HABERLER>ULUSAL MEDYA
10 Eylül 2009 Perşembe - 00:00

Hükümetin Aydın Doğan'a verdiği tasfiye listesi

Hürriyet gazetesinde yaşanan vergi krizinin ardından Bekir Çoşkun istifası Doğan grubunda taşların yerinden oynayacağının sinyallerini verdi. ’

Hükümetin Aydın Doğan'a verdiği tasfiye listesi

Hürriyet gazetesinde yaşanan vergi krizinin ardından Bekir Çoşkun istifası Doğan grubunda taşların yerinden oynayacağının sinyallerini verdi. ’

Talat Atilla da turktime.com'daki köşesinde Aydın Doğan'la ilgili bomba bir kulise yer verdi.
 
İşte Talat Atilla'nın yazısı..
 
Hürriyet yazarı Bekir Coşkun’’un zorunlu izine ayrıldığını yazınca Bekir Coşkun Gazeteport sitesine açıklamak yapmak zorunda kaldı. Coşkun yazımı şu sözleriyle doğruladı; ’“Şimdi neden izne çıktım. Genel bir hava vardı, onun için izne çıktım. Benim hakkımda şimdi bir şey söylemek, yazmak yanıltıcı olur. Benim şimdi bir şey söylemem de yanıltıcı olur. Belirli bir şey yok. Şimdilik bu kadar konuşayım. ''Bu satırlarda yer alan hiçbir bilgi bu güne kadar sizi yanıltmadı. Bekir Coşkun’’un zorunlu izine çıkarıldığı kesin bilgiydi. Zaten Coşkun’’un konuyla ilgili yanıtında da bu kesinlik net olarak ortaya çıkıyordu.
 
BEKİR ÇOŞKUN İSTİFA ETTİ
 
Ve bu yazının daha mürekkebi kurumadan Medyatava Bekir Coşkun’’un istifa ettiğini duyurdu. Peki, Bekir Coşkun’’u istifaya götüren süreç nasıl gelişti? Perde arkasında neler yaşandı? Öncelikle şunu bilmekte yarar var: Bekir Coşkun mizaç olarak Emin Çölaşan’’la çok farklı. Çölaşan ne kadar hakkını arayan, hırçın, dediğim dedik diyen bir yazarsa, Bekir Coşkun da tam tersi içine kapanık, sessiz ve kararsız bir gazeteci. Hatta, asosyal bir yapısı var. Bekir Coşkun’’un bu yapısını iyi bilen Ertuğrul Özkök ve Aydın Doğan yaklaşık 1 senedir Bekir Coşkun’’u sıkıştırıyordu. Coşkun bazen bu sıkıştırmaları dikkate alsa bile, bu 1 yıllık zaman içerisinde genellikle bildiğini, inandığını yazdı. Israrlı ikazlara rağmen bildiğini yazmaya devam eden Coşkun, 1 ay önce Aydın Doğan’’ın yazlığına davet edildi. Aydın Doğan’’ın bazen fırça, bazen de, ’“Durumu görüyorsun ben bu işi uzatmam’” sözleriyle en üst düzeyde ikaz edildi ve izine çıkarıldı.
 
TEK ALTERNATİFİ HABERTÜRK'TÜ
 
Peki, Bekir Coşkun’’un ruh hali nasıl, ne yapacaktı? Çünkü kelimenin tam anlamıyla çaresizdi. Aydın Doğan’’ın ikazlarını dinlese, kendisini seven okurlarını kaybedeceği gibi, şimdiye kadar kendince biriktirdiği imajını da sele teslim edecekti. Tek bir alternatifi vardı; Habertürk’…Habertürk açıkça hükümeti desteklemiyor ama muhalif de değil. Aslında giderek oturan bir yapısı var Habertürk’’ün. Umur Talu ile daha da güçlendiler ama; Coşkun şunu biliyor; Habertürk’’de de yüksek volümlü muhalefet yapamaz ama başka çaresi de yoktu... O yüzden dümeni zorunlu olarak o yöne kırdı.
 
BEN NASIL DİRENECEĞİM
 
Ama asıl bomba şimdi geliyor’… Kulağıma gelen bilgilere göre Doğan Grubu’’nun patronu Aydın Doğan yakın çevresine, ’“Bana tasfiye listesi verdiler. Bekir’’i, Melih’’i, Mustafa’’yı, Yılmaz’’ı ve Yalçın’’ı çıkarmamı istiyorlar. Nasıl direneceğim ben’…’” şeklinde konuşuyor.
 
TASVİYESİ İSTENEN YAZARLAR
 
Aydın Doğan akıllı bir patron. Bu sözleri kamuoyu desteğini arttırmak için de söylemiş olabilir, gerçekten kendisine böyle bir tasfiye listesi de verilmiş olabilir’… Bunu şimdilik bilmek mümkün değil. Aydın Doğan’’ın, ’“Benden tasfiye etmemi istiyorlar’” dediği yazarlar şunlar; Bekir Coşkun, Melih Aşık, Mustafa Mutlu, Yılmaz Özdil ve Yalçın Bayer’… 
 
Doğan’’ın tasfiyesi isteniyor dediği yazarları analiz edelim;
 
Bekir Coşkun: Muhafazakar basının sevmediği, laik kesimin Çölaşan’’dan sonra baş tacı ettiği gazetecilerden. Esprili dili nedeniyle Çölaşan kadar etkili olmasa da, zeka kokan yazılarıyla sarsıcı bir üslubu var. Muhafazakar okuyuculara göre özensiz ve yıpratıcı bir dil bu...  Laik kesime göre ise o bir espri dahisi.
 
Melih Aşık: Çizgisini hiç değiştirmedi. O’’da muhafazakar kesimin sevmediği bir gazeteci. Köşesi adeta kurtarılmış bir bölge. Köşesinde yer alan karikatürlerle sert muhalefetini pekiştiriyor. Eski kuşaklara özgü alaycı bir dili var.
 
Mustafa Mutlu: Fikri takibi çok güçlü bir yazar. Bu yönüyle zaman zaman Emin Çölaşan’’ı andırıyor. Muhafazakar kesim Mutlu’’ya da mesafeli ama Mutlu daha çok yolsuzluk ve haksızlık yazılarıyla tanındığı için Muhafazakar kesimin Mutlu’’ya yönelik özel bir alerjisi yok.
 
Yalçın Bayer: Sağ kuşağın sembol repliklerinden ’“Yeter söz milletin’” başlıklı köşesiyle çok etkin bir yazar. Özel sohbetlerinde yöneticileri için rahat konuşan bir gazetecidir. Muhafazakar kesim Yalçın Bayer’’den de fazlaca haz etmez. Son dönemlerde köşesindeki muhalefet profilini biraz düşürse de, her iktidarın korkulu rüyası olmaya devam ediyor..
 
Yılmaz Özdil: Muhafazkar kesimin en nefret ettiği yazarların başında geliyor. Kafiyeli şiir havasında yazdığı yazılar sabun köpüğü gibi etkili ama etkisi kısa süreli. AK Parti seçmenlerine yönelik, ’“Bidon kafalılar’” sözü yazarlık kariyerine büyük zarar verdi ama o tuhaf bir umursamazlık içinde tavizsiz yazılarına devam ediyor’…

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Halil Özer ölümden döndü!
Habertürk’’ün spor müdürü Halil Özer’’in evini su bastı. Özer canını zor kurtardı. ’
Bekir Coşkun Hürriyet’’ten neden ayrıldığını anlattı’…
Bekir Coşkun, Akşam gazetesi yazarı Deniz Güçer'in sorularını cevapladı... ...
Bekir Coşkun'a rekor ücret!
Bekir Coşkun'un Habertürk'e transferinde en merak edilen şey transfer ...
 
Çölaşan medyaya dönüyor
Yaklaşık iki yıl önce büyük yankı yaratan bir kararla Hürriyet Gazetesi'ndeki ...
Ve Bekir Coşkun istifa etti
Hürriyet Gazetesi'nin en etkili kalemi Bekir Coşkun istifa etti. Coşkun, ...
Bekir Coşkun Habertürk yolunda mı?
Hürriyet Gazetesi'nin en önemli yazarları arasında sayılan Bekir Coşkun ...
 
RTÜK'ün Justin Timberlake yasağı Times'a haber oldu
Justin Timberlake’’in Ciara ile düet yaptığı ’“Love, Sex, Magic’” adlı ...
Doğan'a rekor vergi cezası
Doğan Grubu'na 1.88 milyar TL vergi aslı, 1.88 milyar TL vergi ziyaı ...
Ekşi, Özkök'ün umre gezisine ne tepki verdi?
Ertuğrul Özkök'ün umreye gideceğini Ahmet Hakan'dan öğrenen Oktay ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva