HABERLER>EGE
7 Ocak 2012 Cumartesi - 12:15

Deprem değil lodos vurdu!

Kıyı kesimlerde etkili olan lodos fırtınası ve yağmur Muğla'nın turizm cenneti ilçeleri; Bodrum ve Marmaris'te hayatı felç etti.

Deprem değil lodos vurdu!

MUĞLA - Bodrum'da gece oldukça şiddetlenen ve 4 saat süren fırtına nedeniyle özellikle sahil kesimindeki otel, motel, restoran ve işyerleri büyük hasar gördü, dünyaca ünlü barlar caddesi kullanılmaz hale geldi. Marmaris'te de dev dalgaların getirdiği pislikler kıyılara yığıldı, belediye ekiplerinin su kanallarını temiz tutması sel baskınlarını önledi.
 
Bodrum'da dün gece şiddetini arttıran lodos, ilçede hayatı olumsuz etkiledi. Şehir merkezindeki Kumbahçe ve Paşatarlası koylarında dalga yüksekliği 3 metreyi, açık denizde 7 metreyi buldu. Kumbahçe Mahallesi'ndeki dünyaca ünlü 'Barlar Sokağı' olarak bilinen Cumhuriyet Caddesi dev dalgaların getirdiği taşlar ve kumlarla kaplandı. Sahilde bulunan 30'a yakın otel, motel, restoran ve kafeteryanın cam ve kapıları kırıldı, masa ve sandalyeleri denize sürüklendi, işyerlerinin içi dalgaların getirdiği kumlarla doldu. Halikarnas'ın dev demir iskelesi ile Catamaran Marin Disko'nun iskeleleri tamamen parçalandı. Bodrum Belediyesi'ne ait Halikarnas iskelesindeki elektrik ve ilk yardım panoları hasar gördü. Karia otel çalışanı 35 yaşındaki Salih Aras, "15 yıldır Bodrum'dayım böyle kabus yaşamadım. Lodosun getirdiği dalgalar 25 metre içeri girerek caddeyi aştı ve otel içine kadar girdi. Can kaybı olmamasına şükrediyoruz. Sabah lodosun etkisini görünce şok olduk" dedi.
 


Şiddetli lodos Bitez, Ortakent-Yahşi ve Turgutreis beldelerinde etkili oldu. Balıkçı kayıklarının yanı sıra Bitez beldesinde sahilden yarım mil açıkta bulunan 14 metre uzunluğundaki İngiliz bayraklı 'Laudace' isimli yelkenli yat bağlı bulunduğu tonozdan koparak karaya sürüklendi, Yatta hasar meydana geldi. Bitez sahilindeki dev okaliptüs ağaçları kökünden söküldü.
 
LODOSUN HIZI 96 KİLOMETRE OLARAK ÖLÇÜLDÜ
Yaklaşık 4 saat etkili olan lodosun Bodrum'daki hızı 96 kilometre ölçüldü. Sabaha karşı etkisini yitiren lodos ardından işyerlerine giden esnaf şaşkına döndü, birçok işyeri kullanılamaz hale geldi.
 
Bodrum Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon, Bodrum tarihinde ender görünen fırtınalardan biri ile karşılaştıklarını belirterek, "Lodos öncesi aldığımız tedbirlerle hasarı en aza indirmeyi başardık. Önemli olan can kaybı olmaması, 1 kişinin bile yaralanmamasıydı. Belediye ekiplerimiz hasar tespitine, hem de zarar gören yol ve iskeleleri onarmaya başladı. Zarar gören esnafa da elimizden gelen tüm yardımı yapmaya başladık. Lodosun etkilerini ortadan kaldırmak için tüm çalışanlarımızı ve araçlarımızı seferber ettik" dedi.
 
Meteoroloji yetkilileri, Bodrum'da yağışların yarın öğle saatlerine kadar devam edeceğini açıkladı.
 
MARMARİS DE ETKİLENDİ!
Marmaris İlçesi'nde lodos fırtınası ve yağış hayatı olumsuz etkiledi. İlçede dün öğleden sonra başlayan ve gece yarısı hızı zaman zaman saatte 80 kilometreye ulaşan lodos, denizde hem karada etkili oldu. Dalga yüksekliği 3-4 metreyi buldu. Dalgaların getirdiği pislikler kıyı kesimi kapladı. Lodos nedeniyle bazı ağaçların dalları kırıldı, yollar bozuldu.
 
Son 24 saatte metrekareye 76.6 kilogram yağış düştü. Belediye ekiplerinin su kanallarını sürekli temiz tutmaları sel baskınlarını önledi. Yazın turistlerin büyük rağbet ettiği Marmaris Çarşısı'nın zemini de kumla kaplandı. Marmaris ile Gökova arasındaki duble yol çalışmalarının yapıldığı bölgelerde yüksek kesimlerde heyelan olduğu ve trafik akışının tek şeritten verildiği belirtildi.
 
Meteoroloji yetkilileri, Marmaris'te fırtınanın etkisini kaybettiğini, ancak yağışın aralıklarla devam edeceğini bildirdi. (DHA)
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uşak geri dönüşümde harikalar yaratıyor
Gelişen sanayisi ile Ege'nin önemli kentleri arasına giren Uşak, geri ...
Öğrenci iki kardeş, müdür yardımcısını hastanelik etti
Marmaris’te bir lisenin müdür yardımcısı Elaattin Karaca (44), açık lisede ...
Bodrum'da fırtına feribot seferlerini iptal ettirdi
Bodrum’da bugün öğle saatlerine yakın etkisini göstermeye başlayan şiddetli ...
 
KGS kartını dolduramayınca karakolluk oldular
Muğla'ya gitmek için, İzmir-Aydın otoyolunu kullanan 11 kişilik aile, ...
Kaybolan babasını bulmadan dağdan inmeyecek
Muğla'da, alışveriş dönüşü minibüsten inmesine rağmen merkeze bağlı Çatak ...
Tokuç Geçidi'ndeki heyelan korkuttu
Muğla- Denizli karayolunun 40'ıncı kilometresindeki Tokuç Geçidi yakınlarında ...
 
Turist artıyor, Kuşadası elit çizgiden uzaklaşıyor
Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın (KUSESOD) hazırladığı turizm raporunda, ...
3 çocuğunu alevlerin arasından kurtardı
Aydın'da, Demirci ailesinin kiracı olarak oturduğu tek katlı evde, kömür ...
Denizli KOSGEB'i zirveye taşıyan müdürün tayini çıktı
Denizli'de Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva