HABERLER>EGE
11 Temmuz 2013 Perşembe - 10:33

Liman engelini aşan 'çöp' direnişi!

Marmaris’te yaptığı çevreci eylemlerle tanınan 59 yaşındaki İmdat Avcı, Gezi Parkı eylemlerine destek için teknesiyle koylardan topladığı çöpleri Yat Limanı'na indirmek isteyince belediye ekipleri tarafından engellendi.

Liman engelini aşan  çöp  direnişi!

MUĞLA - Avcı ile ona destek için yanında bulunan, ilçede yerleşik yaşayan yabancılar duruma tepki göstererek, çöpleri yüzerek limana çıkardı. Belediye yetkileri, Avcı'ya başka bir yer gösterdiklerini ancak kabul etmeyip tura çıkan bir teknenin yerine yanaştırmak isteyince engellenmenin yapıldığını, kendisi hakkında ise idari işlem başlattıklarını belirtti.

Marmaris İlçesi'nde oturan ve 21 yıldır yaptığı çevreci eylemlerle dikkat çeken İmdat Avcı, bu kez Gezi Parkı eylemlerine 11 metrelik teknesiyle destek vermek amacıyla yerleşik yaşayan çoğunluğu İngiliz 20 yabancı uyruklu çevreciyle koy temizliği yaptı. Toplanan çöpleri 200 adet büyük boy poşete koyan ve Yat Limanı'na getiren Avcı, kendisini bekleyen Marmaris Belediye Zabıta Ekipleri'ne ait bot tarafından körfezde önü kesildi. Yat Limanı'na girerek demir atması engellenen Avcı, yabancı uyruklu gönüllülerle birlikte denize atlayarak çöpleri yüzerek kıyıya çıkardı. Yaşananları öğrenen çevreciler ve ilçede yerleşik yaşayan çok sayıda yabancı Yat Limanı'na geldi. Marmaris Belediye Başkanı CHP'li Ali Acar ve belediye görevlilerine alkışlarla protesto edildi. Aralarında doktor, avukat ve mühendislerin bulunduğu çevreciler, denize atlayarak çöpleri karaya çıkarmaya çalışanlara yardımcı oldu. Bu sırada limanda bekleyen bazı yabancı uyruklu kişiler ellerindeki kamera ve tablet bilgisayar ile görüntü ve fotoğraf çekti.

PROTESTOLAR AMACINA ULAŞTI
Yabancı uyruklu vatandaşların protestoları üzerine belediye ekipleri gelen bir talimatla teknenin limana yanaşmasına izin verdi. Teknenin limana yanaşmasıyla üzerinde bulunan poşet içindeki çöpler karaya çıkartılarak belediyeye ait çöp kamyonlarıyla alındı. Yardımcı olmayan belediye görevlilerini vatandaşlar alkışlarla protesto etmeyi sürdürdü. Marmaris Belediye ekipleri izinsiz limana demir atan İmdat Avcı hakkında idari işlem başlattı.

Marmarisli denizciden Gezi Parkı tarifesi

"FAŞİST UYGULAMA YAPILDI"
Yaşanan olayları bağırarak protesto eden Muğla Valiliği tarafından yılın çevrecisi ilan edilen İmdat Avcı, "Gezi parkı eylemlerine destek vermek için yerleşik yaşayan yabancılarla beraber koy temizliği yaptık. Çöpleri teslim etmek için getirdiğimiz Yat Limanı'nda CHP'li belediye yetkilileri tarafından engellendik. Yat Limanı'nın paralı olduğunu yanaşamayacağımızı söylediler. Biz çöpleri bırakıp gidecektik. Fakat yapılan bu söylemlerden sonra teknemi buradan çekmeyeceğim. Güçleri yetiyorsa çeksinler, yabancı uyruklu insanlar bile bu yapılan uygulamalardan dolayı şok oldular. CHP'li bir belediyenin bu kin ve öfkesini anlamış değilim. Bundan sonra eylemlerin daha büyüğünü yapacağım" dedi.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Biz Kim 11 Temmuz 2013 Perşembe 11:59

Sayın Marmaris Belediye Başkanı CHP'li Ali Acar; İmdat Avcı adına idari işlem başlatma telaşına düşmeden önce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun:'Gezi Parkı eylemlerinden önce açıkladığımız Özgürlük ve Demokrasi Bildirgemizi inceleyiniz' diyerek Parti Genel Merkez'ine asılan bildirgeyi okumaya ve anlamaya çalışmaya davet ediyorum.

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bodrum’da vahşet: Zavallı kadını her yerinden bıçakladı!
Muğla’nın Bodrum İlçesi'nde, Çetin I., barışmak için evine gittiği eski ...
8 aylık asker canına kıydı
Aydın'ın Söke İlçesi'ndeki Garnizon Komutanlığı'nda vatani görevini yapan ...
Usta tiyatrocunun ablası yoğun bakımda
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde yaşayan ünlü tiyatro sanatçısı Yıldız Kenter'in ...
 
Manisa’da acı kaza: 2 ölü
Manisa'nın Soma İlçesi'nde, Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait kamyonla, ...
Arazi sahibi şaşkın: Devlet yanlışlıkla 6 bin ağaç dikti!
Denizli’nin Çivril İlçesi'nde, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, 9 yıl önce ...
Muğlalı denizciden Gezi Parkı indirimi!
Marmaris yaptığı çevreci eylemlerle tanınan 59 yaşındaki İmdat Avcı, Gezi ...
 
Rus Olesya artık Melisa!
Ailesiyle birlikte 5 yıldır Manisa'nın Salihli İlçesi'nde yaşayan Rus ...
Vali'den 'ihalelerde devrim yaptık' açıklaması
Denizli Valisi Abdülkadir Demir, okullardaki fiziki koşulların iyileştirilmesi, ...
Manisa üzümüne 7 yeni çeşit
Manisa Bağcılık Araştırma İstasyonu Müdürü Ünal Akay, dünyaca ünlü 28 ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva