HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Nisan 2010 Salı - 00:00

Çöplük için iki alternatif

Başkan Kocaoğlu, Harmandalı'daki çöp deponi alanının ihtiyaca cevap veremediğini belirterek, ’“İki projede çalışıyoruz, eğer yakma tesisi yapılacaksa Gökdere-Kaynaklar arası, çöp deponi alanı yapılacaksa Torbalı'da bir alan belirlendi'' dedi.’

Çöplük için iki alternatif

Başkan Kocaoğlu, Harmandalı'daki çöp deponi alanının ihtiyaca cevap veremediğini belirterek, ’“İki projede çalışıyoruz, eğer yakma tesisi yapılacaksa Gökdere-Kaynaklar arası, çöp deponi alanı yapılacaksa Torbalı'da bir alan belirlendi'' dedi.’
 
İZMİR- İzmir Büyükşehir Belediye meclisi toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başkanlığında yapıldı. Toplantıda, Torbalı Meclis Üyesi Adnan Yaşar Görmez, basında katı atık bertaraf tesisinin Torbalı'da yapılacağı konusunda bazı haberlerin yer aldığını belirterek, bilgi istedi. Başkan Kocaoğlu, Hanmandalı'daki çöp deponi alanının kapasitesinin dolduğunu, çöp tesisi yakınlarına kadar imar adaları oluşturulduğunu söyledi.
 
Kentin çöp sorununun çözümü için uzun zamandır çalışmalar yaptıklarını belirten Kocaoğlu, şunları kaydetti:
’“Bu konuda iki yerde çalışıyoruz. Birincisi Bornova Gökdere Köyü ile Kaynaklar arasındaki 200 dönüm alandır, ön Çevresel Etki Değerlendirme Raporu (ÇED) aldı, ÇED çalışmaları devam ediyor. Yakma tesisi kurulursa bu alan yakma tesisi olarak tercih edilecektir. Eğer çöp deponi alanı kurulacaksa bu da Torbalı sınırlarında 1800 dönüm orman arazisidir. Bu konuda Almanya en ileri ülke. Sayın Vali ile, İZSU'nun bütün ekipleriyle dolaştık. Burada kurulacak tesiste maksimum ayıklama en son teknolojiyle yapılacak, geri kalanı da düzenli depolama alanı olacak. Çevre ve Orman Bakanlığı ile başımıza dert olan konuyu halletmek durumundayız. Burada en ufak bir koku vesaire olmayacaktır. İzmir metropol sınırları içinde bulunabilen, ki 5 yıldır arıyoruz, en iyi yerdir’” dedi.
 
Yakma tesisinin Buca ile Bornova arasında kaynaklar bölgesinde kurulmasına her iki ilçe belediye başkanının da karşı çıktığını ifade eden Kocaoğlu, ’“Torbalı'da kurulması öngörülen depolama alanına da Torbalı Belediye Başkanı, meclis üyeleri, herkes karşı çıkacaktır, ama bu tesis yapılacaktır. 'Bu tesis yapılmasın kardeşim' diyorsanız meclis üyeleriyle, belediye başkanları kendi ilçeleri içinde çöp sorununa kendileri formül üretecektir. Önemli olan AB standartlarında bu işin yapılmasıdır. Çevre ve Orman Bakanımız bana yakma konusunun ülkemize şartlarımıza ve bütçelerimize uygun olmadığını diğer sistemin yapılmasının daha uygun olduğunu söyledi. Dünyanın her yerinde çöp var. Belediyeler topluyor, Büyükşehire getiriyor o da bir yere götürüyor.’” diye konuştu.
 

 
’“URLA’’DAKİ KONUYLA İLGİLİ ÇALIŞIYORUZ’”
Toplantıda, 25 bin ölçekli İzmir Kentsel Bölge Nazım İmar Planı revizyonuna yapılan itirazlar da görüşüldü. AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar, itirazların Bayındırlık ve İmar Komisyonu'nda yeterince görüşülmediğini, itirazları reddeden komisyon raporlarını kabul etmediklerini söyledi. Başkan Kocaoğlu da İmar Komisyonu’’nda gündem maddelerinin oy birliği ile geçtiğini, komisyonun görüşünün meclisi bilgilendirici nitelikte olduğunu kaydetti.
 
Kocaoğlu, konuyla ilgili olarak, ’“Bu çalışmalar 5216 sayılı kanunun yürürlüğe girmesinden itibaren başladı. Bu konuların hepsi defalarca 57 ilçe ve belde belediyesinin olduğu dönemde zaten meclisimizden geçti, itirazlar oldu. Bir kısmı maddi hatalar vesaire değerlendirildi. Ama imar öyle bir şeydir ki ben de bir metrekare daha fazla imar isterim. Bu böyle bir şeydir, istenecektir, vatandaşın en doğal hakkıdır, ona da saygılıyız, ama burada biz de planlama ilkelerine göre çalışmalarımızı sürdürüyoruz. AKP meclis gurubunun vereceği karara saygılıyız. Bunun bu şekilde kabul edilmesi gibi bir şey söz konusu olamaz, toptan ret, toptan evet konuları bizi aşan konulardır’” dedi.  
 
’“Urla'da spekülatif amaçlı bazı toprak alımlarının olduğunun ve arazi alan kişilerin İmar Komisyonu'nun vereceği kararları beklediğinin’” söylenmesi üzerine de Kocaoğlu, ’“Urla'daki konu sadece bizim inisiyatifimizde olan bir konu değil. Biz de çalışıyoruz. 100 binlik plan dışında bir şey getirmek gibi bir düşüncemiz yoktur'' dedi. Mecliste bir yıl süreyle görev yapacak encümen üyeleri ile 16 ihtisas komisyonunun seçimi de gerçekleştirildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyük kanalda ’‘büyük’’ temizlik
İZSU Genel Müdürlüğü, Gümrük Pompa İstasyonu ile Bayraklı Pompa İstasyonu ...
Başkan Durak’’tan duygusal açıklama
Karşıyaka’’da toplu sözleşme coşkusu yaşandı. Başkan Durak, Kent A.Ş.’’den ...
Buca yolları yenileniyor
Buca Belediyesi yağışlar nedeniyle kesintiye uğrayan altyapı çalışmalarının, ...
 
Agora ortaya çıkıyor
Kent merkezinde ’“dünyanın en büyük antik agorası’” kabul edilen İzmir ...
Kent Ekmek’’te büfe sayısı 70’’e çıkıyor
Büfe sayısındaki artışla birlikte Nisan sonunda ekmek üretimini günlük ...
Konak kendi bankını kendi üretiyor
Konak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Belediyenin ihtiyacı olan ...
 
Körfez’’de dip temizliği
Körfeze akan 4 derenin denize döküldüğü noktalarda biriken çamuru temizlemek ...
Başkan’’ın haftasonu mesaisi
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 30’’a yakın üst düzey bürokratla ...
Bayraklı’’da belediyeden spora destek
Şehit Ümit Boz Tesisleri’’nde düzenlenen törende Bayraklı Belediyesi, ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva