HABERLER>EGE
11 Temmuz 2013 Perşembe - 15:31

Denizli’de tartışmalı oturumdan zam çıktı!

Denizli Belediye Meclisi’nin tartışmalı oturumunda toplu taşıma ücretlerine yüzde 9.38 zam yapıldı. CHP Grubu’nun TBMM’de Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin (TMMOB) yetkilerinin devrini protesto ederek meclisi terk ettiği oturumda halk otobüslerinde sivil bilet 1.60 liradan 1.75 liraya, öğrenci bileti ise 1.25 liradan 1.35 liraya yükseltildi.

Denizli’de tartışmalı oturumdan zam çıktı!

DENİZLİ - Belediye Meclisi’nin dün yapılan temmuz ayı oturumu tartışmalı başladı. TBMM Genel Kurulu’nda TMMOB yetkilerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na devrini öngören yasanın geçmesine CHP’li meclis üyeleri tepki gösterdi. Denizli Belediye Meclisi CHP Grubu üyeleri, tepkilerini meclis oturumunu terk ederek gösterdi. Meclisi terk etmeden önce gündem dışı söz alan CHP Grup Başkanvekili Teoman Sancar, durumu sert bir dille eleştirip, “AKP iktidarının yaptığı operasyonla ülke kaynaklarının talanına karşı çıkan TMMOB ve bağlı odalar işlevsizleştirilmektedir. Yerinden yönetim kuruluşları olan belediye ve meslek odalarının Anayasa’ya rağmen hak, yetki ve görevleri elinden alınmaktadır. TMMOB yüreğinde insan sevgisini, yurtseverliğini, baskı ve zulüm yöntemlerinin söküp atamayacağının bilinci içinde, bilimi tekniği emperyalizmin ve sömürgelerin değil, emekçi halkımızın hizmetine sunmak için her çabayı güçlendirerek sürdürme yolunda inançlı ve kararlıdır. Bu nedenle CHP Grubu olarak bu duruma tepkimizi meclisi terk ederek gösteriyoruz” dedi.
 
TARTIŞMA ÇIKTI
CHP’liler Meclis Başkanı ve İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi eski Başkanı Şamil Çınar’ı da bir TMMOB üyesi olarak protestoya davet etti. Sancar’ın TMMOB’u anlattığı cümlelere katılmadığını belirten ve TMMOB’u eleştiren Şamil Çınar ile CHP grubu arasında bir süre sözlü tartışma yaşandı. CHP Grubu’nun tutumunu ve TMMOB’u eleştiren Çınar, “TMMOB’un ülkemizin gerçekleriyle uzaktan yakından alakası yoktur. Ben TMMOB’da geçmişte görev aldım. TMMOB Genel Kurulu’nda da, İnşaat Mühendisleri Odası Genel Kurulu’nda da mesleki anlamda hiçbir şey bulamadım. Keşke bu ülkenin geleceği, insanları için çalışsaydı. Biz de burada onların sesi olsaydık. Genel kurula katıldığımda sanki yasa dışı bir örgütün genel kuruluna katılmış gibi hissediyordum kendimi. Orada durmaktan bile hicap duyuyor, varsa söylemlerimi dile getiriyor, toplantıyı terk ediyordum. Yaptıkları tek şey var; o da iktidar kim olursa olsun hükümetin karşısında olmak, yasa dışı örgütlerle bağlantıları devam ettirmek. Ben bunu yaşadım. Böyle bir kuruma hizmet etmenin anlamsız olduğunu gördüm. Ve uzaklaştım. Ben böyle bir birliğin nesini savunacağım” diye konuştu. Tartışmanın ardından CHP Grubu, Meclis’i terk etti.
 
TOPLU ULAŞIMA ZAM

Tartışmaların ardından toplu taşımaya yüzde 9.38 zam yapılmasını öngeren komisyon raporu görüşüldü. Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen raporla çalışma, maliyet ve mazot fiyatlarındaki artıştan dolayı toplu taşıma ücretlerine yüzde 9.38 oranında zam yapılması önerildi. Ak Parti’li 21 üyenin oylarıyla teklif kabul edildi. 4 MHP’li üye çekimser oy kullandı. Alınan kararla halk otobüslerinde sivil bilet 1.60 liradan 1.75 liraya, öğrenci bileti ise 1.25 liradan 1.35 liraya yükseldi. Minibüs fiyatları da aynı şekilde düzenlendi. Halk otobüslerinde 80 kullanımlık sivil paso ücretleri 80’den 85 TL’ye, öğrenci paso ücretleri de 45’ten 50 TL’ye yükseldi. Yeni taşıma ücretlerinin Valilik olurunun ardından 10 gün içinde yürürlüğe gireceği öğrenildi. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gezi’ye pedallı destek
İzmir’den yola çıkan Karşı Bisiklet grubu, bu kez Gezi eylemlerine destek ...
Liman engelini aşan 'çöp' direnişi!
Marmaris’te yaptığı çevreci eylemlerle tanınan 59 yaşındaki İmdat Avcı, ...
Bodrum’da vahşet: Zavallı kadını her yerinden bıçakladı!
Muğla’nın Bodrum İlçesi'nde, Çetin I., barışmak için evine gittiği eski ...
 
8 aylık asker canına kıydı
Aydın'ın Söke İlçesi'ndeki Garnizon Komutanlığı'nda vatani görevini yapan ...
Usta tiyatrocunun ablası yoğun bakımda
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde yaşayan ünlü tiyatro sanatçısı Yıldız Kenter'in ...
Manisa’da acı kaza: 2 ölü
Manisa'nın Soma İlçesi'nde, Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait kamyonla, ...
 
Arazi sahibi şaşkın: Devlet yanlışlıkla 6 bin ağaç dikti!
Denizli’nin Çivril İlçesi'nde, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, 9 yıl önce ...
Muğlalı denizciden Gezi Parkı indirimi!
Marmaris yaptığı çevreci eylemlerle tanınan 59 yaşındaki İmdat Avcı, Gezi ...
Rus Olesya artık Melisa!
Ailesiyle birlikte 5 yıldır Manisa'nın Salihli İlçesi'nde yaşayan Rus ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva