HABERLER>GÜNCEL
5 Aralık 2010 Pazar - 00:00

Dev zirvede eğitimci coşkusu

Türkiye’’nin dört bir yanından gelen 1.000’’in üzerinde ’“Anaokulu Öğretmeni’”nin katıldığı 6 saatlik seminer, coşkulu bir şölen havasında geçti.’

Dev zirvede eğitimci coşkusu

Türkiye’’nin dört bir yanından gelen 1.000’’in üzerinde ’“Anaokulu Öğretmeni’”nin katıldığı 6 saatlik seminer, coşkulu bir şölen havasında geçti.’
İZMİR - Gerçekleştirdiği kaliteli eğitim ve standartlara uygun çalışmalarıyla eğitim camiasında örnek gösterilen Özel Hüseyin Aslan Anaokulu, Makine Mühendisleri Odası Tepekule Kongre Merkezi’’nde düzenlediği ’“Okul öncesi eğitim semineri’” ile yine bir ilke daha imza atmış oldu.
Türkiye’’nin dört bir yanından gelen 1.000’’in üzerinde ’“Anaokulu Öğretmeni’”nin katıldığı 6 saatlik seminer, coşkulu bir şölen havasında geçti.
İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye’’nin de hazır bulunduğu ve değişik üniversitelerden akademisyenlerin birikimlerini paylaştığı semineri, Türkiye’’nin farklı illerinden gelen bin’’e yakın öğretmen ve öğrenci izledi. 6 saat süren eğitimden sonra da katılımcılara törenle sertifikaları verildi.
İzmir’’den Şanlıurfa’’ya, Ankara’’dan Mardin’’e, Rize’’den Edirne’’ye, Eskişehir’’den Erzurum’’a kadar Türkiye’’nin dört bir yanından gelen bin’’e yakın katılımcının ücretsiz olarak izlediği seminerde konuşan Ege-Koop Genel Başkanı ve Okul Kurucusu Hüseyin Aslan, yaşamın en büyük anlamı olan çocuklara daha mutlu bir dünya sunmak ve onların en mükemmel ortamlarda eğitilip, gelişmelerini sağlamak amacıyla ’“Okul Öncesi Eğitim Semineri’”ni düzenlediklerini hatırlattı, şunları söyledi: ’“Okul öncesi dönem, insan yaşamının en hızlı ve en duyarlı bölümü diye anlatılabilir. Doğumdan sonra yaşamın ilk yıllarında alınan eğitim, bireyin yaşadığı sürece, başarıları üzerinde önemli etkiler bırakır. Okul öncesi dönem olan 0-6 yaş dönemi, bireyin öğrenmesinin en yoğun olduğu, alışkanlıklarının ve yeteneklerinin en hızlı şekilde geliştiği dönemdir. Bireyin çok yönlü gelişimi açısından en iyi şekilde değerlendirilmesi ancak nitelikli bir okul öncesi eğitimle mümkün olabilir. Bilim adamlarının üzerinde uzlaştıkları duruma göre 3 yaşına kadar bir çocuğun beyni, bir yetişkinden 2,5 kat fazla çalışır. 6 yaşına kadar bir profesörden 2 kat hızlıdır. Beyin gelişimi 1-7 yaş arasında yüzde 50 oranında tamamlanmaktadır. Ayrıca şunu da belirtmeliyim ki, yapılan tüm uluslararası araştırmalar ve uygulanan testler göstermektedir ki 0-6 yaş guruplarında, gelişim düzeyinde eğitim almış çocukların, eğitim almamış olanlara göre 1’’nci sınıf başarı düzeyleri daha yüksektir.’”
Yapılan son araştırmalara göre Türkiye’’de okul öncesi okullara giden öğrenci oranının yüzde 30’’lara yaklaştığının tahmin edildiğine dikkat çeken Aslan, buna karşılık Almanya, Fransa ve Belçika gibi AB ülkelerinde okul öncesi eğitim gören çocuk sayısının yüzde 95 ile yüzde 100’’lük bir orana ulaştığına dikkat çekti. Söz konusu rakamların, Türkiye’’de okul öncesi eğitime yeterince önem verilmediğinin ve okul öncesi eğitimin bir Milli Eğitim politikası olarak benimsenmediğinin göstergesi olduğuna işaret eden Hüseyin Aslan, yapılması gerekenleri şöyle sıraladı: ’“Okul öncesi eğitim oranının arttırılması için yapılması gereken; devletin, okul öncesi eğitim için yeni yatırımlar yapması, ilave derslikler açması ve daha da önemlisi özel anaokullarını teşvik etmesidir. Ya da çocuklarını anaokuluna gönderen çalışan anne-babalara, özel anaokullarına ödediği ücretin belli bir bölümünün vergiden düşürülmesi gibi kolaylıklar da sağlanabilir.’”
Kıraç’’tan yatırımcılara ve hayırseverlere destek çağrısı
İzmir Valisi Cahit Kıraç ise yıllardır eğitime yaptığı katkılardan dolayı Ege-Koop Genel Başkanı ve Okul Kurucusu Hüseyin Aslan’’a teşekkür etti, nitelikli insan kaynağı için okul öncesi eğitimin şart olduğuna dikkat çekti. Yeni yatırımcılara söz konusu alanı işaret eden Kıraç,  İzmirli hayırseverlere de tıpkı Hüseyin Aslan gibi okul öncesi eğitime destek verme çağrısında bulundu.
Seminerde konuşan İzmir Valisi Cahit Kıraç, Türkiye’’nin en değerli varlığının insan olduğunu belirterek, Valilik olarak da en öncelikli sektörü eğitim olarak gördüklerini,  eğitim içinde de okul öncesi ve mesleki eğitim alanlarına özel önem verdiklerini kaydetti. Vali Kıraç, okul öncesi eğitim kurumlarının daha da artması gerektiğini savundu, şunları söyledi:  ’“Bu konuyu sektör temsilcilerinin de dikkatine sunmak istiyorum. Okul öncesi eğitim, yatırımcılar için aynı zamanda önemli ve aktif bir sektördür.’” Sokaklarda yaşayan çocukların yaşadığı sıkıntılara da işaret eden Vali Cahit Kıraç, ’“Bu problemlerin çözümü okul öncesi eğitimdedir’” diye konuştu. Kıraç, İzmirli hayırseverlere de çağrı yaparak bu konuda hala desteğe ihtiyaç bulunduğunu da sözlerine ekledi.
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Rağip Üye ise gelişiminin iyi yetişmiş insan kaynağına bağlı olduğunun altını çizerek bunun temeli olan okul öncesi eğitimiyle ilgili çalışmalar yürüttüğünü kaydetti. Üye, hedeflerinin yüzde 100 okul öncesi okullaşma olduğunuda belirterek okullarda açtıkları oranlarınının yüzde 70’’i buluduğunun  bilgisini verdi.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM SEMİNERİNDE HANGİ KONULARDA EĞİTİM VERİLDİ?
* Ramazan GÖKKAYA (Müzik Amca)
Özel Hüseyin Aslan Anaokulu ve Ege Üniversitesi Anaokulları Müzik Öğretmeni
’“Okul Öncesi Müzik Eğitiminde Şarkı Öğretimi Yöntem Ve Teknikleri’”
* Yrd. Doc. Dr. Derya ŞAHİN
Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Başkanı
’“Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında Çocuk-Öğretmen İlişkileri ve Geliştirilmesi’”
*Yrd. Doç. Dr. Sefai ACAY
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Müzik Bölümü Öğretim Üyesi
’“Okul Öncesi Müzik Eğitiminde Çocuk Şarkıları ve Şarkı Seçimi’”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rektörle sohbet öğrenciye dayak
Başbakan Erdoğan'ın Dolmabahçe'de rektörlerle buluşmasını ...
Öğrenciler emniyet müdürünü dövdü!
Başbakan Erdoğan’’ın rektörlerle yaptığı toplantıyı protesto etmek isteyen ...
Greenpeace güneş enerjisi istedi
Greenpeace üyeleri, İzmir ve İstanbul’’da eşzamanlı yapılan eylemde hükümete ...
 
Füze kalkanı istemiyoruz!
İzmir'de Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri, NATO tarafından Türkiye'ye ...
Ege İletişim’’de Elden dönemi
Prof. Dr. Ahmet Bülent Göksel’’in yerine görevlendirilen Ege Üniversitesi ...
Pazar günü kış geliyor!
Avrupa’’nın aksine bahar havası yaşayan Türkiye’’nin havası buhafta sonu ...
 
Dolandırıcı çetesine büyük darbe!
İzmir'de, Tapu Müdürlüğünde çalışan memurlardan uzun zamandır işlem ...
Yamanlar’’a madalya yağmuru
TÜBİTAK’’ın düzenlediği 2010 Ulusal Bilim Olimpiyatları’’nda 30 Madalya ...
Yaşlı çiftin torunu tutuklandı!
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva