HABERLER>EGE
7 Şubat 2011 Pazartesi - 00:00

Denizli’’de önemli zirve

TDBB Başkanı Nihat Zeybekci, trafikten sağlığa, sosyal hizmetlerden eğitime bir çok konunun tüm dünyadaki gibi yerel yönetimlere devredilmesi gerektiğine inandıklarını söyledi.’

Denizli’’de önemli zirve

TDBB Başkanı Nihat Zeybekci, trafikten sağlığa, sosyal hizmetlerden eğitime bir çok konunun tüm dünyadaki gibi yerel yönetimlere devredilmesi gerektiğine inandıklarını söyledi.’
 
DENİZLİ - Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Yönetim Kurulu toplantısı İstanbul’’dan sonra ilk kez Denizli’’de yapıldı. Dünyada 983 üye belediyeye sahip TDBB’’nin başkanlığına 2009 yılında seçilen Nihat Zeybekci, ülkeler arasındaki bağları çok daha güzel noktalara getirmeyi amaçladıklarını söyledi.
 
TDBB Başkanı ve Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, başkanlığında Colossae Termal Otelde TDBB Yönetim Kurulu toplantısı düzenlendi. Toplantıya Zeybekci’’nin yanı sıra TDBB Genel Sekreteri Mustafa Başkurt, Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Müge, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu ile Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan ve Mustafa Gökoğlan katıldı.
 
Zeybekci, hem Denizli’’yi tanıtmak hem de başkanların kent hakkındaki görüşlerinden faydalanmak istediklerini belirterek, ilk kez İstanbul dışında bir ilde toplandıklarını kaydetti. TDBB’’nin Türkiye’’nin kültür coğrafyasında yerel yönetimler ile bağlantılar kurduğunu ifade eden Zeybekci, ’“TDBB, Türkiye’’nin devlet başkanları, başbakanları, bakanlar, parlamentolar seviyesinde olan güzel güçlü ilişkilerini çok daha uzun ömürlü olması amacıyla halklar seviyesine indirebilmek için en önemli kapı olan yerel yönetimler kapısını kullanmak üzere kurulmuş olan bir birliktir. Ülkeler arasındaki bağları çok daha güzel noktalara getirmeyi amaçlıyoruz. Dünyada 17 ülkede 983 üye belediyemiz var. Bunlardan 85’’i Türkiye’’den’” dedi.
 
YEREL YÖNETİMLER GÜÇLENMEK İSTİYOR
 
’“İç İşleri Bakanlığı’’nca gerekli düzenleme yapılırsa kent içi trafik hizmetlerinin belediyelere devredilmesi’” yönündeki bir soruyu yanıtlayan Zeybekci, ’“Belediye kanunumuzda ’‘kent içi trafik belediyelere devredilir’’ hükmü var. Bununla ilgili yapılması gereken şey İçişleri Bakanlığı’’nın gerekli yönetmelikleri ve hazırlıkları ile teknik çalışmaları bir an önce bitirilmesi daha sonra kent içi trafiğin yerel yönetimlere devredilmesi gerekir. Kesinlikle TDBB olarak bunun olması gereken bir uygulama olduğuna düşünüyoruz’” dedi. Eğitim, spor gibi merkeze bağlı diğer konular sorusunu da değerlendiren Zeybekci, ’“Çok güçlü bir demokrasi, çok güçlü bir halkın doğrudan temsil edildiği bir yerel yönetimler düşünürsek, bunların yerelden uzak kalması ya da yapmaması düşünülemez. Biz Kültür Turizm, Gençlik Spor ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve okul öncesi eğitim gibi bir çok konunun merkezi idareden alınarak yerel yönetimlere devredilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bunun en başarılı uygulamalarını da Türkiye’’de zaten belediyelerimiz kendiliğinden gösteriyor’” dedi. Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü: ’“Denizli’’de ’‘gençlik spor bizim işimiz değil ilgilenmiyoruz’’ demedik. Denizli’’nin en büyük spor salonunu yaptık. Bugüne kadar Denizli’’de hiç olmayan ve sayısını unuttuğum basketbol ve voleybol sahası yaptık. Spor alanları, sentetik aydınlatmalı çim saha yaptık, bu yıl TDBB ile geleneksel spor oyunlarını Denizli’’de gerçekleştireceğiz. Dünyada bu konular çok daha geniş haliyle yerel yönetimlere devredilmiş durumda. Türkiye’’de bunlar kaçınılmaz şekilde yerel yönetimlere devredilmesi gerektiğine inanıyoruz.’”
 
DENİZLİ’’YE ÖVGÜ
 
Pamukkale, Laodikya Antik Kenti, Denizli katı atık tesisi, İncilipınar Parkı gibi Denizli’’yi gezen belediye başkanları Başkan Zeybekci ve kente övgüler yağdırdı. Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Müge, Denizli’’yi Başkan Zeybekci göreve gelmeden önce bildiğini belirterek, ’“Bugün gelişmişlik adına Denizli’’nin yeni bir vizyona kavuştuğunu hayretle izledim. Bugün gördüklerim beni çok mutlu etti’” diye konuştu. Belediye başkanı olduğunda kendisine, ’“Belediye başkanları tarihi örter geçer’” dendiğini anlatan Müge, ’“Kültür ve Turizm Bakanlığı’’ndan ilk kez antik bir kenti devralan Denizli Belediyesi sayesinde ortaya çıkan Laodikya’’yı hayranlıkla izledim’” diye konuştu. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ise, 16 yıldır Denizli’’yi bildiğini kaydederek, ’“Geçmişte Denizli belediyecilik noktasında sınıfta kalmış bir kentti. Bundan 3 yıl önce geldiğimde gözlerime inanamadım. Belediyedeki arkadaşlarımı Denizli’’yi dolaştırıp geçmişini anlattım ve geldiği noktayı gösterdim. Bugün yeniden geldim ve çok daha güzel şeyler olduğunu gördüm. Burası 10 milyon turist alacak potansiyeli olan bir yer. O yolda da ilerliyor. Başarılar diliyorum. Projeler daha da gelişirse ekonomisi çok daha güçlü olur’” dedi.
 
MERKEZ EFENDİ ETKİNLİKLERİ ORTAK YAPILACAK
 
Osmanlı İmparatorluğu döneminde Denizli’’de doğduktan sonra İstanbul’’da yaşamını yitiren Merkez Efendi etkinliklerinin Zeytinburnu Belediyesi ile ortak yapılacağını anlatan Zeybekci, ’“Merkez Efendi demek Denizli demektir. Maalesef biz Denizlililer olarak bunu ihmal ettik. Zeytinburnu Belediyesinin bu yıl 12’’incisini mayıs ayında düzenleyeceği Merkez Efendi etkinliklerini birlikte düzenleyeceğiz. Merkez Efendi Denizli’’de doğup yetiştiği gibi, bu etkinliklerimizde Denizli’’de başlayacak ve Zeytinburnu’’nda final etkinlikleriyle devam edecek. Birlikte bir protokol imzaladık. Birlikte yapacağız’” dedi.(denizliguncel.com)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uşak’’ta seçim heyecanı
Uşak Belediyesi'nde çalışan işçilerin sendikası olan Hizmet İş'te ...
'Hayvancılık sektörü tehlikede'
Manisa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Kırlıoğlu, ...
Balıkesir'de 3 özel hastaneye baskın
Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı'na yapılan bir ihbarı değerlendiren ...
 
Balıkesir Ata'yı andı
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Balıkesir'e gelişinin 88. ...
Cage'in kral dairesi kapış kapış!
'Hayalet Sürücü 2' filminin Pamukkale'de çekilen sahneleri ...
Hangisi deprem ölçümü doğru?
Denizli’’yi sabah sarsan deprem Boğaziçi tarafından 3,7 Başbakanlık ...
 
Akhisar’’da Karşıyaka taraftarına bıçaklı saldırı!
Manisa'nın Akhisar İlçesinde, Akhisar Belediyespor ile Karşıyaka arasında ...
Cerrah'a Hrant Dink suikasti soruşturması
Hrant Dink cinayeti davasında aralarında eski İstanbul Emniyet Müdürü ...
Skandal gemi Marmaris'e geliyor
Amerikan donanmasını sarsan ’‘cinsel içerikli’’ video skandalının yaşandığı ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva