HABERLER>GÜNCEL
16 Ağustos 2011 Salı - 17:40

İZFAŞ’ta grev için geri sayım başladı

İzmir Enternasyonal Fuarı’na günler kala belediyenin en büyük şirketlerinden biri olan İZFAŞ’ta işçiler grev kararı aldı. Pazartesi günü işe gelenler çalışmayacak.

İZFAŞ’ta grev için geri sayım başladı

Fatih Yapar/Egedesonsöz - DİSK Sosyal-İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin en büyük ortağı olduğu İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Ticaret AŞ (İZFAŞ) arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı çıktı. Türkiye’nin en büyük fuarlarından olan 80. Enternasyonal Fuarı’na günler kala Büyükşehir Belediyesi’ni şok eden bir karar alındı. Günlerdir yapılan toplu pazarlık görüşmeleri sonuçsuz kaldı. Bugün yapılan ve DİSK Sosyal-İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi Dairesi Başkanı Engin Sezgin ile İzmir Şube Başkanı Müfit Ereş’in de katıldığı son toplantıda anlaşma sağlanamadı.
 
PAZARTESİ GREV VAR
Belediye şirketi İZFAŞ’ta çalışan 98 işçinin adına yürütülen toplu görüşmelerde bir sonuç alınamayınca işçiler grev kararını uygulama yönünde hareket edecek. Pazartesi günü işe gelecek olan işçiler işbaşı yapmayacak. Şirketin teknik, ambar, depo, genel hizmetler ve büro gibi birimlerinde çalışan işçiler hiç bir şey yapmayacak.
 
MAAŞ FARKI GİDERİLEMEDİ
Sendika ile belediye arasında yapılan toplu görüşmelerde 3 grup halinde sınıflandırılan işçilerin maaşlarının düzenlenmesi talebi karşılık bulmadı. Sendika 1. grupta yer alan 50 işçinin aldığı 644 TL’lik maaşın 800 TL’ye çıkartılmasını istedi. Sendika ayrıca bu gruba yılda bir kere ikramiye, bayramlarda yardım, kıdem tazminatı talep etti. İşçilerin 105 TL olan yol yardımının ise 160 TL’ye çıkartılması teklifi sunuldu. İşçilerin şef kadrosunda bulunduğu 2 ve 3. grup için ise 50 TL’lik zam ve enflasyon farkı talebi belediye tarafından kabul görmedi. Belediye 1. gruba 740 TL maaş teklif ederken sosyal hakların hiçbirisini veremeyeceğini ifade etti. Sendika ile belediye arasında yapılan görüşmeler fuara günler kala tıkanınca işçiler bu kararı aldı.
 
BEYİN TAKIMI DIŞLANAMAZ
Belediye ile yaptıkları görüşmenin sonuçsuz kaldığını ifade eden Sosyal-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Müfit Ereş, “Grev kararı alan 98 kişinin tamamı İZFAŞ’ın beyin takımı içinde yer alıyor. Kimse fuar zamanı işe alınan geçici taşeron işçilere güvenmemelidir. Bu durumun en kısa sürede çözülmesini bekliyoruz. Yaptığımız son görüşmeden bir sonuç alamayınca Pazartesi gününden itibaren çalışmama kararı aldık.Biz aynı işi yapanın aynı ücreti almasından yanayız. Belediye 50 TL’lik zammı bile çok görüyor. Bunu anlamakta zorlanıyoruz” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KARŞIYAKALI VATANDAŞ 17 Ağustos 2011 Çarşamba 10:32

SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZ AZİZ KOCAOĞLU SOSYAL DEMOKRAT BİR KİŞİ YA ONUN İÇİN İŞÇİYE ÇOK PARA VERİLMEZ MANTIĞ TAŞIYOR.SEÇİMDEN ÖNCE MANGALDA KÜL BIRAKMADI SENDİKASIZ İŞÇİ KALMAYACAK HERKESİN MAAŞI ARTACAK İNSAN GİBİ YAŞAM KOŞULLARI OLACAK DİYE.ŞİMDİ TAM TERSİNİ YAPIYOR.İZMİR DE CHP Yİ BİTİRMEK İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPIYOR NE İL YÖNETİMİ NEDE GENEL MERKEZ DUR DİYEMİYOR ACABA GENEL MERKEZDE İZMİRİ KAYBETMEKMİ İSTİYOR.? UYAN ARTIK GENEL MERKEZ.AZİZ BAŞKAN ARTIK CHP.Lİ DEĞİL GİBİ DAVRANIYOR.PARTİYE Ç

Yorumu oyla      13      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege'nin komutanlarından Kıraç’a ziyaret
Yüksek Askeri Şura kararıyla Ege Ordu Komutanlığı'na atanan Korgeneral ...
Solun simge ismi yaşamını yitirdi
Türkiye’deki devrimci hareketin simge ismi Mihri Belli, 96 yaşında hayatını kaybetti.
SES'ten DEÜ önünde taşeron protestosu
At eti yediren taşeronla sözleşmeyi iptal eden Rektörlük, savcılığa suç ...
 
Ada ölümden kıl payı kurtuldu
Buca’da 2.5 yaşındaki Ada Kara, birlikte kafeteryaya gittiği annesi Esra ...
Zabıta ekiplerine taşlı sopalı saldırı
Karşıyaka Belediyesi Zabıta ekipleri, Devlet Hastanesi önünde kaçak olarak ...
'Hatayı biz değil aday yaptı'
ÖSYM, bir adayın DGS'de hata yapıldığı iddiasına yanıt verdi. ÖSYM hatanın ...
 
Kıraç’tan cemevlerine kötü haber
İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, cemevlerinin ihtiyaçlarının karşılanması ...
Nazarköy'de bunaltıcı sıcakla ekmek savaşı
Bunaltıcı yaz sıcakları İzmir'in Kemalpaşa ilçesine bağlı Nazarköy'de ...
Foça'daki yangında örgüt şüphesi
Foça'da önceki gün iki ayrı ormanlık alanda yangını çıkardıkları iddiasıyla ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva