HABERLER>EGE
3 Şubat 2012 Cuma - 14:59

Denizli’de kadına şiddete karşı güç birliği

Denizli'de, son yıllarda kadına yönelik şiddet olaylarının artması üzerine Denizli Barosu öncülüğünde Valilik ve Belediye ortak proje üretmek için harekete geçti. Ayrıntıları üzerinde çalışmalar yapılan proje kapsamında şiddet gören kadınlara yardım için çağrı merkezi kurulması da planlanıyor.

Denizli’de kadına şiddete karşı güç birliği

DENİZLİ- Son yıllarda kadına yönelik ve aile içi şiddet olaylarının artması, ayrıca boşanma davalarında geçimsizlik ve aile içi şiddetin en fazla gösterilen gerekçe olması üzerine Denizli Barosu çalışma başlattı. Ayrıca baro tarafından maddi durumu iyi olmayanlara yönelik ücretsiz verilen adli yardım hizmeti için geçen yıl başvuran 350 kişiden 300'e yakınının kadın olması ve kadınların büyük bölümünün başvurularını da aile mahkemelerini ilgilendiren konuların oluşturması üzerine Denizli Barosu yönetimi harekete geçti.
 
Projeye, Valilik ve Denizli Belediyesi de destek verdi, üç kurum güç birliği yaptı. Vali Abdülkadir Demir, komisyon oluşturarak bir yardımcısını komisyon başkanlığına getirdi. Komisyon projenin detaylandırılıp, yapılacak çalışmaların belirlenmesi için çalışmalara başladı. Proje kapsamında aile içi şiddete uğrayan kadınlara ücretsiz hukuk hizmeti vermenin yanı sıra kadın sığınma evi sayısının artırılması, şiddet gören kadınlara hizmet verecek çağrı merkezi kurulması da düşünülüyor.
 
Denizli'de yılda 3 bine yakın çiftin boşandığını, bunlardan yaklaşık 2 bin boşanma davasının ekonomik nedenlere bağlı olarak şiddetli geçimsizlik ve aile içi şiddet yüzünden açıldığını belirten Baro Başkanı Müjdat İlhan, "Maddi durumu iyi olmayan kişiler için oluşturduğumuz Adli Yardım Bürosu'na 2011 yılında 350 kişi başvurdu. Bunların yüzde 80'i kadın. Başvuruların büyük kısmı aile mahkemelerini ilgilendiriyor. Aile içi şiddet, nafaka ve boşanma davaları başı çekiyor" dedi.
 
Kötü tablo karşısında baro olarak harekete geçtiklerini kaydeden İlhan, "Kadına yönelik şiddetin önlenmesi adına bir proje hazırladık. Şiddet gören kadın ve çocuğunu, şiddet gördüğü andan itibaren Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Valilik, Emniyet ve Belediye ile yapacağımız çalışmayla hukuki ve fiili koruma altına alıp şiddet ortamından uzaklaştırmayı planlıyoruz. Şiddet ortamından uzaklaştırdıktan sonra ise hukuken takip edilmesi gereken davalar varsa onlara yönelik yardım yaparak, kadınları huzura taşımak istiyoruz" diye konuştu.
 
Proje kapsamında 24 saat hizmet veren çağrı merkezinin kurulmasını düşündüklerini dile getiren İlhan, konuyla ilgili Valilik ve Denizli Belediyesi ile ortak çalışma yürüttüklerini söyledi.
 
Vali Abdülkadir Demir ise kadına yönelik şiddetin arttığının rakamlarla da tespit edildiğini hatırlatıp, "Polisiye tedbirler işe yaramıyor. Evin içerisine girilmiyor. Bu çerçevede toplumsal çözümler oluşturulması gerekiyor. Bunun için kurumlarımız bir araya geldi. Bir vali yardımcımız konuyu takip ediyor. Komisyon çalışmalarını tamamladıktan sonra detayları kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.
 

Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Kent Konseyi bünyesinde kadına şiddetle ilgili eğitim programları düzenlediklerini belirtip, "Kadın Danışma Merkezi açtık. Baromuzun önerisini değerlendirerek katkı sağlayamaya çalışacağız. Projeye gereken desteği vereceğiz" diye konuştu. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kütahya'daki 25 bin kayıp erkeğin sırrı çözüldü!
Adrese dayalı nüfus sistemi ile yapılan son değerlendirmede, Kütahya’da ...
Elektrik ocağı mağazayı yaktı
Aydın'da oyuncaktan züccaciyeye pek çok ucuz ürün satışı yapılan mağazada ...
Kamu emekçilerinden ‘Sendika Yasası’na tepki
KESK Manisa Şubeler Platformu'na bağlı sendikaların üyeleri kar yağışına ...
 
Bakan Günay'dan turizmcilere umut
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'ye gelen turist sayısını ...
Ege 'kar'a teslim: Yüzlerce köy yolu kapandı
Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı Balıkesir'de de hayatı olumsuz ...
Kansere yakalanan emekli, eşi terk edince canına kıydı
Aydın'ın Umurlu Beldesi'nde kanser hastası olduğunu öğrenince 26 yıllık ...
 
Kenan Evren Sokak'ı MHP'liler kurtardı!
Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde 12 Eylül askeri darbesi sırasında Genelkurmay ...
Haciz geldi televizyonu parçaladı
Bank Asya Birinci Lig takımlarından Denizlispor'da haciz şoku yaşandı.
Söke canavarı sırtlan çıktı!
Aydın'ın Söke ilçesine bağlı Burunköy'de bir çobanın 25 koyunu ve köpeğini ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva