HABERLER>POLİTİKA
10 Şubat 2024 Cumartesi - 11:55

Cumhur İttifakı adayı Dağ, kadınlarla buluştu: Tarih 5 yıl sonraki İzmir'i konuşacak!

Kadın STK temsilcileri ile buluşmasında konuşan Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, "Biz İzmir'de sırtımızı Dağ gibi size dayadık. Annelerimiz, hanımefendiler, bizim arkamızda olduğu sürece aşamayacağımız engel yoktur. 1 Nisan sabahı hemşerilerimiz ile yeni bir sabaha uyandığımızda hep birlikte şehrimizin geleceğini birlikte inşa edeceğiz. Şehrimizde 5 yıllık planlar değil, 20 yıllık planlar yapıp sadece kendimiz için değil evlatlarımız için de çalışacağız. 5 yıl sonunda öyle izler bırakacağız ki tarih bu dönemki İzmir'i konuşacak" dedi.

Cumhur İttifakı adayı Dağ, kadınlarla buluştu: Tarih 5 yıl sonraki İzmir i konuşacak!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ kentte bulunan kadın STK temsilcileri ile kahvaltıda bir araya geldi

Toplantıda Dağ'a, AK Parti MKYK Üyesi Dilek Yıldız Büyükdağ, Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş,  İl Kadın Kolları Başkanı Emel Dalkıran eşlik etti.

DAĞ:  5 YIL SONRA ÖYLE İZLER İZLER BIRAKACAĞIZ Kİ...
Toplantıda konuşan Büyükşehir Adayı Dağ, kadınların temsiliyeti için projeler üreteceklerini belirtirken “Kadınlar toplumun ve aile kurumunun mihenk taşı olmasının yanı sıra  her alanda aktif bir rol alarak İzmir’imizin marka şehir olma noktasında önemli bir gücümüzdür. Geçmişten günümüze hanımefendiler kadını önceleyen geleneğin bir temsilcisi olarak göreve geldiğimizde İzBB Başkanlığı nasip olduğunda hanımefendilerin her alanda yetkin ve yeterli olması, karar alma mekanizmaların yer alması için, temsiliyet düzeyinin artması için canla başla uğraş vereceğiz. Çünkü kadınlar her alanda güçlenerek hak, fırsat ve imkanlardan eşit yararlanabildiğinde neler yapabilecekleri konusunda sınır tanımazlar. Analitik düşüncenin dışında duygusal zekaları dokunduğu her şeye bir katkı sağlar. Bu sebeple şehrimizi ayağa kaldırma yolunda hanımefendilerin iş gücüne katılımına çok önem veriyoruz. Kadınların fırsat ve eşitliğe imkanın kolay olması için kendi işini kurmak isteyen kadınlar için kapsayıcı projelerimiz 13 Şubat'ta açıklayacağız. Bu şehrin makus talihini kadınlar ile değiştireceğiz. Biz İzmir'de sırtımızı Dağ gibi size dayadık. Annelerimiz, hanımefendiler, bizim arkamızda olduğu sürece aşamayacağımız engel yoktur.  1 Nisan sabahı hemşehrilerimiz ile yeni bir sabaha uyandığımızda hep birlikte şehrimizin geleceğini birlikte inşa edeceğiz. Şehrimizde 5 yıllık planlar değil, 20 yıllık planlar yapıp sadece kendimiz için değil evlatlarımız için de çalışacağız. 5 yıl sonunda öyle izler bırakacağız ki tarih bu dönemki İzmir'i konuşacak. Bugüne kadar yaptığımız siyasette samimiyetten ödünç vermedik. Biz samimi olacağız. Sizlere SYK temsilcilerine karşı samimi olacağız ve 31 Mart akşamı samimiyet kazanacaktır. Toplum her bi annenin, fedakarlığı azmi ve sevgisi ile büyür ve bu şekilde güçlenir.Annelerin bu memlekette çakılan her bir çivide emeği ve payı vardır. Bunu inkar etmek ailenin önemini de inkar etmek olur. Bize güvenen anneleri hanımefendilerin hayallerinin yeşerdiğini gördük. Bu olunca bizde sonuna kadar mutlu oluyoruz, umutlarımız yeşeriyor. Yanımızda biliyoruz ki her zaman sizler varsınız. Göreve gelir gelmez kadınlara yönelik özel projelerimiz sizlerin emrinde olacağız. Bizler 1 Nisan sabahından itibaren yolları düzene soktuğumuzda, raylı sistemleri düzene soktuğumuzda kadınlar işine, okuluna daha rahat gidebilsin, evlatlar annelerine, anneler evlatlarına daha çabuk kavuşabilsin diye bunu yapacağız. Biz belediye başkanlığına talip değiliz. Biz şehrin şehri emini olmaya talibiz" diye konuştu.

Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı ile arasında geçen bir diyalogtan da bahseden Dağ, "İnşallah bu konuda mevzuat olarak problem yoksa gerekli desteği vereceğiz. Tüm Türkiye'de Konak Belediyesi ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayları uyumu enerjisi konuşuldu ve biz çok güzel bir ikili olduk. Hatta bir konuşmamız oldu. Sen Konak’ta öyle güzel bir belediye başkanlığı yapacaksın ki(Ceyda Bölünmez Çankırı’yı kastederek), 5 sene sonrası Büyükşehir Belediye Başkanlığını ben kendi ellerim ile sana bırakacağım dedim. Elbette ki bu dönemde her şeyi bitiremeyeceğiz. Ancak bu şehirde bir şeylerin başarılmaya başlandığını göstereceğiz. Bunun için diyoruz biz İzmir’iz başarabiliriz" dedi.

BÜYÜKDAĞ: ÇOK ŞEY KATACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ
AK Parti MKYK Üyesi Dilek Yıldız Büyükdağ destek beklediklerini dile getirirken, “İzmir'im için çalışan üreten STK’larımzı ile bir çok vesile ile bir araya geldik. Yeri geldi kadınların girişimcileri için çalışmalarımıza omuz verdiniz, yeri geldi kadınların yarım kalmış eğitimlerini tamamlamak için destek olduğunuz, yeri geldiniz fidan diktiniz, İzmir'in kadınları için çalıştık. En önemlisi yaşadığımız deprem, yangın, pandemi de omuz omuza çalıştık. İzmir depreminde daha da omuz omuzaydık. STK buluşmalarımızın aslında bir meyvesini bugün görmekten büyük memnuniyet duyuyorum. İzmir için yeni bir yolculuğa çıkıyoruz ve bunun için büyük heyecan içindeyiz. İzmir için yarım kalan hikayesi olduğunu ve bunun tamamlanması gerektiğine inanıyorum. 21 yıl boyunca AK Parti tüm çalışmalarının merkezine kadınları koymuştur. Kadınların gelişimi, eğitim, istihdamı için partimiz birçok öncülüğe imza atmıştır. AK Parti iktidarları döneminde kadınların eğitim, okuryazarlık,  üniversiteleşme oranları gibi bir çok alanda, kadınların iş ve aile hayatının uyumlaştırılması, kadınların ve çocuklara karşı şiddetin önlenmesi gibi birçok alanda reform nitelikli adımlar atık. Türkiye’de ilk kez kadın erkek fırsat eşitliği komisyonunu koyduk. İzmir Büyükşehir Belediyesinin kadınlara yönelik yapmış olduğu çalışmaları yakından takip eden bir kardeşiniz oldum. İzBB'nin birçok vaadi söz konusuydu. Avrupa Gençlik Başkenti olacağını duyurdu, kadın dostu kent alacağı taahhüdü imzaladı, engelli ve yaşlılar için her türlü destek evlerinin kurulacağını vaat edildi, çocuk köyleri vaat edildi, yaşam bilimleri üniversitesi vaad edildi, İzmir'in her mahallesine bir kreş vaat edildi ancak ne yazık ki bunların tamamının vaatte kalmasından büyük üzüntü duyuyoruz. Bu vaatlerin hiçbirinin hayata geçmemesinden üzüntü duyuyoruz. Bin 300 mahallede sadece 8 kreş yapılabildi ne yazık ki. Biz İzBB'de görev yaparken dezavantajlı kadınlar ve şiddet gören kadınlar için çok önemli adımlar attı. Sayın Hamza Dağ başkanımız İzmir' de 4 dönem milletvekilliği yapmış, kadın hareketimize her zaman destekte bulunmuş, tüm yatırımların altında imzası bulunan Hamza Başkanımızın İzmir'e çok şey katacağına yürekten inanıyoruz ve kadınlarımızın büyük desteğini bekliyoruz” diye konuştu.

 
DEÜ'den spor bilimlerine üç yeni yatırım
 
Kritik zirve sonrası Soyer'den açıklama... Teklifi reddetti!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
OĞUZ KAAN 10 Şubat 2024 Cumartesi 13:45

Özgür Özel size altın tepside İzmir'i sunsa da İzmirli size güvenmiyor. İzmir'i beşli çeteye yağmalatacağınız konusunda şüpheleri nedeni ile çapsız ve kapasitesiz adayı destekleyecek çünkü İstanbul'u nasıl peşkeş çektiğinizi biliyoruz.

Yorumu oyla      1      1  
Gürkan 10 Şubat 2024 Cumartesi 12:28

Yıllarca Ankara-İstanbul'u yönettiniz, bu dedikleriniz niye buralarda olmadı? Türkiye'de şehircilik berbat, İzmir'in de düzelme şansı yok. Bu şehrin düzelmesi için önemli bir kısmını yıkıp, yeniden yapmak lazım. Öyle bir şey de mümkün değil. Diyelim ki öyle bir imkan oldu, yine olmaz. Sıfırdan yapılan yerler bile sorunlu. Amerikan şehirleri cetvelle çizilmiş gibi , bizim şehirlere yukarıdan baktığın zaman arapsaçı gibi.

Yorumu oyla      1      1  
OY YOK 10 Şubat 2024 Cumartesi 12:19

ŞİMDİYE KADAR İZMİR E YAPTIĞIN BİRŞEY YOK BUNDAN SONRADA OLMAZ ZATEN. YÜZDE 20 OY ALIP GERİYE GİDERSİN NOKTA

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TİP’in İzmir adayı mı oluyor?
Halk TV’deki görevinden istifa eden Gazeteci İrfan Değirmenci’nin Türkiye ...
CHP Konak adayı Mutlu: Toplumcu belediyeciliği hayata geçireceğiz
Saha çalışmalarını tam gaz sürdüren CHP Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer ...
CHP'li Aslanoğlu'ndan AK Partili Dağ'a 'canlı yayında ihale' göndermesi: Cumhurbaşkanına hakaretten işlem başlatılmalı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, AK Parti İzmir ...
 
Babacan: Yedek akçeyi bir gecede sıfırladılar
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ...
Saadet Partisi’nin İzmir Büyükşehir adayı belli oldu!
Saadet Partisi’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Erduran oldu.
'Türkiye tarih sayfasında yeni bir perde açtı'
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin, Alper Gezeravcı'nın ...
 
Cumhur İttifakı adayı Dağ: İhaleler canlı olarak yayınlanacak!
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, durmadan ...
CHP Meclis Grubunda 'oda' krizi çözüldü
CHP Grup Protokol Müdürü Şükran Kütükçü'nün uyarılara rağmen boşaltmadığı ...
'Herkesi Türkiye İttifakı'na davet ediyorum'
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (DİSK) 17. Olağan Genel ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva