sendikası İzmir 8 Nolu Şube Başkanı hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştur. İşçilerin maaşları geciktiren, taksit taksit ödeyen, geriye dönük alacaklarını dahi ödemeyen belediye, Anayasa'nın ilgili maddeleri, ILO sözleşmeleri ve  Anayasa Mahkemesi kararı ile güvence altına alınan 1 saatlik protesto eylemini hak ihlali olarak görürken, işçilerin alacaklarını ödememeyi kendilerine hak olarak görmektedirler.  AK Parti iktidarına  ve ülkede ki tüm  hukuksuzluğa karşı, işçilerin haklarını ve  menfaatlerini korumak, ekonomik krizle boğuşan işçilerin sesini duyurmak, anayasal  ve demokratik hakkı  olan iş durdurma eylemi  ile üretimden gelen gücünü kullanan, sendika ve sendika üyesi  işçilere karşı alınan bu tavrı doğru bulmuyor, haklı davamızı sürdüreceğimizi buradan beyan ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

DEMOKRATLIĞINIZI TARTIŞIRIZ
Son olarak yeniden söz alan DİSK Ege Bölge Başkanı Memiş Sarı, açılan davayı kara leke olarak nitelendirirken şunları söyledi:

"Seçim meydanlarında demokrasiden bahsedenler aslında demokrasiyi kendi içlerine sindiremeyenlerdir. Söyledikleri ile yani teori ile pratiği yan yana getiremeyenler tırnak içerisinde kendilerini demokrat ilan ettiklerinde, kendilerine yapılan herhangi bir eylemi bir suç unsuru olarak gördüklerinde o zaman çıkıp televizyonlarda İstanbul Sözleşmesi'nden bahsetmeyecekler. Ya da işçi eylemlerinde polis ya da kolluk kuvvetlerinin saldırısına, bunlar faşizan saldırılardır diyecekler. Önce kendileri demokrat olacaklar, kendileri bu ülkenin gül yüzü olacaklar, sonra demokrasi havariliği yapacaklar. Bu yapılan suç duyurusunu kendilerine kara bir leke olarak ilan ediyoruz. Örgütlü mücadelemizde yan yana omuz omuza karanlığa karşı birlikteyiz mesajını hep beraber veriyoruz. Tüm kamuya paylaşıyoruz, her televizyon programına çıktığında bu eylemlerin arkasında birşeyler var, bizimle uğraşıyorlar diye bir hikaye var. Bugün memur sendikaları ile de aynı hikayeyi yaşıyor, işçi sendikaları ile de aynı hikayeleri yaşıyor. Oysa işçilerin en demokratik hakkıdır, sendikalar bunalr için kurulur. Bunlara karşı duran, bunları sahiplenmeyen, yok sayan eylem yapmayın diye baskı altına aldığınızda bugün, AK Parti iktidarının istediği sessiz, biat etmiş toplumu oluşturuyorsunuz.  Buna da bu şekilde destek veriyorsunuz. Hergün televizyon programlarında AK Parti yargısına bir sürü laf ederken bugün kedninize yapılan bir eylemde, AK Parti  yargısına sığınıyorsanız, biz sizin demokratlığınızı tartışırız. Bu kadar" 

 
CHP'den Nakliyeciler Sitesi çıkarması... Siyah kurdele çağrısı!
 
CHP’li Sertel’den ‘gizli toplantı’ tepkisi!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Enver Salih 20 Temmuz 2023 Perşembe 08:31

Sendika yöneticilerinin bizden aidat adı altında aldıkları haraç ile bir elleri yağda bir elleri balda. İşçinin gücünü kullanarak ballı maaş al, bütün akrabalarını belediyede işe sok Türkiye'de sendikacı ol hayatını yaşa. Sıfır risk sıfır emek..

Yorumu oyla      2      3  
19 Temmuz 2023 Çarşamba 21:12

Sendika bile hırsını CHP den çıkarıyor, tüm iş kollarında iş güvencesi, iş ve işçi güvenliği, yoksulluk almış yürümüş bizim sendikalar CHP li belediyelerde eylem üstüne eylem derdinde. Taşeron altında ezilmiş binlerce emekçi yüzlerce örgütsüz belediye var, birazda oralarda örgütlensek, eylem koysak

Yorumu oyla      2      3  
.. 19 Temmuz 2023 Çarşamba 16:38

Az kaldı yakında Büyükşehir Belediyesinde de başlar sıkıntılar. Hala Geriye döükler verilmedi. son 12 gün kaldı. İkramiyeler sürekli geç yatırılıyor. Avansları unuttuk 2-3 yıldır. Ödenmesi gereken Gıda Yardımı ise Ocaktan bugüne alınamadı hala beklemedeyiz. Ama enfkaşyon vergi işçinin belini büktü ödenecek tutarlar eridi bitti. UYAN EYY İŞÇİLER HAKLARIMIZ GASP EDİYOR..

Yorumu oyla      6      5  
halk 19 Temmuz 2023 Çarşamba 15:43

şu sendikalar ballı maaş dışında ne işe yarar. kapatın gitsin hepsini

Yorumu oyla      8      3  
METEHAN İZMİRLİ 19 Temmuz 2023 Çarşamba 15:00

Toplu sözleşme bayramı yaparken düşünseydiniz

Yorumu oyla      7      3  
Emre 19 Temmuz 2023 Çarşamba 14:03

Belediye her bakimdan en kotu donemini yasiyor. İcim parcalaniyor icim

Yorumu oyla      8      3  
EMRE 19 Temmuz 2023 Çarşamba 13:50

gülsem mi ağlasam mı bilemedim

Yorumu oyla      6      3  
altan koralttan 19 Temmuz 2023 Çarşamba 12:51

yiyin birbirinizi ete para vermeyin...

Yorumu oyla      14      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı can dostları unutmadı!
Bayraklı Belediyesi, aşırı sıcaklar nedeniyle yiyecek ve içecek bulmakta ...
Karşıyaka'dan asfalt raporu... 10 bin tonluk serim!
2019 yılından bu yana altyapı çalışmalarına aralıksız devam eden ve kaynaklarını ...
Bornova’da uluslararası eğitim
Bornova Belediyesi, Global Hope Network International ile Toplumsal Dönüşüm ...
 
Büyükşehir'den 'körfez' raporu... Kirliliğe üç aşamalı kuşatma!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, titiz bir bilimsel planlamayla ...
Bergama Belediyesi, WhatsApp’a bekliyor!
Bergama ile ilgili tüm sorunlar, yardıma ihtiyaç konular için Çözüm Merkezi’miz yanınızda.
Başkan Tugay'dan DİSK'e suç duyurusu!
Karşıyaka’da geçtiğimiz aylarda başlayan maaş krizi mahkemeye taşındı.İşçilerin ...
 
Büyükşehir'den öğrencilere tercih desteği!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Tunç Soyer’in eğitimde fırsat eşitliği ...
Menemen Çömlek Festivali'ne hazırlanıyor
Menemen Belediyesi, geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen Uluslararası ...
Dikili'de festival heyecanı başlıyor!
Yaz dönemini sosyal ve kültürel etkinliklerle dolu dolu geçirmeyi hedefleyen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva