HABERLER>POLİTİKA
5 Nisan 2011 Salı - 15:49

CHP'de aday adayları masaya yatırıldı

İzmir’de önseçim yapmayan CHP Genel Merkezi, aday adaylarını örgüte sorma kararı aldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel ile İl Başkanı Tacettin Bayır, bugün öğle saatlerinde önce 30 ilçe başkanı ardından da 38 belediye başkanı ile görüştü.

CHP de aday adayları masaya yatırıldı

Fırat SOYLU/EGEDESONSÖZ - İzmir’de 300’ün üzerinde aday adayı başvurusu alan CHP’de aday listelerinin belirlenme sürecinde kritik sürece girildi. 29 ilde önseçim yapan Genel Merkez, İzmir’de örgütün görüşüne başvurdu. Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel ve İl Başkanı Tacettin Bayır bugün öğle saatlerinden itibaren örgüt yöneticileri ile görüşmelere başladı. İlk olarak ilçe başkanlarının alındığı toplantılarda birinci ve ikinci bölge diye ayrı ayrı görüşler alındı.
 
ADAYLARINI YAZDILAR
Basına kapalı geçen toplantıda belediye başkanları ve örgüt temsilcilerine, aday adaylarının isimlerinin yazıldığı listeler dağıtıldı. Buna göre İzmir listesinde görmek istedikleri en fazla 10 adayın ismini yazmaları istendi. CHP’nin oylarını artıracak fikirlerin yanı sıra, seçim bölgelerinde yapılacak çalışmalar hakkında da görüş alındı. Başkanlar ve örgüt temsilcileri soruların cevaplarını isimleri yazmadan boş bir kağıda aktardı. Toplantı sonunda ‘isimsiz doldurulan’ yanıt kağıtları kapalı zarflar içine alınarak toplandı.
 
ADAY BELİRLEME SÜRECİ ÖNEMLİ
Gün boyu süren toplantılarla ilgili konuşan Genel Başkan Yardımcısı Alattin Yüksel, seçime en hazır partinin CHP olduğunu söyledi. Seçim kampanyalarına ilk başlayan partinin kendileri olduğuna dikkat çeken Yüksel, “Kampanyalara erken başladık, hızlı devam ediyoruz. 12 Haziran’da seçimden zaferle çıkacağız. Seçimlerin en önemli kısmı adayların belirlenmesidir. İlk kez CHP’ye u kadar yoğun bir aday adayı ilgisi var. Bu da bizim seçimlerde başarılı olacağımızı, kazanacağımızı gösteren bir veridir” dedi.
 
HASSAS DAVRANIYORUZ
Bugün yapılan toplantıların amacının seçim çalışmaları hakkında örgüte bilgi vermek olduğunu dile getiren Yüksel, aday adayları ile ilgili görüş alacaklarını da doğruladı. Yüksel, “270-280 aday adayı başvurumuz var. Adaylarımızın hepsi birbirinden değerli. Bir sıraya sokmak, belirlemek çok güç. O nedenle çok hassas davranmaya çalışıyoruz. Bir taraftan kamuoyu araştırmaları yapılıyor, bir taraftan da il başkanımız görüşmeler yapıyor. Kurumsal bir kararla üç Genel Başkan Yardımcımız İzmirli adaylarımızla görüşüyor, onları tanımaya çalışıyorlar. Örgütlerimizin düşüncelerini alıyorlar. Biz de bugün il yönetim kurulumuz ile birlikte, ilçe başkanları, belediye başkanları, il genel meclis başkanı, grup başkan vekili, kadın ve gençlik kolu başkanlarımızın görüşlerini alacağız” diye konuştu.
 
KILIÇDAROĞLU’NA İSİM SUNULMADI
İl Başkanı Tacettin Bayır ise aday belirleme sürecinde örgütün görüşünün mutlaka etkili olacağına dikkat çekti. Yapılan toplantıların bir karar teşkil etmeyeceğini de dile getiren Bayır, dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede aday isimleri üzerinde değerlendirme yapmadıklarını da vurguladı. İsim belirtmeden, kriterler üzerinde görüştüklerini ve İzmir’in ithal adaya olan tepkisi hakkında Kılıçdaroğlu’na bilgi verdiğini dile getiren Bayır, “Gayet olumlu bir görüşmemiz oldu. İsimlere girmeden genel çizgilerimizi konuştuk. İthal aday olmasın, İzmir’i tanıyan bilen İzmir’in içinden çıkmış birisi olsun dedik. 2007’ye göre kadın aday başvuru sayısı yüzde 33 artmış, İzmir’de ise yüzde 300 kadın aday sayısında bir artış var. Genel Başkanımız da bu durumdan oldukça mutlu, bunu bize iletti” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kamil pir 6 Nisan 2011 Çarşamba 15:03

yazık ağalar kendi adamlarını taşıyacaklar.Bize onun bunun adamı değil CHP nin halkın adamları lazım. Dr. Erdal DUMAN, Dr. Engin ÖNEN, Ülkü CANER gibi insanların meclisde olması lazım

Yorumu oyla      13      6  
atila gürsoy 6 Nisan 2011 Çarşamba 13:40

umarız üretken lafazan olmayan,adaylar gider ankaraya

Yorumu oyla      12      6  
Umut 5 Nisan 2011 Salı 23:05

Her belediye ve ilçe başkanının ileriye dönük hesap kitabı var. Değil tabana, yönetim kuruluna bile danışmadılar. Bunların verdiği liste dikkate alınırsa yazıklar olsun!!!

Yorumu oyla      18      7  
ersin 5 Nisan 2011 Salı 18:55

Ne kadar ilkelce yapılan bir seçilme durumu!!!yazık ki çok yazık,sadece CHP ye yazık,ilçe başkanlarına soracaklarmış,bu başkanları kim seçti ve nasıl seçildi biliyorlar mı?Korkarak ön seçim yaptırmayanlara lanet olsun,en büyük beddualarımı yapıyorum,inşallah milletvekillikleri yaramaz..

Yorumu oyla      21      11  
erkan tek 5 Nisan 2011 Salı 18:26

30 tane ilçe başkanına çocuk gibi en sevdiğinle en sevmediğini sorcanıza adam gibi önseçim yapsaydınız keşke belediye başkanları ise ayrı alem karşıyaka belediye başkanıyla 500 seçmenli başkanın oyu aynı yuh yani bornava karşıyaka başkanlarının ilçe başkanlarının kontenjanı olmalı

Yorumu oyla      20      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Merih Şan'dan faytonlu mazot eylemi
CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili aday adayı Dr. Merih Şan yine ilginç bir eyleme imza attı.
MHP'nin İzmir adayları tanıtıldı
“Ses ver Türkiye” sloganıyla seçim çalışmalarına başlayan MHP’nin İzmir’deki ...
Baykal: Kamuoyundan özür dilerim
Eski CHP lideri Baykal, Başbakan Erdoğan’a yönelik sözleri nedeniyle kamuoyundan özür diledi.
 
Vural: Bozacının şahidi şıracı
YGS sınav kitapçıklarında şifreleme yapıldığı iddialarını değerlendiren ...
Burak Oğuz: Yakında tarlalar boş kalacak
CHP İzmir 1.Bölge Milletvekili Aday Adayı Burak Oğuz doğduğu topraklarda ...
Başbakan Erdoğan’dan ‘ulan’ yanıtı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında kürsüye çıktı ...
 
Emekli astsubaylar Leman Yenice dedi
CHP İzmir 2. Bölge aday adayı Leman Yenice TEMAD İzmir İl Başkanlığı’nı ...
Vekil olmak 50 bin TL'den başlıyor!
Adayların sosyal medya çalışmaları için aylık ortalama 5 bin, imaj danışmanlığı ...
Sezer'den gençlerle miting gibi toplantı
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Sezer, gençlerin yoğun ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva