HABERLER>EGE
2 Şubat 2012 Perşembe - 16:40

Ege 'kar'a teslim: Yüzlerce köy yolu kapandı

Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı Balıkesir'de de hayatı olumsuz etkiliyor. Balıkesir'de 26, Balya'da 11, Havran'da 16, İvrindi'de 1, Manyas'ta 11, Savaştepe'de 32, Sındırgı'da 6, Susurluk'ta 3 olmak üzere toplam 106 köy yolu kar ve tipinin etkisiyle ulaşıma kapandı.

Ege  kar a teslim: Yüzlerce köy yolu kapandı

BALIKESİR - Afet Acil Durum Müdürlüğü Kriz Merkezi'nden yapılan açıklamada, kar yağışının öğle saatlerinden sonra şiddetini arttıracağı, bu nedenle de önlemlerin kar yağışına paralel arttırıldığı bildirildi. Saat 10.30 itibariyle Balıkesir Edremit Karayolu'nun Şapcı mevkiinde sıkıntılar yaşandığı, diğer ana arterlerin açık olduğu, ancak yoğun kar yağışının akşam saatlerinde sıkıntı yaratacağı kaydedildi. Şimdilik telefonu ve elektriği kesik olan köy, belde ve ilçe merkezi olmadığı vurgulandı. Kar yağışının getireceği her türlü olumsuzluğa karşı tedbirlerin alındığı belirtildi. Yoğun kar yağışının yarın sabaha kadar şiddetini arttırarak sürdüreceği açıklandı.
 
Zincirsiz yola çıkmayın
Balıkesir Afet Acil Durum Müdürü Bekir Bahar, zorunlu olarak araç kullanacakların mutlaka zincir takarak yola çıkmaları gerektiğini belirtti. Balıkesir-Edremit, Balıkesir-Bursa, Balıkesir-İzmir karayolu çıkışlarına konuşlandırılan polis ekipleri zincirsiz araçların şehir dışına çıkışlarını engelliyor. Sürücüler zincir taktıktan sonra yola çıkabilirken, dorseli büyük araçlarda zincir olsa bile belirtilen güzergahlara bırakılmıyor.
 
Kızılay bin kişilik kumanya hazırladı
Kızılay Balıkesir Şube Başkanlığı her tür olumsuzluğa karşı önceden önlem aldı. Yolların kapanması ve seyahat edenlerin Balıkesir'de konaklaması halinde Kurtdereli Spor Salonu'nun vatandaşın hizmetine açılacağı belirtildi. Kızılay ekipleri gerektiğinde bin kişilik kumanyanın anında istenilen yere ulaştırılacağını bildirdi.
 
Zincir satışları arttı
Polis karayollarında önlem alıp zincirsiz araçları yola salmazken, bazı vatandaşlar fırsattan yararlanıp yol kenarlarında ve benzinlik önlerinde zincir satışı yaptı. Bir benzin istasyonunda görev yaptıklarını belirten satıcılar, "Hizmeti vatandaşın ayağına getirdik" dedi.
 
Bu arada kar zorlukların yanında güzellikleri de getirdi. Saat Kulesi, Kuvay-i Milliye Anıtı, Kurtdereli ve Atatürk heykelleri karla bambaşka bir güzelliğe kavuştu.
 
Engelli ve hamileler idari izinli
Kar yağışının şiddetini artırması üzerine valilik bir açıklama yaparak bugün ve yarın engelli ve hamilelerin izinli olduğunu bildirdi. Meteoroloji'den gelen yoğun kar yağışı uyarısı üzerine, Balıkesir Valiliği, bugün ve yarın kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli vatandaşlarla hamilelere idari izin verdi. Kar yağışının etkisini sürdürmesi halinde idari iznin uzatılabileceği belirtildi.
 
MUĞLA’YA YILIN İLK KARI DÜŞTÜ
Muğla kent merkezine yılın ilk karı bugün saat 11.00'den itibaren yağmaya başladı.
 
Kenti beyaza bürüyen ve yüksek kesimlerde kalınlığı 30 santimetreyi bulan karın yağmasına en çok çocuklar sevindi. Kar topu oynayan çocuklar fotoğraf da çektirdi. Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, kar yağışına karşı tüm önlemlerin alındığını söyledi.
 
Merkeze bağlı Göktepe, Dokuzçam, Sungur, Esençay ve Şenyayla köylerinin yolları ulaşıma kapandı. Muğla İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı iş makineleri köy yollarının açılması için çalışma başlattı.
 
Minik Tuğçe mahsur kaldı
Muğla'nın Kavaklıdere ile Yatağan ilçelerini bağlayan karayolunun 14'üncü kilometresinde kar yağışı nedeniyle birçok araç yolda kaldı. 15 aylık bebeklerini hastaneye götürmek için yola çıkan ailenin yardımına jandarma ve orman işletme müdürlüğü ekipleri yetişti. 40 derece ateşi olan bebek için ekipler seferber oldu. Kavaklıdere ile Aydın Bozdoğan karayolunda da trafik akışı durdu.
 
Muğla ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Kavaklıdere- Yatağan Karayolu yaklaşık 2 saat trafiğe kapandı. Karayolunun Aysanti Mevkii'nde birçok araç yol kenarında beklemek zorunda kalırken, sürücülerin yardımına Kavaklıdere Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler ve Kavaklıdere Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yetişti. Bazı sürücüler yol kenarında ateş yakarken, bazıları da kar topu oynadı.
 
Bu arada, hastaneye götürülmek üzere yola çıkarılan Kavaklıdere Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kerem Çatak'ın 15 aylık kızı Tuğçe 40 derece ateşle lastiklerinde zincir takılı olmadığı için ilerleyemeyen otomobil içinde uzun süre beklemek zorunda kaldı. Çatak'ın otomobili ,Kavaklıdere Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait arazi tipi çekiciyle Yatağan yönüne doğru yaklaşık 15 kilometre çekildi. Kerem Çatak, daha sonra kızı Tuğçe'yi Muğla Devlet Hastanesi'ne götürdü.
 
Karayolları ekiplerinin, yaklaşık 2 saat süren kar küreme ve yol tuzlama çalışmasının ardından Kavaklıdere- Yatağan Karayolu trafiğe açıldı.
 
AYDIN’DA 11 YIL SONRA KAR YAĞIŞI
Aydın'da etkili olan soğuk hava, bugün yerini kara bıraktı. Sabah saatlerinde yağmaya başlayan kara, vatandaşlar hazırlıksız yakalandı. İşe gitmek için evlerinden çıkan vatandaşlar, kar sürprizi yaşadı. Otomobillerin ve çatıların üstü beyaz örtüyle kaplandı. Uzun süredir kar görmeyen vatandaşlar ise yol kenarlarında ve parklarda kar topu oynadı. Özellikle çocukların çok keyifli olduğu gözlendi.
 
Kuşadası İlçesi'nde de sabahın erken saatlerinde başlayan kar etkili oldu. Bazı araçların yokuş çıkarken zorlandığı görüldü. Vatandaşlar, uzun süredir kar görmediklerini ve çok eğlendiklerini söyledi.
 
Devlet Meteoroloji İşleri Aydın İl Müdürü Mustafa Yılmaz, kente karın en son 2001 yılında yağdığını hatırlattı. Yılmaz, "Bugün soğuk havanın son günü. Akşam saatlerinden itibaren sıcaklık artacak. 4- 5 derecelik artıştan sonra hafta başına kadar yağışların yağmur şeklinde sürmesini bekliyoruz" dedi.
 
Tarlalar bu kez kar altında
Aydın'da yıllar sonra yağan kar, geçen hafta yağmurlarla tarlalarını su basan çiftçiyi üzdü. Koçarlı İlçesi'nde yağmurlarla taşan Büyük Menderes Nehri'nin suları altında kalan tarlalar bu kez beyaza büründü. Çiftçi 24 yaşındaki İbrahim İnfal, "Çocukluğumdan bu yana çiftçilik yapıyoruz. Bu yıl bizim için yıkım oldu. Önce yağmurdan dolayı sular altında kalan tarlalarımız şimdi de kar altında kaldı. İnşallah çabuk erir belki o zaman ürünü kurtarabiliriz" dedi.
 
Belediye yolları tuzladı
Aydın Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle şehirde tuzlama çalışması yapıldığı belirtildi. Açıklamada, "Kar yağışı esnasında belediye ekiplerimizce tuzlama çalışmaları yapıldı. Vatandaşlarımız da mesaj ile uyarıldı. Kentte kar yağışı ile ilgili hiçbir sıkıntı yaşanmadı" denildi.
 
Söke'de de çocuklar sevindi
Söke İlçesi'nde 11 yıl sonra görülen kar, en çok çocukları sevindirdi. Kar yağışıyla birlikte kendilerini ilçe merkezindeki parklara atan çocuklar büyüklerinin de yardımıyla kardan adam yaptı.
 
MANİSA ŞEHİR MERKEZİNE 6 YIL SONRA YAĞAN KAR SEVİNDİRDİ
Manisa şehir merkezine 6 yıl sonra kar yağdı. Bu sabah yağan kara sevinen vatandaşlar kar topu oynarken, Sabunceli rampalarında kayan araçlar nedeniyle Manisa-İzmir yolu bir süre ulaşıma kapandı.
 
Sabah saat 08.00 sıralarında yağmaya başlayan kar, eksi 2 derece ısıda hemen tuttu. Önce ince ince yağan kar daha sonra tipiye çevirdi. Okulların tatil olması nedeniyle evlerde bulunan çocuklar sokaklara çıkarak kar topu oynadı. Manisa-İzmir arasıdaki tüm kesimler kar tuttu. Sabuncubeli rampalarında araçların kayması nedeniyle karayolları Manisa- İzmir karayolunu trafiğe kapattı. Manisa-İzmir ulaşımı Menemen üzerinden yapıldı. Karayolları ekiplerinin tuzlama çalışmalarının ardından Sabuncubeli yolunun açılmasıyla Manisa-İzmir yolunda trafik normale döndü.
 
Şehir içinde Manisa Belediyesi 12 noktada tuzlama çalışmalarına başladı. Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi öğrencileri de fakülte bahçesinde kıyasıya kar topu oynadı. Meteoloroji yetkilileri kar yağışının gece saatlerine kadar süreceğini belirtti. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kansere yakalanan emekli, eşi terk edince canına kıydı
Aydın'ın Umurlu Beldesi'nde kanser hastası olduğunu öğrenince 26 yıllık ...
Kenan Evren Sokak'ı MHP'liler kurtardı!
Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde 12 Eylül askeri darbesi sırasında Genelkurmay ...
Haciz geldi televizyonu parçaladı
Bank Asya Birinci Lig takımlarından Denizlispor'da haciz şoku yaşandı.
 
Söke canavarı sırtlan çıktı!
Aydın'ın Söke ilçesine bağlı Burunköy'de bir çobanın 25 koyunu ve köpeğini ...
Kütahya’da boşanmak isteyen eşe 8 bıçak
Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi'ne bağlı Kayaarası Köyü'nde 44 yaşındaki Metin ...
Eski Belediye Başkanı intihar etti
Denizli'nin Çivril İlçesi'ne bağlı Kıralan Beldesi'nin eski belediye başkanlarından ...
 
Bakan Günay, Efes ve KOMER’de inceleme yaptı
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Efes Antik Kenti'ne yapılması ...
'Kızımı amcası kaçırdı' iddiası
18 yaşındaki kızını Almanya’dan Fethiye’ye tatile gönderen anne, kızının ...
Manisa'da kırsal yatırıma 400 bin TL'ye kadar hibe
Manisa Valisi Daşöz, Kırsal Kalkınma Koordinatörlüğü’nün kırsal kalkınma ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva