HABERLER>POLİTİKA
17 Mayıs 2023 Çarşamba - 13:07

Dağ’dan CHP’li siyasetçilere ‘28 Mayıs’ çağrısı: Sizin için bir şans!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ 28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Cumhuriyet Halk Partili isimlere çağrıda bulunurken, “Kılıçdaroğlu genel başkanlığı bırakmamak için uğraşacaktır. Ancak bu ülkeye yerli ve milli bir muhalefet lazım. Yalan söylemeyecek bir genel başkan lazım. Kılıçdaorğlu’nun yalanlarını takip etmekten, açığa çıkarmaktan başka işlerle uğraşamaz hale geliyoruz. Benim CHP’li dostlarım da var, onlar içinde bir şans bu seçim. Hem ülkeyi böyle yalan söyleyen bir genel başkandan kurtarsınlar, hem partilerini kurtarsınlar” dedi.

Dağ’dan CHP’li siyasetçilere ‘28 Mayıs’ çağrısı: Sizin için bir şans!

EGEDESONSÖZ - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, CNN Türk’de gündemi değerlendirdi.

14 Mayıs’ta gerçeklen milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini yorumlayan Dağ, muhalefete ve seçmenlere yönelik dikkat çekici çağrılarda bulundu.

VATANDAŞ SÖZLERİNİ GERÇEKÇİ BULMADI
CHP'li yöneticilerin 'AK Parti güven oyu alamadı' sözlerini yorumlayan Dağ, "Meclis tarafı tamamlandı. Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili onların seçim öncesi söyledikleri ile şimdi söylediklerine bakarsak kendileri ile büyük bir çelişki içindeler. Biz tabii ki ilk turda kazanmayı ve bu iş bitirmeyi isterdik. Ancak milletimiz öyle bir yerde olayı bitirdi ki bu 2 haftada tahmin ettiğimiz ve düşündüğümüz, ülke açısından zorluk yaşama ihtimali olan süreci de bir kenara bıraktı. Burada 5 yıldır yaşanan bir süreç var. 2 deprem ve 3’ncüsü büyük bir deprem. Orman yangınları, seller, kuraklık… dünyanın bir çok noktasında yaşana ve bizim dışımızdan da kaynaklanan birçok süreçten geçtik. Burada milletimiz hem bize hem cumhurbaşkanımıza karşı olan güveni ortaya koymuştur. Bu nedenle yorum yapmayı bizim açımızdan değil de kendi açılarından yapsınlar. CHP, İYİ Parti, HDP’nin 2018’de aldıkları oy nedir, şimdi aldıkları oy nedir… Sürekli Z kuşağından yüzde 10 seçmen var bize oy verecek dediler… Tabloyu farklı yansıtmaya gerek yok. Tabloyu kendi içlerinde böyle okuyorlar sa yanlışa devam ediyorlar. Rasyonel şekilde tabloyu okumaya devam etsinler. Milletimizin ne mesajlar verdiğini okuyoruz. Cumhur İttifakı olarak sıkıntımız var ancak bunu sen çözeceksin, biz sana güveniyoruz, diğerlerine güvenmiyoruz çünkü diğerleri bugüne kadar verdiği sözlerin hiçbirini tutmadı dedi vatandaş. Muhalefetin aldığı sonu. Onların söylediği söz. Bugüne kadar o kadar söz verdiler ki vatandaş bunu gerçekçi bulmadı. 2019’da belediyede verdiği sözlerin hiçbirini tutmadılar. Kılıçdaorğlu’nun Muharrem İnce olayından sonrası suçu Rusya’ya atması seçmene haksızlıktır" ifadelerini kullandı.

İLK TURDA BU ORANI ALAN LİDER YOK
İtiraz edilen sandık sayılarının normal olduğunu belirten Dağ, kendilerinin de itirazlarının olduğunu belirtirken "Ülkemizde 180 bin sandık var, 2 bin 200 sandıkta itiraz etmiş CHP. Bizim de o kadar sanıkta itirazımız vardır. Zaten süreç bunu gerektirir. O kadar sandığı, o sandık sayılarını, oradaki seçmen ile çarpsanız Türkiye genelinde bindelik oranlar çıkar. Sonucu etkileyecek olmadığı gibi yürüyen süreçte katılım sürecinin demokrasinin ne kadar güçlendiğini gösteriyor. İlk turda bu oranları alan bir lider de yok" dedi.

MİLLETİMİZİN DESTEĞİ İLE GÖREVE GELECEĞİZ 
Vatandaşları ikinci turda bir seçim yapacağını dile getiren Dağ, "Biz bu milleti tanıyor ve biliyoruz. Bu millet kimin daha iyi yöneteceğini bilerek oy verdi ve önümüzdeki süreçte de verecektir. Recep Tayyip Erdoğan mı, Kemal Kılıçdaroğlu mu? Bir tarafta dünyanın tüm liderleri ile konuşan bir liderimiz var. 21 senedir yaptıklarımız icraatlarımız, doğrularımız ortada. Yanlışlarımız olduğunda bunları da söylüyoruz. Biz inşallah 2’nci turda da milletimizin desteği ile göreve geleceğiz" diye konuştu.

ULUSLARARASI ARENADA ERDOĞAN'IN ELİNİ GÜÇLENDİRELİM 
İkinci tur için Sinan Oğan ile bir görüşme yapıp yapmayacaklarının sorulması üzerine herkesin oyuna talip olduklarını vurgulayan Dağ, "Biz ilk turda da gördük. Sandıktan çıkan oylarda CHP’ye verip ama cumhurbaşkanlığında Sayın Erdoğan'a verenleri gördük. Biz herkesin oyuna talibiz. Gelin Türkiye'nin 100 yılını birlikte inşa edelim. Şahlanış döneminde uluslararası arenada onun elini güçlendirelim diyoruz. Biz kazandığımızda kimse kaybetmeyecek. Herkes kazanacak. Deprem bölgesinde AK Parti Sayın Erdoğan birinci çıktı diye… Zihniyet farkını ortaya koyuyor. Tekirdağ Belediyesi'nin... Bir tarafta Defne'nin aldığı oylara bakmadan hızla hastaneyi bitirmeye çalışan bir fikir, diğer tarafta deprem bölgesinde çıkan oy oranları sonrası ağza alınmayacak sözler ifade eden ve  bugüne kadar verilen sözleri ortadan kaldıran bir belediye var. Dün en güzel cevabı bir depremzede vatandaşımız verdi" dedi.

BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ ANLAMINA GELMİYOR
Mecliste çok çeşitli koltuk dağılımın olması nedeniye 6’lı masadaki partilerle de zaman zaman masaya oturma durumun olup olmayacağının sorulmasına yanıt veren Dağ, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden dolayı ayrımı yapmak lazım. İttifak ayrı bir şey, mecliste kanuni düzenlemelerde birlikte hareket etmek ayrı bir şey. Teskere’de HDP ve CHP hayır oyu kullanmasına rağmen İYİ Parti evet oyu kullandı. Mecliste bazı düzenlemelerde iş birliği yaptığınızda bu ittifakta birlikte hareket edeceğiniz anlamına gelmiyor” ifadelerini kullandı.

BUNLAR İYİ GÜNLERİ
Seçimlere Yeşil Sol adı ile giren HDP’nin oy düşüşü yaşamasını yorumlayan Dağ, “Biz terörle mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğimizi söylüyoruz. Vatandaş sandığa gittiğinde gereken cevabı verir. Yeşil Sol Parti tabanı ile tavanı arasında fark var. HDP tabanı Ermeni soykırımının olmayacağını bilir. HDP tavanın tanınması yönünde siyaset yapıyor. HDP bu ülkenin gerçeklerinden uzaklaşarak yoluna devam edecekse bunlar iyi günleri. Ülke için ne yapacaksın. Güven veren, istikrar veren biziz” diye konuştu.

CHP’Yİ KENDİSİ İÇİN KULLANAN BİRİSİ
CHP’li siyasetçilere ‘Kılıçdaroğlu’ çağrısında bulunan ve ‘en büyük şansınız’ diyen Dağ şunları söyled:

"Kılıçdaroğlu genel başkanlığı bırakmamak için uğraşacaktır. Ancak bu ülkeye yerli ve milli bir muhalefet lazım. Yalan söylemeyecek bir genel başkan lazım. Kılıçdaorğlu’nun yalanlarını takip etmekten, açığa çıkarmaktan başka işlerle uğraşamaz hale geliyoruz. Benim CHP’li dostlarım da var, onlar içinde bir şans bu seçim. Hem ülkeyi böyle yalan söyleyen bir genel başkandan kurtarsınlar, hem partilerini kurtarsınlar. Kılıçdaroğlu CHP markasını kendi siyasi çıkarları için kullanan biridir.".

 
Kremlin'den Tahıl Girişimi açıklaması
 
Karşıyaka'da kongre tartışması
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gg 17 Mayıs 2023 Çarşamba 22:57

sayın DAĞ ekonomiyi, soğanı, patatesi, eti, sütü neden unuttunuz.

Yorumu oyla      3      4  
Lombak- Bukalemun Kemal 17 Mayıs 2023 Çarşamba 15:53

Dikkat 28 Mayıs'a kadar Dersimli Kemal gidecek, Bozkurt Kemal gelecek. Van'daki %70lik oyu ne olacak? Yerseniz!

Yorumu oyla      3      7  
James 17 Mayıs 2023 Çarşamba 15:15

Sen de yargilanacaksin Hamza.

Yorumu oyla      5      3  
SOKAK 17 Mayıs 2023 Çarşamba 15:10

Sayın DAĞ, 14.Mayıs günü bu milletten onay alamayan bir genel başkanınız var, bu konuda niye bu kadar cesur konuşmuyorsunuz?

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer ile Kaya fuarda karşı karşıya… MODEKO kürsüsünde ‘İnciraltı’ tartışması!
Fuar İzmir’de açılışı gerçekleştirilen 34’üncü Uluslararası İzmir Mobilya ...
Bakan Çavuşoğlu'ndan Charlie Hebdo'ya tepki
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, son sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
Başkan Saygılı gençlere seslendi: Gençlerin bu zaferde izi olmalı!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı 28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek 2. tur Cumhurbaşkanlığı ...
 
İnce'ye yönelik paylaşımlara tutuklama!
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye yönelik sosyal medya paylaşımları ...
Liderlerin ikinci tur stratejileri belli oldu!
Cumhurbaşkanı seçimi için ikinci tur öncesinde liderlerin seçim stratejileri ...
‘Oylar çalındı’ iddiasına CHP İzmir’den tepki!
CHP İzmir İl Hukuk Komisyonu Başkanı Av. Murat Aydın, Bornova'da sandıklara ...
 
CHP'li Kılıç’tan vatandaşlara ikinci tur çağrısı: Bu bir dönüm noktasıdır!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda ...
AK Partili Kaya’dan ‘Hacer Foggo’ tepkisi: Geldiği gibi gitti!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir listelerinden vekil adayı olan ancak 14 ...
Erkek: Tutanaklarımızı sisteme girdik
CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, sandıklara ilişkin açıklamalarda ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva