HABERLER>ULUSAL MEDYA
21 Nisan 2010 Çarşamba - 00:00

Cumhuriyet savaşları!

Mustafa Balbay’’ın Ankara temsilciliğinden alınması sonrası istifasını veren Ataol Behramoğlu da Cumhuriyet Gazetesi de farklı açıklamalar yapıyor. ’

Cumhuriyet savaşları!

 
Cumhuriyet Gazetesi yönetiminin ’‘Ergenekon’’ davasında tutuklu olarak yargılanan Mustafa Balbay’’ı Ankara Temsilciliği görevinden alınmasını protesto etmek için Oktay Akbal ve Ataol Behramoğlu’’nun istifa ettikleri haberlerine, Cumhuriyet gazetesinden yalanlama, yazar Behramoğlu’’ndan ise farklı bir açıklama geldi.
 
Cumhuriyet’’in açıklaması:
Cumhuriyet gazetesi yönetimi, bazı internet sitelerinde yer alan, yazarlar Oktay Akbal ve Ataol Behramoğlu'nun istifa ettiği yönündeki haberleri şu açıklama ile yalanladı:
 
"Bazı internet sitelerinde yazarlarımız Oktay Akbal ve Ataol Behramoğlu’’nun Cumhuriyet’’ten istifa ettikleri duyurulmuştu. Akbal, rahatsızlığı nedeniyle yazılarına ara vermiştir, Behramoğlu ise iznini kullanmaktadır. Akbal ve Behramoğlu haberi yapan internet sitelerine ’“istifa etmediklerini’” açıklamışlardır, ancak bu açıklamaları yer almamıştır.
Okurlarımızın bilgisine sunulur."
 
Behramoğlu’’nun açıklaması:
Cumhuriyet yönetimi, medya sitelerine bu açıklamayı gönderirken, TV 8 ekranları, tartışmalara başka bir boyuta taşıdı. Gökmen Karadağ'ın hazırlayıp sunduğu Haberaktif programı, Cumhuriyet gazetesinde yaşanan iç çatışmaları gündemine aldı.
Gökmen Karadağ canlı yayında Cumhuriyet yazarı şair Ataol Behramoğlu'nu ağırlayarak Cumhuriyet'de  yaşananları sordu. Behramoğlu, Cumhuriyet'ten istifa ettiği yönündeki haberleri yanıtlarken gazetenin yaşadığı süreci de özetledi.
 
Behramoğlu, şöyle konuştu:
’“Ben sadece görevden alınmanın biçiminden rahatsızlık duyarak bir süre ara verdim düşünmek için. Rahatsızlığım sürüyor hala. İkna olmuş değilim. Bence bu Ankara temsilciliği meselesi başka bir şekilde çözülebilirdi.
 
Kendi adıma konuşuyorum. Ortak tavır alma biçiminde bir girişimimiz olmadı. Ben haberi duyduğumda bir evden cenaze çıkmış gibi hissettim. Hiç beklemediğim bir şeydi. Vicdanen çok rahatsız oldum.
 
Cumhuriyet çok önemli bir gazete. Dost düşman herkesin kabul ettiği bir şey bu. Cumhuriyet'in yaşaması lazım. Ama kimliğine yakışır bir şekilde yaşamalı. Ben düşünmek için biraz daha bekleyeceğim. Yanlışların düzeltilmesine dönük bir beklentim var.’”
 
Hikmet Çetinkaya’’dan tepki!
Cumhuriyet Gazetesi'nde Mustafa Balbay'ın temsilcilik görevinden alınmasıyla başlayan tartışma sanal aleme de sıçradı. Balbay'ın görevden alınması üzerine gazetenin iki yazarının, Ataol Behramoğlu ile Oktay Akbal'ın  yazılarını kestiğini haberleştiren gerçekgündem.com, Hikmet Çetinkaya'dan veto yedi. Çetinkaya'nın yazılarını uzun bir süreden beri yayımlayan site bugün ilginç bir duyuru yaptı. Site Hikmet Çetinkaya'nın yazılarının alıntılandığı köşeye şu açıklamayı koydu: 
"Okurlarımıza zorunlu açıklama... Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Sayın Hikmet Çetinkaya'nın yazıları artık bu köşede yer almayacaktır. Sayın Çetinkaya, yazılarının sitede yayımlanmasını istemediğini ifade etmiştir. "
 
Çetinkaya'nın bu tavrının, gerçekgündem.com'da bugün yer alan bir yazı üzerine alındığı tahmin ediliyor. GerçekGündem.com, bugün Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik sert bir eleştiri kaleme aldı.
"Gerçeği söyle Cumhuriyet"  başlıklı haberde, gazete yönetiminin Balbay konusunda olup biteni tüm açıklığıyla anlatması istendi.

Çetinkaya'nın bu yazıya sinirlenmiş olabileceği ifade ediliyor.

Mümtaz Soysal: "Bunlarla uğraşacaklarına tirajı arttırsınlar!"
Balçiçek Pamir’’le Söz Sende’’nin bugünkü konuğu anayasa hukuku hocası ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Prof. Dr. Mümtaz Soysal’’dı. Soysal, Balçiçek Pamir’’in ’“Cumhuriyet gazetesinde neler oluyor?’” sorusuna şu cevabı verdi:
’“Oradaki koalisyonları pek iyi anlamıyorum. Aklım ermiyor, ermesini de istemiyorum. Ben yazımı yazarım gerisine karışmam. Cumhuriyet’’e hakim olacağım diye bir iktidar hırsım da yok. Bununla uğraşana kadar tirajı arttırsalar iyi olur bence.’”
Pamir’’in ’“Mustafa Balbay’’ın temsilcilikten alınması hakkında ne düşünüyorsunuz?’” sorusuna da Prof. Soysal şöyle cevap verdi:
’“Balbay’’a bunun yapılmaması gerekirdi diye düşünüyorum. Bu arkadaşımız bilinen nedenlerle cezaevinde. Yerine bir vekil tayin edilirdi. Onun o görevi yapmasına da engel olmazdı. Hatta belki daha şerefli bir görüntü yaratılabilirdi. Şimdi böyle bir sorun ya da görüntü yaratıldı diye düşünüyorum. 
 
Balçiçek Pamir ’“Cumhuriyet’’e yeni yazarlar geldi ve o yeni yazarların aslında dokuyla çok uyuşmadığı da söylendi. Tuna Kiremitçi, Kürşat Başar gibi. Dokuyla uyuşmayan yazar olur mu yoksa Cumhuriyet kendi kendine mi muhafazakarlık yapıyor?’” diye sordu. Prof. Soysal buna da şu cümlelerle cevap verdi:
’“Olabilir. Yani gazetenin dokusu değişir, yazarın dokusu ona ters düşer. Ya kendi gider bu durumda ya da ona ’‘lütfen’’ derler. Bunlar oluyor basında, her zaman.’”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhuriyet'te Balbay depremi
Mustafa Balbay'ın görevden alınması krize döndü. Akbal ve Behramoğlu ...
Özdil’’den ’‘seçim yumruğu’’
Enerji Bakanı Yıldız'a yapılan yumruklu saldırıyı köşe yazarları ...
Olay adam Yılmaz Özdil, Sonsöz’’e konuştu
Türkiye’’nin en çok okunan yazarı ve son günlerin en tartışılan adamı ...
 
Sabah Gazetesi'nde yumruklar konuştu
Sabah Gazetesi birbirine girdi, yumruklar ve küfürler havada uçuştu. Magazin ...
Yılmaz Özdil’’den ortalığı karıştıran yazı: Yumruk
Hürriyet Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil'in, Ahmet Türk'e yumruklu ...
Gazeteci Evrim Alataş hayatını kaybetti
Gazeteci-yazar Evrim Alataş yaşamını yitirdi. 1997'den beri kanser ...
 
İlhan Selçuk da görevden ayrıldı
Birkaç gün önce Mustafa Balbay’’ı Ankara temsilciliği görevinden alan ...
Çölaşan'dan Doğan’’a hodri meydan!
Dün Aydın Doğan’’ın ayrılıktan aylar sonra sert açıklamalarına maruz kalan ...
Aydın Doğan'dan Emin Çölaşan itirafı
Aydın Doğan, yazar Emin Çölaşan'ın Hürriyet Gazetesi'nden ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva