HABERLER>ULUSAL MEDYA
15 Eylül 2009 Salı - 00:00

Coşkun, Habertürk arifesinde Gazeteport’’a konuştu...

Hürriyet’’ten istifa edip Habertürk’’e geçen Bekir Coşkun, yeni yerindeki ilk yazısı öncesi merak edilenleri Gazeteport’’a açıkladı.’

Coşkun, Habertürk arifesinde Gazeteport’’a konuştu...

Hürriyet’’ten istifa edip Habertürk’’e geçen Bekir Coşkun, yeni yerindeki ilk yazısı öncesi merak edilenleri Gazeteport’’a açıkladı.’
 
ANKARA - Hürriyet Gazetesinden istifa eden Bekir Coşkun, bayramdan sonra Habertürk Gazetesinde göreve başlayacağını ve ilk yazısında ’‘’’Hürriyet’’e teşekkür edeceğini’’’’ açıkladı.
 
Coşkun, Hürriyet Gazetesinde ufak tefek müdahaleler dışında özgürce yazı yazdığını belirterek ’“Onun için teşekkür borçluyum. Benim istifamın asıl nedeni siyasi baskıdır. Aydın Doğan’’ı, Ertuğrul Özkök’’ü suçlamak ucuz kahramanlık olur’” dedi. Hürriyet’’in Ankara Bürosundaki odasını toplayan ve Cunda adasındaki yazlığına dönen Coşkun GAZETEPORT’’un sorularını cevapladı.
 
"İSTİFAMIN NEDENİ SİYASİ BASKI"
 
- Yaklaşık 17 yıllık Hürriyet dönemini kapattınız. İstifanızın ardından geri dön çağrıları alıyorsunuz. Aydın bey de geri dönüş için aradı mı ?
 
COŞKUN: Aydın Bey ya da aileden kimse aramadı ama onlar devamlı olarak benim dönmemi istediler. Ertuğrul Özkök (Bu kapı sana her zaman açık) diye aradı.
 
- Sizi istifaya getiren nokta, bardağı taşıran damla ne oldu ?
 
COŞKUN: Benim istifam yeni bir karar değil. Aydın Doğan’’a verilen vergi cezası ile de ilgisi yok. Yoksa siyasi iktidarın baskısı tabi ki var. Benim ayrılmamın en büyük nedeni siyasi iktidarın baskısıdır’… Bunu hissediyorsunuz.
 
"BEN ÇIKTIĞIM KAPIYI ÇARPMAM"
 
- Hürriyet’’ten sorunlu bir biçimde değil de sanki bir gün geri dönebilirmiş gibi ayrıldınız galiba’…
 
COŞKUN: Ben çıktığım kapıyı çarpan bir adam değilim. Şimdi burada Aydın Doğan’’ı, Ertuğrul Özkök’’ü suçlamak en kolay iş. Ama doğru olmaz bu. Bu basit bir kahramanlık olur. 17 yıl bu isimler bana yazı yazma hakkı verdi. İstediğim gibi yazı yazdım. Onlara teşekkür borcum var.
 
’‘’’ALLAH KİMSEYİ MEDYANIN ELİNE DÜŞÜRMESİN’’’’
 
- İstifanıza ilişkin bazı meslektaşlarınızın yazıları sizi üzdü. Hangi yorumlar ve  yazılara tepkiniz oldu ?
COŞKUN: Onları sayarsam uzun sürer. Allah kimseyi medyanın eline düşürmesin. Benim ağzım var, dilim var, kalemim ve köşem var. Ama bir adam düşün doktor, mühendis siyasetçi, sade vatandaş’… Bunların cevap verme hakkı da sınırlı. Kim bilir o adamlar neler çekiyordur? Bu yüzden ben medyanın neden saygınlıkta en dipte 27. sırada olduğunu anlıyorum. Sen beni kaç kere aradın, birinci ağızdan konuştuk. Çarpıtmadan da yazıyorsun.  Fakat benim şikayetime neden olan yazıları yazanlar da bizim çocuklar. Bunların yetişmesinde benim de payım var, üzülüyorum, canım sıkılıyor. Onlara da yeni gazetemde cevap vereceğim. Meslektaşlarım beni aramadan oturup kulaktan dolma yazıyorlar.  Ben senin aracılığın ile bütün meslektaşlarımdan rica ediyorum. Benimle ilgili bir şey yazacakları zaman arasınlar. Telefonum açık. Vatandaşlar beni arayıp buluyor, onlar da bir şey soracaksa arasınlar. Kulaktan kulağa o dedi, bu dedi diye yazmasınlar.
 
10 KİŞİLİK LİSTEDE KİMLER VAR?
 
- Siz de 10 kişilik bir listeden bahsettiniz’… İktidar bu 10 yazardan ve yazılarından hoşnut değil. Bu listede kimler var ?
 
COŞKUN: 10 kişilik listede kimler var onu bilmiyorum ama, bir gün ortaya çıkar. Bir listenin olduğu doğrudur. Hükümetin rahatsız olduğu isimler var.  Bir anlamda bu isimlere yönelik baskı var. Bunların yazdıkları yazılarda, yüzde kaç oranında muhalefet yaptıklarını çıkarmışlar. Liste gönderilmiş. Yani bu adamlardan rahatsızlıklarını belirtiyorlar. (Kovun) anlamında değil belki ama rahatsızız diyorlar. Bunlar gizli kalmaz bir gün ortaya çıkar’…
 
- Bu 10 kişi medyadan tasfiye edilirse dikensiz gül bahçesi mi olacak ?
 
COŞKUN:  Biz hepimiz bu dönemin kurbanıyız. Ama herkeste bunun bilincinde olsa’… Kendi aramızda bunları tartışırken aslında hepimiz bir taraftayız ve hepimiz kurbanız.  Kimse farkında değil. Türkiye’’de rejim değişiyor ve bu yeni rejim eskisini tasfiye ediyor.
 
"HABERTÜRK’’TE RAHAT ÇALIŞACAĞIM"
 
- Habertürk’’te rahat çalışabilecek misiniz?. Orada da size yönelik iktidar kanadından bir baskı olabilir mi ?
 
COŞKUN: İktidardan yana bir şey olursa, o Fatih Altaylı’’nın sorunu. Fakat Fatih Altaylı bana söz verdi, (Burada özgürce yazı yazacaksın) dedi. Ben Fatih’’in sözüne güvenirim, inanırım. Turgay Ciner ile de görüştüm. Ama asıl görüşmeleri Altaylı ile yaptım. Turgay bey iş adamı ve gazetenin işleyişine fazla karışmıyor. Ama Fatih Altaylı bana güvence verdi.
 
- Habertürk’’te ne zaman ilk yazınızı yazacaksınız?
 
COŞKUN: Bayramdan hemen sonra.  İlk yazım bir teşekkür yazısı olacak. Hürriyet’’e teşekkür borcum var benim. 17 senedir orada yazı yazdım ve bu yazılarıma ufak tefek müdahaleler de olmuştur. Bazı müdahaleler doğru bile olmuştur. Ben yanlış yapmış olabilirim. Onun dışında bana yazı yazma hakkı verdiler ve ben orada canımın istediği gibi yazı yazdım. (Gazeteport) 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erman Toroğlu: Bir tecavüze uğramadığı kaldı’…
Maraton'un ünlü yorumcusu yine gündem yaratacak değerlendirmelerde ...
Oğul Gökçek ’‘medya'ya geçiyor...
Osman Gökçek, kurduğu 4 internet gazetesi ve satın aldığı bir radyo ...
"Akif Beki, kiralık katil ile kimi kastediyor?"
"Ben polemikçi bir gazeteci değilim. Sevmiyorum, beceremiyorum. Ama ilk ...
 
Rekor ceza hangi planın parçasıymış?
Usta gazeteci ve Milliyet yazarı Melih Aşık rekor cezayı analiz etti. ...
Bekir Coşkun’’un yeri ayrıldı!
Aydın Doğan tarafından ’“zorunlu izne’” çıkarılınca izin dönüşü Hürriyet ...
Hükümetin Aydın Doğan'a verdiği tasfiye listesi
Hürriyet gazetesinde yaşanan vergi krizinin ardından Bekir Çoşkun istifası ...
 
Halil Özer ölümden döndü!
Habertürk’’ün spor müdürü Halil Özer’’in evini su bastı. Özer canını zor kurtardı. ’
Bekir Coşkun Hürriyet’’ten neden ayrıldığını anlattı’…
Bekir Coşkun, Akşam gazetesi yazarı Deniz Güçer'in sorularını cevapladı... ...
Bekir Coşkun'a rekor ücret!
Bekir Coşkun'un Habertürk'e transferinde en merak edilen şey transfer ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva