HABERLER>ULUSAL MEDYA
5 Ekim 2009 Pazartesi - 00:00

Gazetecilere ’‘park’’ kolaylığı

Sarı Basın Kartı sahiplerine görevleri sırasında trafikte bazı kolaylıklar sağlanacak. ’

Gazetecilere ’‘park’’ kolaylığı

 
Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek, BYEGM ile Emniyet Genel Müdürlüğü arasında, basın araçlarına trafiği aksatmamak koşuluyla daha rahat çalışma olanağı getiren bir protokol imzalandığını bildirdi.
 
BYEGM’’nden yapılan açıklamaya göre, Sarı Basın Kartı sahiplerine görevleri sırasında trafikte bazı kolaylıklar sağlayan Basın Trafik Kartlarının verilmesi, kullanılması ve geri alınmasına ilişkin esasları belirleyen Protokol, Sarı Basın Kartı gazetecilere bazı kolaylıklar getiriyor. Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’’nün aylık dergisine yaptığı açıklamada, Basın Trafik Kartı’’nın, basın mensuplarına ’“görevli olmak şartı’” ve Karayolu Trafik Kanunu’’nun temel kurallarına uymak kaydıyla, devlet törenlerinde, milli ve uluslar arası müsabakalarda, basın toplantılarında, devlet büyüklerinin resmi ziyaret, gezi ve incelemelerinde bazı kolaylıklar getirdiğini bildirdi.
 
Protokol uyarınca basın mensuplarının araçlarına, trafiği aksatmamak şartıyla, durma, duraklama ve park etme gibi kolaylıklar sağlandığını belirten Köksal, ’“Bizler yaptığımız işin gereği, basın mensuplarıyla sürekli diyalog halinde olması gereken kurumlardan birisiyiz. Çünkü güvenlik veya suçla ilgili yanlış bilgilendirmeler, vatandaşımızda yersiz endişe halinin oluşmasına neden olmaktadır. Bunun için de, merkezde ve il emniyet müdürlüklerimizin bünyesinde basın şube müdürlükleri kurulmuş ve gerek genel gerekse yerel güvenliğe ilişkin bilgilerin sağlıklı bir şekilde vatandaşımıza aktarılmasının yolları oluşturulmuştur’” dedi.
 
Basın Trafik Kartı almak isteyen basın mensuplarının, Ankara’’da Başbakanlık Basın - Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’’ne, bulunan yerlerde İl Müdürlüğüne, diğer yerlerde ise valiliklere başvurmaları gerekiyor. Protokol uyarınca Basın Trafik Kartları, basın kartı taşıyan basın mensuplarının görevleri sırasında bulundukları aracın ön camında, görevlilerin kolayca görebileceği şekilde bulundurulacak. Protokol, trafiğin düzenlenmesinden sorumlu kişilerce, Basın Trafik Kartı bulunan görevlileri gördüklerinde kendilerine geçiş, trafiği aksatmamak şartıyla durma, duraklama ve park etme gibi kolaylıklar sağlanmasını hükme bağlıyor.
 
BASIN KARTLARI DAHA İŞLEVSEL OLACAK
BYEGM Genel Müdürü Salih Melek ise konuya ilişkin açıklamasında, ’“Protokolden ülkemizde basın kartı taşıyan 11 bin basın mensubu yararlanacaktır. Basın mensuplarımıza çalışmalarda kolaylık sağlayan Emniyet Genel Müdürlüğümüze teşekkür ederim. Bundan sonra yapacağımız çalışmalarla basın kartlarının sağladığı kolaylıklar konusunda yeni gelişmeler sağlanacak ve basın kartlarımız daha işlevsel olacaktır’” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gazeteci tavır sahibi olabilir mi?
Birgün editörünün ayakkabı eylemi yeni bir tartışmayı başlattı. Ece Temelkuran ...
''Seninle odada yalnız kalmam''
  Vakit yazarı Dilipak Helin Avşar'a konuştu: "Dekolte gelseydiniz, ...
Sertel’’in yardımcıları belli oldu
Atilla Sertel’’in başkan seçildiği Türkiye Gazeteciler Federasyonunda ...
 
Ayşe Arman’’dan Karadağlı'ya 'meme' cevabı!
Hürriyet Gazetesi yazarı kendisinin soyunarak gündeme geldiğini söyleyen ...
Bu itirafı yapmak cesaret ister!
Her kadının cesaret edip de yapabileceği bir itiraf değil. Çünkü hiçbir ...
"Ece'yi Hıncal kurtardı"
Sabah yazarı Engin Ardıç ’‘’’Dede’’’’ diye hitap ettiği aynı gazetenin ...
 
İnceldiği Yerden Kopsun...
Şamil Tayyar'dan şok açıklamalar... Aile yakınlarım infiale kapıldı. ...
Irmak Tülbentçi hayatını kaybetti
Fazıl Irmak Tülbentçi, kurulduğu ilk günden bu yana Sabah'ta çalışıyordu... ...
Vatan'ın başına Yuvacan getirildi
Tayfun Devecioğlu'nun Milliyet Gazetesi'ne geçmesiyle boşalan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva