HABERLER>POLİTİKA
1 Ağustos 2023 Salı - 15:22

DEVA’nın Genel Başkan Yardımcısı Oktar'dan İzmir'de özeleştiri: Montaj videoları tahmin edemedik!

Partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sanem Oktar, "Kazanmaya odaklandık ancak kendimizi daha iyi ifade edebilirdik. İletişim komisyonunda da yer alan biri olarak söylüyorum: Cumhurbaşkanının montaj videolar ile yalan söyleyebileceğini tahmin edemedik" ifadelerini kullandı.

DEVA’nın Genel Başkan Yardımcısı Oktar dan İzmir de özeleştiri: Montaj videoları tahmin edemedik!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sanem Oktar ve İzmir İl Başkanlığına atanan Serap Karaosmanoğlu partisinin il binasında basın mensupları ile bir araya geldi.

UYARILARIN ÖNEMİNİ KAVRIYORUZ
İl Başkanı Serap Karaosmanoğlu seçim süreci ile ilgili yaptığı değerlendirmede "Türkiye'nin DEVA’sı olmak için çıktığımız yolda, zorlu engelleri aşarak, seçim süreçlerinin öncesinde ve sonrasında vermiş olduğumuz emeklerle bugünlere gelmiş bulunuyoruz. Benden önce yine bir kadın İl Başkanı’na sahip olan partimiz bildiğiniz üzere 14 Mayıs 2023 milletvekili seçimlerinde milletvekili çıkarma başarısını göstererek kurucu il başkanımızı hizmet etmesi için İzmir Milletvekili olarak gönderdi. Bu başarı il ve ilçe teşkilatlarımızın çalışmalarına daha çok yoğunlaşmasına, heyecanımızın artmasına, vatandaşlarımızla dün olduğu gibi bugün bir ve birlikte olmamıza olanak sağladı. İlk günden bu yana benim de kurucusu olduğum DEVA Partisi İzmir İl Teşkilatı, doğuşundan bu yana ilkelerinden taviz vermeyişinin bir örneğini göstererek şahsımı, yani teşkilatın içerisinde yetişen, gelişen ve emek veren birine İzmir İl Teşkilatı’nı emanet etti. Akraba - tanıdık, eş - dost siyasetini bir kenara bıraktığımızı ilk günden bu yana devamlı söyledik, dile getirdik. İşte kanıtını olarak bugün kıymetli basın mensuplarıyla bunu bir kez daha paylaşıyoruz. DEVA Partisi olarak samimi ve doğru bir şekilde, kendi içimizde öz eleştirilerle seçim sonuçlarını değerlendiriyoruz. Milletimizin bize vermiş olduğu muhalefet görevini layıkıyla yerine getirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Seçimlerden önce neredeyse her konuda ortaya koymuş olduğumuz eylem planlarıyla vatandaşlarımızın karşısına çıkmıştık. Bu eylem planlarını şimdilik hayata geçirme noktasında yetkimiz olmasa dahi, planları tüm siyasi partilerle paylaşıyor ve vatandaşlarımızın derdine DEVA olacak tüm önerilerimizi açık yüreklilikle ortaya koyuyoruz” dedi.

Ekonomide yaşanan olumsuz gelişmeleri yorumlayan Karaosmanoğlu, “Seçimlerden önce ekonomi alanında yaşanacak buhranı Genel Başkanımız Ali Babacan’ın birçok kez dile getirdiği tüm kamuoyunun hafızasındadır. Bugün sayın Genel Başkanımızın yapmış olduğu uyarıların önemini hep birlikte kavrıyoruz. Seçimlerden önce hayretler içerisinde karşıladığımız akaryakıt, temel gıda, hijyen gibi hayatın her alanına dokunan ürünlerdeki fiyatların bugün çok daha ilerisinde, çok daha kötü yerlerdeyiz. Zam ve vergi furyasının nerede biteceği ile ilgili toplumda müthiş bir bilinmezlik hali bulunmakla birlikte, umutsuzluk ve kaygı hiç olmadığı kadar yaygın durumda. Sosyal medyada, haberlerde, günlük hayatta birebir olarak muhatap olduğumuz şiddet vakaları tüm bu sorunlarla baş etmemiz gerekirken kamusal düzenimizi de tehlikeye atmaya devam etmektedir. Ege’nin incisi İzmir’in sorunları olduğu bilinmekle birlikte sorunların çözülmesi için yerel idarenin merkezi idarenin gücünden mahrum kalmaması gerektiği görüşünde birleşiyoruz. Bu noktada İzmir’de bulunan siyasiler olarak oturmuş olduğumuz makamların en önemli amacının güzel İzmir’e ve İzmirlilere hizmet etmek olduğunu akıllarımızdan çıkarmamalıyız. İzmir'in dört bir yanında canla başla çalışmaya hazır bulunan teşkilatlarımızla daha çok vatandaşımızın onayını ve güvenini kazanmak için yeni dönemde çalışmaya devam edeceğiz. Gençlik ve kadın kotalarımızdan taviz vermeyerek eski kodlarından kurtulacak yeni siyaseti inşa etme ısrarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Özgürlük ve hukuk alanlarındaki geriye gidişlere, ekonomik dar boğazlara, şiddetin yaygınlaşmasına, kadın cinayetlerine, beyin göçüne dur demek var gücümüzle çalışacağız… DEVA Partisi bugünün denetçisi, yarınların teminatı, özgür, mutlu ve huzurlu Türkiye'nin çimentosu olacaktır" dedi.

OKTAR: MUHALEFET YAPMAYI ÖNEMSİYORUZ
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sanem Oktar, siyasette kadın üstünlüğünün önemine vurgu yaparken "İzmirli olarak yeniden bir kadın başkanın yanında durmaktan mutluluk duyuyorum.  Bir siyasette yeni siyaset derken bundan bahsediyorduk. Karar mekanizmalarında kadınların aktif yer almasından bahsediyorduk. Yoğun bir seçim dönemini bitirdik. Baktığımız zaman muhalefet olarak kendi içimizde muhasebe dönemindeyiz. Muhalefette de yılgınlığın ve hayal kırıklığının olduğunun farkındayız. Seçim sonrası kendi içimizde yoğun istişare sürecini başlattık. Milletvekillerimiz var ancak bizim amacımız iktidara gelmekti. Tek adam sistemini devirip güçlendirilmiş parlamenter sistemi hayata geçirmekti. Özgürlükçü, demokratik bir ülke hayalimiz vardı. Biz bundan vazgeçmedik. Toplumdaki kutuplaşmayı engellemek ve hukuk bazlı devlet için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yerel seçimlere de bir an önce hazırlanmamız ve bunun için çalışmamız önemli. İl başkanımız bir an önce göreve gelmesi, ilçe başkanlıklarımızın tamamlanması önceliğimiz. Bunlarla birlikte etkin muhalefet yapmayı da önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

KAPI KAPI DOLAŞARAK...
Oktar, "Seçim sonrasındaki duruma baktığımızda… Türkiye’de herhangi bir şey düzelmiş değil. Biz seçim öncesinde nereye başladıysak yine aynı durumdayız. Hukuk, adalet, ekonomi… Değişen hiçbir şey yok. Daha kötü olan şu: biz seçim döneminde Cumhur İttifakı’nın kampanyasını kapatmak için bu zamlarla boğuşuyoruz. Bütün bunlara rağmen aslında biz birkaç konuyu seçmene anlatamadık ve bunun için daha etkili çalışmamız gerektiğini düşünüyoruz. Biz bir kara propagandaya maruz kaldık. Bu propaganda araçlarının özellikle kırsal kesimde etkili olduğunu düşünüyoruz. Bizim de bunu görerek buna göre çalışmamız gerekiyor. Biz de taban siyaseti yaparak kapı kapı dolaşarak bunları anlatacağız" diye konuştu.

KAZANMAYA ODAKLANDIK AMA...
Seçim sürecinde yetersiz kalıp kalmadıkları sorusuna da yanıt veren Oktar, "Yetersizce çalışılmadı değil, etkin ses çıkarılamadı. Kazanmaya odaklandık ancak kendimizi daha iyi ifade edebilirdik. iletişim komisyonunda da yer alan biri olarak söylüyorum: Cumhurbaşkanının montaj videolar ile yalan söyleyebileceğini tahmine demedik" dedi.

 
İzmir'de taksimetre ayarında online dönem
 
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden gençlere bir destek daha
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandas 1 Ağustos 2023 Salı 20:17

ulen rezil sey kapat ceneni chp listesinden bedava girdiniz yoksa bugun parti levhanız bile yoktu terbıyesızler

Yorumu oyla      5      3  
Izmirli 1 Ağustos 2023 Salı 15:46

Bedavadan milletvekilleri kazandınız,sıfır düzeyde oy ile CHP üyelerin hakkını yediniz sizce size çanak tutanlara haram olsun,size çanak tutanlar öndeyiz kazandık palavraları ile partiden bir gün gidecekler...

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili İnan'dan 'grev' çıkışı: Hesabı sandıkta verecekler!
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, ...
Başkan Saygılı tek tek saydı, Soyer'i eleştiri yağmuruna tuttu: Suç atma, özeleştiri yap!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ...
CHP İl Başkanı Aslanoğlu'ndan grevci işçilere çağrı: AK Parti’nin siyasi malzemesi olmayın!
CHP İzmir Milletvekili Şenol Aslanoğlu, metro ve tramvaydaki grev üzerinden ...
 
Bahçeli'den 'yerel seçim' mesajı: İzmir'de belediye mutlaka el değiştirmeli!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta havlu atan ...
CHP'li Nalbantoğlu'ndan 'mezar yeri' çağrısı: Ölünce sadece CHP’liler gömülmüyor!
CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu; İzmir’in yılların birikimi olan ...
Mehmet KARABEL yazdı... O masayı yerel seçim yine kurarlar mı?
Mehmet KARABEL yazdı... O masayı yerel seçim yine kurarlar mı?
 
AK Partili İnan grev üzerinden Soyer’e yüklendi: Müflis tüccar!
AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, metro ve tramvay işçilerinin ...
CHP’li Bakan'dan grev için uzlaşı çağrısı!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan metro ve tramvayda devam eden grevle ...
AK Partili İnan, İzmir Büyükşehir'i grev üzerinden hedef aldı: Türkiye'nin en kötü yönetilen kurumu!
AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, metro ve tramvay işçilerinin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
5 yaşında kayboldu, 18 yıldır aranıyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Aşırı uçuşlar da turizm canavarı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet, cemaat ve cinayet!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’de en yüce değer, tembelliktir
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Ne yaşıyoruz?
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Badel Harab-ül İzmir
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva