HABERLER>GÜNCEL
23 Mart 2016 Çarşamba - 11:17

Davutoğlu: Biz ‘şah’ dedik, mat oldular!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dokunulmazlık konusunda muhalefetin yaklaşımını eleştirerek, "Muhalefet piyonlarla uğraşırken biz ‘şah’ dedik mat oldular" dedi.

Davutoğlu: Biz ‘şah’ dedik, mat oldular!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ak Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuştu. 

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Kardeşliğimize kast edenlere karşı mücadele ediyoruz. Çanakkale ruhu devam ettikçe kimse bizi bölemeyecektir. Biz zor zamanlardan geçmiş büyük bir milletiz. Şer odaklarını en kısa zamanda püskürteceğiz. Çukur kazarak canlı bombaları patlatarak tökezletemezler. Çok düşman gördük ama bugünkü kadar düşmanla az karşılaştık. Terör örgütlerini maşa olarak aynı merkezlerden yürüten odaklar var. Türkiye’nin hukukla güçlenmesine engel olamayacaklar. Biz 1 kasım demokrasi bayramını kutladıktan hemen sonra 2 kasımda göreve başladık. 3 ayda içinde vatandaşlarımıza verdiğimiz her sözü yerine getirdik. Hiç bir şey eksik kalmadı, kalmayacak.

Kürt vatandaşlarımızı bunların iki yüzlüklerini gördü. Nevruzu istismar etme çabaları boşa çıktı, tehdit ettiler ama sokaklar çağrılarına kulak vermedi. Nevruz bahanesiyle örgüt liderinin fotoğrafının önünde konuşma yapan siyasetçiler var.

DOKUNULMAZLIKLAR

Muhalefet piyonlarla uğraşırken biz ‘şah’ dedik mat oldular. CHP kurnazlık yapıyor. Bütün dokunulmazlıkların kaldırılmasını istiyor. Biz bundan çekinmeyiz. Ama siyasetin üzerinden dokunulmazlık zırhını kaldırdığımız anda siyasetçinin onurunu ve siyasetin itibarı ile aritmetiğini korumak çok zor olur. Dokunulmazlık, kuvvetleri ayrılığını korumaya aldığı için demokratik ülkelerde dokunulmazlık neredeyse tamamında vardır.

"CHP DOKUNULMAZLIK MESELESİNİ SULANDIRMAYA DEVAM EDERSE..."

Biz siyasetçi ile terör destekçilerini birbirinden ayırmak için bu hamleyi yaptık. CHP dokunulmazlık meselesini sulandırmaya devam ederse CHP ve HDP’nin terör ittifakı su yüzüne çıkacaktır. 

Bu dokunulmazlıklar tek tek meclise gelirse 300 günü alıyor. Bizim böyle şeylerle kaybedecek vaktimiz yok. Eğer CHP ve MHP olumlu davranırsa bir hamlede sorun çözülecek.Onun için tek bir anayasa geçici maddesiyle tek celsede bütün fezlekelerdeki dokunulmazlıkların kaldırılması teklifinde bulunacağız.

BRÜKSEL SALDIRISI

Ankara’da Kızılay’da terör kurbanı vatandaşlarımız ile Brüksel’de hayatını kaybeden insanların hayatları eşit derecede kıymetlidir. Bizde ayrım yoktur. AB'nin 28 liderinin yüzüne karşı Ankara’daki saldırıyı gerçekleştiren örgütün Brüksel’de çadır kurmasına tepki göstermiştim. Dayanışma bekliyoruz demiştim. Oradaki bütün liderler dayanışma ifade ettiler.

Doğrudan vicdanlara seslendik. Meselemiz Belçika diye da Avrupa ile değildi. Mesele insanlıkla ilgiliydi. İyi oldu size demek gibi bir zilleti biz yaşamayız. Buradan tekrar Belçika halkına taziye dileklerimi sunuyorum.

Uluslararası basını hep eleştiririz ama son olarak Independent gazetesinde vicdanının sesini dinleyerek şu soruyu sordu: “Brüksel saldırısının ardından Avrupa’da yas ilan edilmesi takdir edilir” diye yazdı gazeteciler. Ama dediler ki “aynı dayanışmayı Ankara saldırısı sonrasında Türkiye ile niye yapmadık.”

Bu soruyu soran vicdanlı batılı aydınlara teşekkür ediyorum.

SURİYELİ MÜLTECİLER SORUNU

Avrupa’nın güvenliği Türkiye’dedir. Türkiye’nin güvenliği için de Suriye’nin kuzeyinde bir güvenli bölge oluşturulması gerekmektedir.
Yıllardır biz bunu dedik ama onlar kulaklarını tıkadılar. Biz her şeye rağmen terörle mücadelede Avrupa ile hareket etmeye kararlıyız. Avrupa’nın bölge güvenliğini sağlayabilmesi için Türkiye’den başka partneri yoktur.

3 milyar Euro’nun aktarılmasına önümüzdeki haftadan itibaren başlanacak. 2018 yılıl sonuna kada bir 3 milyar Euro daha külfet paylaşımı yapılacak.

“ENSAR OLDULAR”

Bir il düşünün ki kendi nüfusundan daha fazla misafir ağırlıyor ve bir “öf” bile demiyor. İşte ben ona Ensar diyorum… 

Kilis bir Ensar ili oldu. Nobel ödülü alsanız da almasanız da bu milletin gönlüne yazıldınız.

72 şartın 37’sinin yaptık, 35’ini daha Mayıs sonuna kadar gerçekleştirirsek Avrupa’ya haziran ayından itibaren vatandaşlarımız vizesiz seyahat imkanı elde edecek. Gümrük birliğini güncelleyeceğiz.

"TERÖRÜN GÜNDEMİNE MAHKUM OLMAYACAĞIZ"

Türkiye güven ve istikrarla büyüme ve kalkınmasını sürdürecek. Demokrasiden insan hak ve özgürlüklerinden asla geri atmayacağız.

Terörün gündemimizi almasına asla müsade etmeyeceğiz. Bizi hiç bir zaman terör kendi gündemlerine mahkum edemeyecek.

Bugün itibariyle refomların yüzde 65'ini vaatlerin ise yüzde 100'ünü hayata geçirmiş bulunuyoruz. Milletimize hayırlı olsun. Reformları en kısa sürede Meclis'e sevk edeceğiz. 

YENİ ANAYASA

CHP'nin ipe un sererek sudan sebeblerle komisyonun dağılmasına neden oldu.  Önümüzdeki hafta Anayasa taslağını yazmaya başlayacağız. Nisan ayı sonunda Meclis'e sunacağız. 

TAŞERON DÜZENLEMESİ

Asıl işlerde çalışan personelimizi özel bir statü ile kamuda istihdam ediyoruz. Asıl işlerde çalışanların yanında yardımcı işlerde çalışanları da kapsayacak şekilde genişletmek üzere Bakanlar Kurulu’nda kararımızı aldık. Kamuda istihdam edilecekler için gerekli güvenlik soruşturmaları eksiksiz şekilde yapılacak.

 
İzmir’de futbol kadınlardan sorulur!
 
ABD'den 'Avrupa' uyarısı: 20 Haziran'a kadar dikkat!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! İzmir ve Ege için kritik uyarı!
İzmir, Aydın, Manisa, Çanakkale ile Balıkesir için sağanak ve fırtına uyarısı yapıldı.
İzmir’deki kız yurdunda yangın paniği!
Yangının fark edilmesiyle yurt tahliye edildi.
Belediye otobüs şoförlerini tehdit eden mimara ceza!
İzmir’de 1 yıl önce, yol vermeme yüzünden tartıştığı 3 belediye otobüs ...
 
Zarrab’ı tutuklatan savcıya mesaj yağmuru!
Reza Zarrab'ın hakkındaki iddianameyi hazırlayan New York Güney Bölge ...
İzmir'de HDP'li 8 yönetici tutuklandı
İzmir'de nevruz kutlamalarında molotofkokteyli, havai fişek ve el yapımı ...
Bakan Ağbal 'taşerona kadro'yu anlattı
Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşeron işçilerin kamuda istihdam edilmesine ...
 
Flaş! Zarrab'dan 'kefalet' başvurusu
Şarkıcı eşi Ebru Gündeş ve kızı ile ABD'ye giriş yapmak isterken, Miami ...
İstanbul'u alarma geçiren teröristler yakalandı!
İstanbul'da bombalı saldırı yapabileceği değerlendirilen DAEŞ bağlantılı ...
Suriye sınırında IŞİD'li canlı bomba yakalandı!
Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Suriye sınırından yurda yasa ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva