HABERLER>POLİTİKA
6 Nisan 2011 Çarşamba - 10:32

Demirsoy'dan 'demir' gibi bildiri

CHP 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Yüksel Demirsoy, yayınladığı bildiri ile vatandaşları uyardı.

Demirsoy dan  demir  gibi bildiri

İZMİR - CHP 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Yüksel Demirsoy dağıttığı bildiride; ‘Dikkat, Geleceğiniz Söz Konusu’ diye başlayıp ‘Umudun Adı CHP; Umudun Adı Kılıçdaroğlu’ diye biten bildiriyi tek tek vatandaşlara dağıtan Demirsoy; “Gün, birlik ve dayanışma günü. Her yurttaş üzerine düşeni yapmalı ve ülkemizi AKP zulmünden kurtarmalı” dedi. 15 bin adet bastırılan ve 14 ilçede elden dağıtılan bildiri, kentin kanaat önderlerine ise posta yoluyla ulaştırıldı. CHP ile halkın iktidar olacağını belirten Demirsoy, yayınladığı bildiri de; “Gün, birlik ve dayanışma günü. Gün, dokuz yıldır halkımızı inim inim inleten, yoksullaştıran, bir paket makarnaya, bir çuval kömüre muhtaç eden, dün ‘mücahidiz’ diyen bugün ‘müteahhit’ olan AKP’den rövanşı alma günüdür. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bütün çabalarına rağmen, Başbakan ve iktidar, dokunulmazlıkları kaldırmamaktadır. Çünkü iktidar temsilcilerinin, başta başbakan ve bakanlar olmak üzere, yargıda bekleyen dosyaları var. Gün, dokunulmazlıkların arkasına sığınanlardan, yargı düzenini değiştirerek kendilerini aklamaya çalışanlardan hesap sorma günüdür” dedi.

“AKP’DEN KURTULMAK İÇİN CHP SAFLARINDA BULUŞALIM”
Toplumun her kesimine seslenerek, ülke sorunlarına sahip çıkmaya çağıran Demirsoy, sözlerine şöyle devam etti; “Çiftçiler, işçiler, işsizler, emekliler, esnaflar, memurlar, öğrenciler, öğretmenler, kadınlar, gençler, kardeşlerim; Gelin, hep birlikte ülkemizde yaşanan olumsuzluklara, aydınlarımızın, gazetecilerimizin, yazarlarımızın haksız ve hukuksuzca Silivri Zindanları’na gönderilmesine dur diyelim. Muğla’da dershane taksitini ödeyemediği için cezaevine atılan annesinin acısına dayanamayarak intihar eden Soner Sipahi’nin dramı başka ailelerde tekrarlanmasın. Diyarbakır’da dört çocuk annesi Yüksel Demir evde hiçbir şey olmadığı için çocuklarına kahvaltı veremeyince canına kıydı, başka analar canına kıymasın. Kadınlarımızı ikinci sınıf yurttaş sayan, çiftçinin toprağını, traktörünü haczettiren, binlerce esnafın kepenk kapatmasına göz yuman, engelli vatandaşlarını görmezden gelen, dokunulmazlıkların ardına sığınarak kendi medyasını ve sermayesini yaratan AKP’den kurtulmak için CHP saflarında buluşalım”

“GERÇEK DARBECİLERİN MAAŞLARINA ZAM YAPILDI”
Referandum süreci başta olmak üzere AKP iktidarının halkı kandırdığının altını çizen Demirsoy, AKP tarafından Referandum sürecinde söylenen ‘darbeciler yargılanacak’ söyleminin birçok söylemlerinde olduğu gibi yalan çıktığını, gerçek darbecilerin maaşlarına zam yapılırken, yurtsever aydınlar ve TSK’nın değerli görevlilerinin düzmece iddialarla içeri tıkıldığını belirterek; “Yine referandumda söyledikleri özgürlükler ve demokratikleştirme söylemleri boş çıktığı gibi, iktidar, kişisel ve toplumsal özgürlüklere sınır koymaya hızla devam etmektedir. Referandumdan sonra ülkemizde sanat galerileri basıldı. Sanat eserlerine Başbakan tarafından ‘ucube’ benzetmesi yapıldı. Cumhuriyet tarihinde ilk defa basılmamış bir kitap, daha taslak halindeyken yasaklandı, kitabın kopyaları imha edildi. Özgürlük ve ileri demokrasi bu mudur? Mevcut iktidar döneminde işsizliğin boyutları çığ gibi büyürken, halkımız yoksullaşırken ve hatta yatağına aç giren yüz binlerce insanımız varken, hükümet sorunun çözümü için hiçbir şey yapmamaktadır. Bununla birlikte, özelleştirme adı altında, Telekom, Tekel, Limanlar örneklerinde olduğu gibi milli kalması gereken birçok kurum ve kuruluşumuz yabancı sermayeye peşkeş çekilmektedir. Kâr eden kaynaklarımız dahi, umarsızca talan edilmektedir” dedi.
 
“KILIÇDAROĞLU PROJELERİ AÇIKLADIKÇA TAYYİP ERDOĞAN’IN KAN ŞEKERİ YÜKSELİYOR”
CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte tekrar halkın umudu olduğuna ve toplumun her kesiminin desteğini alarak iktidara geleceklerine vurgu yapan Yüksel Demirsoy; “Tayyip, sonun mübarek olsun” diyerek devam ettiği bildiride; “Gelin; savaş meydanlarında kurulan Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidar, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu Başbakan yaparak tarihimize ve Mustafa Kemal Atatürk’ ün mirasına sahip çıkalım. Kahraman Türk Kadınları Kara Fatmalar’ın ve Nene Hatunlar’ın, Hasan Tahsin’lerin, Kubilaylar’ın, Uğur Mumcu’ların kemikleri sızlamasın. Ecdadımızın bize emanet ettiği Cumhuriyetin kazanımlarına ve kurumlarına sahip çıkalım. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aile Sigortası başta olmak üzere, Askerlik Süresinin Kısaltılması, Emeklilerin İntibak Sorununun Çözümü, Taşeronlaşmaya Son Vererek İşçilerin Sendikal Güvence Altına Alınması, Gençlere ve İşsizliğe Yönelik Çözümler gibi projelerimizi bir bir açıkladıkça, Tayyip Erdoğan’ın kan şekeri yükselmektedir ve ağzından çıkanları kulakları duymamaktadır. AKP panik halindedir. Kendilerini siparişle, sahte anketlerle iktidara en yakın parti olarak gösterecek araştırma şirketi dahi bulamayacak duruma gelmektedirler. Yapılan bağımsız araştırmalara göre, seçimlere katılım arttıkça AKP’nin oy oranı düşmektedir. Bu nedenle, önümüzdeki seçimlere mutlaka katılalım, katılımı arttırmak için herkesi uyaralım. Çünkü Cumhuriyet tarihinin en yüksek katılımlı seçimi olması beklenen 12 Haziran’da yapılacak seçimler, Türkiye’nin temiz, çağdaş ve uygar geleceği için büyük bir şanstır. Cumhuriyet Halk Partisi artık iktidara yürüyen değil, koşan bir partidir” sözlerine yer verdi.

“UMUDUN ADI CHP, UMUDUN ADI KILIÇDAROĞLU”
Türkiye’nin CHP iktidarı ile rahat bir nefes alacağını ve kimsenin umutsuzluğa kapılmaması gerektiğini belirten Demirsoy, halkın iktidarını kurmak için yola çıktıklarını kendisinin de bu yolda bir nefer olduğunu belirterek; “Unutmayalım ki hiçbir iktidar döneminde, başbakanların ve bakanların çocukları, kardeşleri, enişteleri; gemicik sahibi, holding sahibi, medya şirketi sahibi olmamıştır. Mevcut iktidar döneminde bunların hepsi gerçekleşirken, vatandaşlarımız arka plana itilerek yoksullaştırılmıştır. Ancak Türk Halkı AKP’nin yaptığı hiçbir yanlışı unutmayacaktır ve yurttaşlarımız artık çok iyi biliyorlar ki kendilerini baş tacı yapacak tek lider Kılıçdaroğlu’dur. Artık hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın çünkü umudun Adı CHP; umudun adı Kılıçdaroğlu’dur” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hülya 6 Nisan 2011 Çarşamba 23:58

madem kadınlara bu kadar değer veriyorsunuzda eşinizi neden gittiğiniz yerlere götürmüyorsunuz?

Yorumu oyla      14      14  
Mehmet Yılmaz 6 Nisan 2011 Çarşamba 17:30

herkes hakettiği yerde olmuyor ne yzakki liderlerin iki dudağı arasında herşey. oysa halk olarak biz sizi istiyoruz mecliste

Yorumu oyla      16      8  
Nadir Duman 6 Nisan 2011 Çarşamba 16:27

başkanım sizi mecliste görmek istiyoruz

Yorumu oyla      14      8  
Adnan Yar 6 Nisan 2011 Çarşamba 16:09

ben demokrat partiliyim ama sizin çalışmalarınızı takip ediyorum Gaziemirde yaptıklarınızı da biliyorum il başkanı sizi en başa yazmalı

Yorumu oyla      14      9  
Serpil Duman 6 Nisan 2011 Çarşamba 16:03

A ke pe artık gitsin. Başkanım herşey gönlünüzce olsun.

Yorumu oyla      15      6  
Kerem Yaman 6 Nisan 2011 Çarşamba 15:55

Söylediğiniz her şeyde haklısınız bu seçimlerde akp'nin mutlaka gitmesi gerekir.

Yorumu oyla      15      6  
Ayşen Özden 6 Nisan 2011 Çarşamba 15:54

Başkanım yolunuz açık olsun

Yorumu oyla      15      8  
Ayhan Karakopan 6 Nisan 2011 Çarşamba 15:05

Ankara'da içimizden birini, halktan birini, yani sizi görmeyi çok istiyoruz. Sayın Başkanım umarız Ankara'dakiler benim gibi kişilerin sesine kulak verirler. Hayırlısı olsun,Başarılar Diliyorum.

Yorumu oyla      15      8  
Engin D. Yavaş 6 Nisan 2011 Çarşamba 13:51

Çalışmalarınızı takip ediyorum. Umarım parti yaöneticileri tabanın sesine kulak verir, çalışanla çalışmayanı iyi ayırır ve emeğe saygı duyarak gereğini yaparlar. Sizi mecliste görmeyi çok isteriz.

Yorumu oyla      17      8  
Aylin Koruk 6 Nisan 2011 Çarşamba 11:05

Sevgili başkanım bizleri mecliste temsil etmenizi canı gönülden isteriz, emeğiniz boşa çıkmaz inşallah.

Yorumu oyla      18      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karadağ: Yatırımsızlığa son vereceğiz
CHP İzmir Birinci Bölge Milletvekili aday adayı Ayten Karadağ vatandaş ...
'Basılmayan kitabı on binler okudu'
CHP lideri Kılıçdaroğlu Ahmet Şık'ın basılmayan ve yasaklanan kitabını ...
Kumtuna: İzmir'in farkını göstereceğiz
AK Parti’nin İzmir’deki ‘ilk’ kadın il genel meclis üyesi Neşe Kumtuna, ...
 
CHP'de aday adayları masaya yatırıldı
İzmir’de önseçim yapmayan CHP Genel Merkezi, aday adaylarını örgüte sorma ...
Merih Şan'dan faytonlu mazot eylemi
CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili aday adayı Dr. Merih Şan yine ilginç bir eyleme imza attı.
MHP'nin İzmir adayları tanıtıldı
“Ses ver Türkiye” sloganıyla seçim çalışmalarına başlayan MHP’nin İzmir’deki ...
 
Baykal: Kamuoyundan özür dilerim
Eski CHP lideri Baykal, Başbakan Erdoğan’a yönelik sözleri nedeniyle kamuoyundan özür diledi.
Vural: Bozacının şahidi şıracı
YGS sınav kitapçıklarında şifreleme yapıldığı iddialarını değerlendiren ...
Burak Oğuz: Yakında tarlalar boş kalacak
CHP İzmir 1.Bölge Milletvekili Aday Adayı Burak Oğuz doğduğu topraklarda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva