HABERLER>GÜNCEL
12 Şubat 2022 Cumartesi - 09:54

DEÜ ve EBYÜ güçlerini birleştirdi

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) arasında akademik, sosyal ve kültürel işbirliklerini içeren protokol imzalandı. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, her iki üniversitenin akademisyenlerinin yapacağı çalışmaların, ülkemize ve milletimize faydalı sonuçlar ortaya çıkaracağını söyledi.

DEÜ ve EBYÜ güçlerini birleştirdi

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) arasında işbirliği protokolü imzalandı. DEÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı heyetinin EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent’i ziyareti sırasında resmiyete dökülen protokol, akademik ve bilimsel faaliyetlerin yanı sıra sosyal ve sportif faaliyetleri de içeriyor. Protokol kapsamında ilk olarak DEÜ’lü öğrenciler, Erzincan Kayak Merkezi’nde Kayak Milli Takım Antrenörü ve EBYÜ Dr. Öğr. Üyesi Cemalettin Budak ve ekibinden kayak eğitimi alırken protokolün yeni işbirlikleriyle geliştirileceği vurgulandı.  

Araştırmacılığı ve yenilikçiliği kendine ilke edinen Dokuz Eylül Üniversitesi ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi arasında imzalanan protokolün akademik, bilimsel, sosyal ve kültürel anlamda yeni işbirliklerine zemin hazırlayacağını söyleyen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, protokolün hayırlı olmasını diledi. Rektör Hotar,  “Üniversitemiz ve EBYÜ arasında imzalanan protokolün, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlıklarımızın gerçekleştireceği çalışmalarla sosyal ve kültürel anlamda güzel sonuçlar ortaya çıkaracağına inanıyorum. Her iki üniversitenin akademisyenlerinin ortaya koyacağı bilimsel, akademik ve sosyal faaliyetlerle; öğrencilerimize, ülkemize ve milletimize faydalı işlere imza atacaklarını düşünüyorum. Bilimsel tecrübelerimizi, bilgi ve birikimimizi paylaşacağımız protokolle iki üniversite arasındaki ilişkileri en üst seviyede tutmaya devam edeceğiz. Heyetimizi Erzincan’da misafir eden EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent hocamıza ve kardeş üniversitemizin mensuplarına teşekkür ediyoruz” dedi. 

DEÜ KARDEŞ ÜNİVERSİTEMİZ
EBYU Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Dokuz Eylül Üniversitesi ile yaklaşık üç yıl önce kardeş üniversite olduklarını belirtti. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’a teşekkürlerini ileten Levent, iki üniversite arasında yapılacak işbirliklerinin sosyal ve kültürel anlamda Erzincan’a ve EBYU’ya büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizm Merkezi Türkiye’nin önemli kış turizmi merkezlerinden biri olduğunu belirten Rektör Levent, DEÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

DEÜ SKS Genel Koordinatörü Kerem Barkul ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şat’ın da hazır bulunduğu ziyarette kardeş iki üniversitenin birlikte gerçekleştirebileceği etkinlikler hakkında görüş alışverişinde de bulunuldu. 

 
Çin, Pfizer Covid hapına yeşil ışık yaktı
 
Gözler bugün açıklanacak ekonomi paketinde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Söylemez, KKTC'ye teslim edilemiyor
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) 8 Şubat akşamı uzun namlulu silahlarla ...
Bilirkişi'den hayret ettiren karar: Suçlu yaya
Üniversite öğrencisi Furkan Öğreten, evine giden Selahattin Şentürk’ün ...
PKK soruşturması: 52 şüpheliye gözaltı kararı
Mersin'de terör örgütü PKK/KCK soruşturmasında, eylem hazırlığında olan ...
 
Birliktelik yaşadığı kadının akrabaları öldürdü
Antalya'da Hayrettin Avağ (45), birliktelik yaşadığı Behiye T.'nin (41) ...
Hemşirenin dikkati ATM'den hırsızlığı engelledi
Kırıkkale'de hastane bahçesindeki otomatik para çekme makinelerini (ATM) ...
İHA destekli operasyonda yakalama sayısı yükseldi!
İzmir'in Foça ilçesinde, jandarma, MİT ve sahil güvenlik ekiplerince insansız ...
 
Feci şekilde can vermişti... Kazadan önce yürek burkan paylaşım!
İzmir'in Buca ilçesinde, yolun karşına geçmeye çalışan Kadir Yula'ya ...
Suriye'de 33 terörist etkisiz hale getirildi
Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgesiyle Kızıltepe sınır karakoluna saldırı ...
Üniversite sınavında baraj puan kalktı!
Yükseköğretim Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre üniversiteye girişte ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva