HABERLER>EGE
18 Aralık 2010 Cumartesi - 00:00

Denizli’’nin ’‘kalesine’’ haciz kuşu kondu!

Kahramanmaraş'ın Kale belde belediyesine uygulanması gereken haciz, talimat yazısı Denizli'nin Kale ilçesine gönderilince, işlem Kale Belediyesi'ne uygulandı.’

Denizli’’nin ’‘kalesine’’ haciz kuşu kondu!



DENİZLİ - Gaziantep İcra Müdürlüğü'nün, bin 450 liralık borç için Kahramanmaraş'ın Kale beldesi için uyguladığı icra işleminin talimat yazısı yanlışlıkla Denizli'nin Kale ilçesine gönderince, başkanın makam aracı da dahil olmak üzere belediyenin 35 aracı bağlandı.
Yeni Asır’’ın haberine göre haciz uygulanan 35 araç içinde başkanın makam aracı da yer alınca, MHP'li Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca'nın makam otomobili şehir girişinde polis ekipleri tarafından durduruldu ve trafikten çekildi. Başkan Yarımca, belediye olarak hiç kimseye ödemesi yapılmayan borçları olmamasına rağmen yapılan yanlışlık yüzünden makam aracının bağlanmasına üzüldüğünü ve sorumlular hakkında tazminat davası açacağını söyledi.

Kahramanmaraş'ın Kale belde belediyesi, 2 yıl önce bir işçiyi işten çıkardı. Yasaya göre 10 gün içinde bildirimde bulunmadığı için İŞ-KUR, belediyeye bin 450 lira ceza kesti. Belediye parayı ödemeyince İŞ-KUR avukatı Osman Toprak, icra kararı aldırdı.
 
Gaziantep 9. İcra Müdürlüğü, kararı Kahramanmaraş'ın Kale beldesi yerine Denizli'nin Kale ilçesine gönderdi. Önceki gün bir toplantı için Denizli'ye gelen Kale Belediye Başkanı'nın otobilini durduran polisler, kararı tebliğ ederek, Başkan İsmail Yarımca'dan aracı bağlamak zorunda olduklarını, anahtarı teslim etmelerini istedi. Önce kendisine kamera şakası yapıldığını sanan Başkan Yarımca, o anı, "Şehir girişinde içinde bulunduğum makam aracımın plakası MOBESE kameraları tarafından tespit edilmiş.
Hacizli ve yakalama kararı olduğu için iki ekip otosu önüme geçip beni durdurdu. Borç yüzünden aracı bağlayacaklarını söylediler. Ben de şaka yapıyorlar sandım. Belediye olarak hiç kimseye borcumuzun bulunmadığını anlattım. Ama beni dinlemeyip arabayı bağladılar, beni de toplantının yapılacağı otele kadar götürdüler. Sanıyorum e-devlet sistemine bilgiler eksik girilmiş. Yaptığımız yazışmalarla ve görüşmelerle yapılan hatayı düzelttik. Bu büyük hayatı yapanlar hakkında tazminat davası açacağım. 12 yıl önce de yine benzer bir karışıklık yaşanmıştı. Antalya'nın Kale ilçesinin ödeneği yanlışlıkla bizim Kale ilçesine gönderilmişti" sözleriyle anlattı.
 
’‘HİÇ KİMSEYE BORCUMUZ YOK!’’
Kale Belediyesi olarak İller Bankası'ndan aldıkları 1 milyon liralık kredi ile iki iş makinesi, bir de otobüs satın aldıklarını, o borcu da taksitlerle geri ödediklerini, parasal sıkıntılarının olmadığını söyleyen Başkan Yarımca, şöyle devam etti: "Belediyenin başka hiçbir yere borcu yok. Kasamızda paramız bile var. O parayla da ilçemize 12 derslikli ek okul binası yaptıracağız." Kale ilçesinin adının 1998'de de Antalya'nın Kale ilçesiyle karıştırıldığını belirten Yarımca, "O zaman da bir bakanlıktan Antalya'nın Kale ilçesine çıkarılan 10 bin liralık ödenek, bizim ilçemize gönderilmişti" dedi.
 
İSTESELERDİ ÖDERDİK
Kahramanmaraş'ın Kale Beldesi Belediye Başkanı Mehmet Nar, 2008'de, Ramazan Arıkcan adlı işçinin tazminatını alarak kendi isteğiyle işten ayrıldığını belirterek şunları söyledi: "Bunu yasal olarak 10 gün içinde İŞ-KUR'a bildirmemiz gerekirken, iş yoğunluğundan ve personelin dikkatsizliğinden 15 günde bildirilmiş. Bunun için de idari para cezası kesilmiş. Ama bugüne kadar bize 'size ceza kestik, bu kadar borcunuz var' diye hiçbir evrak ve bilgi gelmedi. Zaten belediyemizin resmi hesaplarında da paramız var. İller Bankası'ndan gelen para da var. Oralardan almak dururken icraya verilmesi bana mantıklı gelmiyor. Bizden isteselerdi öderdik. Bizim borcumuzdan dolayı bin 200 kilometre uzaklıktaki Denizli'nin Kale Belediyesi'nin araçlarına el konulması abesle iştigaldir. Mağdur olan belediyemizi ve başkanımızı arayıp geçmiş olsun diyeceğim" dedi. (Yeni Asır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP PM için rekor başvuru
CHP’’nin yarın yapılacak Olağanüstü Kurultayı öncesi partide bir ilk yaşandı. ...
Kuşadası'nda festival çoşkusu
Kuşadası Belediyesi tarafından bu yıl 12.si düzenlenen Geleneksel Deve ...
Taş ocaklarına çıplak protesto
Manisa’’dan Abdal Musa Şenlikleri’’ne katılmak için Antalya'ya ...
 
Aydın sel mağdurlarına sahip çıkıyor
Sel felaketinin yaşandığı Koçarlı’’nın Güdüşlü köyünde Aydın Belediyesi ...
Bodrum Mandalina Festivali’´ne hazır
Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Bitez Beldesi'nde yarın ...
Denizli, büyükşehir olma yolunda
Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, 'Denizli, Ocak Ayında ...
 
Spil'de kar kalınlığı 2 metre
Manisa'nın en yüksek zirvesi Spil Dağı'nda kar kalınlığı 2 metreye ...
Camide patlama: 1 ölü 10 yaralı
Balıkesir Bandırma'daki bir camide doğalgaz sıkıştı, öğle namazı ...
Nazilli, 3 milyarlık proje ile Ege'nin yıldızı olacak
Nazilli Ticaret Odası Başkanı Gültekin Kılınç, uzun yaşamın merkezi ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Rilke’den sanat ve yaşam üzerine düşünceler
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva