HABERLER>YEREL MEDYA
10 Mayıs 2010 Pazartesi - 00:00

Çinli gazeteciler İzmir’’e hayran kaldı

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Çinli gazeteci heyeti, İzmir'deki temasları kapsamında ilk olarak İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. ’

Çinli gazeteciler İzmir’’e hayran kaldı

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Çinli gazeteci heyeti, İzmir'deki temasları kapsamında ilk olarak İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. ’
 
İZMİR- Çin'den gelen 7 kişilik gazeteci heyeti, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (İGC) ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atilla Sertel'den Türkiye ve İzmir'deki gazetecilerin durumu, çalışma koşulları ve gazetelerin işleyişleri hakkında bilgi aldı.
 
Çinli meslektaşlarını İzmir'de ağırlamaktan mutlu olduklarını ifade eden Atilla Sertel, Türk medya sektörünün yapısını ve işleyişini özetleyerek, ’“Türkiye'de 2 bin 400 gazete var. Bunların bin 210 tanesi günlük ve düzenli yayınlanıyor. Yaygın olarak yayınlanan günlük gazete sayısı ise 35. Öte yandan Türkiye'de 271 yerel televizyon ve toplamda 950 adet radyo var. İnternet gazeteciliği de son 5 yılda inanılmaz olarak artış gösterdi. Bugün gelinen noktada gelişmeleri internet gazeteleri üzerinden takip edenlerin oranı yüzde 20'ye yükseldi.’”
 
İZMİR'E HAYRAN KALDILAR
Çin Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Li Cunhou ise Türkiye'ye ilk defa geldiklerini belirterek, özellikle İzmir'e hayran kaldıklarını ifade etti. Ülkeler arasındaki ilişkilerin gelişmesinde gazetecilerin önemli görevler üstlendiklerini kaydeden Cunhou, ’“Bildiğiniz gibi Tarihi İpek Yolu'nun başlangıç noktası Çin, bitiş noktası ise Türkiye. Bu yol sayesinde geçmişten bu yana iki ülke arasında ticari ilişkilerin yanında dostluk bağları da oluşmuş. Bu ilişkilerin daha da artması ve halkların birbirini daha yakından tanıması için gazetecilerin çok önemli görev üstlendiğini düşünüyorum’” dedi.
 
 
Atilla Sertel, İGC Genel Sekreteri Misket Dikmen, Sayman Ali Rıza Karasu ve yönetim kurulu üyesi Nesrin Coşkun tarafından ağırlanan heyette; Çin Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Li Cunhou, Xinjang Gazetesi Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Maimaiti Sima Yili, Pekin Üniversitesi Gazetecilik ve İletişim Fakültesi Dekanı Xu Hong, Çin Gazeteciler Cemiyeti Basın Bölümü Başkanı Jun Dai, People's Daily Gazetesi Editörü Nan Dong, Study Basımevi Editörü Bin Han, Jiefang Gazetesi Editörü Zili Han yer alıyor. 2 saate yakın süren görüşmelerin ardından Başkan Sertel, heyetteki gazetecilere İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin rozeti ve flaması ile birlikte, Türk Bayrağı hediye etti.
 
Çin Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Li Cunhou da Başkan Atilla Sertel'e üzerinde cemiyetlerinin armasının bulunduğu plaketi takdim etti. Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Çinli gazeteciler, İzmir'deki temaslarının ardından, tarihi ve kültürel yerleri de gezerek Ankara'ya hareket edecekler.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
’“Beni tıp tepti’”
İzmirli gazeteci Fevzi Yılmaz, küçücük bir ses teli polipinden kendisini ...
Gediz Ovası işgal altında
Manisalı usta gazeteci Ahmet Çınar, bu hafta sol.org sitesindeki yazısında ...
Yeni Asır’’da deprem: Öncel Öziçer kovuldu!
Yeni Asır Gazetesi’’nin en çok okunan yazarı Öncel Öziçer, uzun yıllar ...
 
Tazegül’’ün objektifinden nefes kesen yarışma
İstanbul’’da başlayıp, Alanya’’da sona eren 142 km’’lik Cumhurbaşkanlığı ...
Hamdi Türkmen’’den çirkin saldırıya ’‘yumruk’’ gibi yazı’…
Milliyet Ege yazarı, kendisine trafikte yapılan çirkin saldırıyı bugünkü ...
İzmir’’in duayenleri kitap oldu
Türkiye'nin bölgesel çıkan tek gazetesi olan Yeni Asır tarafından ...
 
Egedesonsöz’’den Türkiye’’ye 'Yumruk' gibi gündem...
Ülkenin en çok konuşulan ve en çok okunan yazarı Yılmaz Özdil’’in, ...
AA’’nın hedefi, Türk dünyasının ortak platformu olmak
90. yılını kutlayan Anadolu Ajansı’’nın İzmir Bölge Müdürlüğü’’nde ...
Egedesonsöz’’e Gazeteciler Cemiyeti’’nden ödül
İGC tarafından düzenlenen kentin en önemli yarışmalarından Şehit ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva