HABERLER>YEREL MEDYA
24 Nisan 2010 Cumartesi - 00:00

’“Beni tıp tepti’”

İzmirli gazeteci Fevzi Yılmaz, küçücük bir ses teli polipinden kendisini günlerce hastane yatağına bağlayan hastalığını ve bu sürede başından geçenleri anlattı.’

’“Beni tıp tepti’”

İzmirli gazeteci Fevzi Yılmaz, küçücük bir ses teli polipinden kendisini günlerce hastane yatağına bağlayan hastalığını ve bu sürede başından geçenleri anlattı.’
 
İZMİR- Yakın Plan gazetesi İmtiyaz Sahibi Fevzi Yılmaz, aylardır boğuştuğu hastalığı ile ilgili yaşadıklarını gazetesindeki köşesine taşıdı. Yılmaz’’ın, kah düşündüren, kah üzen, kah güldüren ’“Beni tıp tepti’” başlıklı yazısı şöyle;
 
 

 
Çocukluk yıllarımdı. Peyami Sefa'yı okumuştum. 'Dokuzuncu Hariciye Koğuşu' Hastaydı ama denize bakıp hayaller kuruyordu.
Ben de düşündüm; "Ben de yazmalıyım"
 
***
Küçücük bir ses teli polipi, minnacık; toplu iğne başı kadar. Gittik Alsancak Devlet Hastanesine. Dr. İlter Denizoğlu tertemiz yaptı. Harika bir cerrah.
Bir ay geçti, ses düzeldi. Göreve devam derken zır telefon "Aman gelin bunun huyu iyi değil"  Neyin? "Polipinizin. Neyse, gittik derken kendimizi bulduk Ege Üniversitesi Ameliyathanesi'nde. Baktılar; "O kadar da kötü değilmiş" dediler "Oh dedik"  Ancak sevincimiz uzun sürmedi. "Ne yapacağız?" diye sorduk. "Çok kötü değil ama ilerde başımıza iş açmasın diye önlem alalım" "Peki alalım" dedik; kendimizi kanser araştırma tedavi merkezinde bulduk. "40 gün önlem tedavisine devam ettik, imzaları da bir güzel attık. 40 gün geçti "düzeldin" dediler. "Oh be" dedik tekrar göreve devam. Derken bir gece vakti nefes yok gittik ağabey! Hayata bay bay der gibi... Yani, yarı öldük. Hafıza yok. Nekrozlar varmış; ne bilirim nekrozu! Bir gözümü açtım 9 Eylül Üniversitesi yoğun bakımda, karşımda Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur bana, "Hoş geldin" dedi. Ne mutlu ki Abdül Batur yanımdaydı. Hayata döndük. Bizi hayata döndüren Dr. Mustafa Aslıer başarıyla boğazımıza kanül takmış. Dr. Mustafa Aslıer'e Allah razı olsun dedik. Boğazımızda kanülle kısa bir süre yaşamayı da kabullendik. Kanülle yaşama devam ederken, bir gün baktım yemede zorlanıyorum. Dert etmedim. Yaşamaya yemeğe devam. "Can boğazdan gelir!" Biz yiyormuşuz ama yarısı mideye, yarısı akciğerle gidiyormuş. Bu sefer haldur huldur göğüs servisine başvurduk. Mükemmel bir bayan, hep gülümseyen Dr. Rengin Hanım sağ olsun bizi rahatlattı bir süre’… Bir dayandık iğnelere günde üç taneden 45 tane yani "kevgire döndük!" Derken baktık 64 kilo olmuşuz. Hayda, uçacağız abi rüzgarda! Neyse; iyi olacak hastanın ayağına doktor gelir misali Türabi Çelebi devreye girdi. Gerçek dostluk bu, Türabi;  sağ olasın sen olmasan kimse yüzümüze bakmıyor, ilkyardımın yoğunluğundan hayırlısıyla gece saat yarımda yattık. "Oh be hastane odasındayız."
 
***
Durun daha bitmedi. 15 gün ne su, ne de yemek yiyememişiz. Ne yapacağız? "Mama!" "Nasıl yani? "Siz prematüre hastasınız" yani erken doğan hasta durumundayız. "Bu da güzel!" 
Damardan mama alacakmışız meğerse. Neyse biz yatak sıkıntısından devletin yanlış uyguladığı sağlık politikasından diyelim, önce genel cerrahide yer bulanabildiğinden, üç gün cerrahide kaldıktan sonra göğüs bölümüne sevk edilebildik. Bir baktılar; bizim ciğerin yarısını yediklerimiz yemiş. Abi biz yiyeceğimize, ciğer bizi yemiş.
Devam edelim, biz göğüs servisine geldik yattık. Asistanlar Dr. Pınar, Dr. Selin ve Dr. Erman sağ olsunlar sanki huzurlu yaşam merkezi doktorları gibi sırf hastaya pozitif enerji ve iyi olma duygusu veriyorlar konuşmalarıyla. Hele hemşireler, sanrım eve gittikten sora kesin ayakları havaya dikiyorlardır. Bir hemşire, bir gecede neredeyse 12 hastaya bakabilir mi? Pes! Resmen özveri ve meslek sevgisi, başka izahı yok. Neyse biz devleti eleştirmiş olmayalım!
Bize Prof. Dr. Oya İtil 15 günde akciğerimizin yarısını geri verdi. Ya bu kadar kısa sürede bir kaybolmuş akciğer geri gelir mi? Biz kez daha elinizden öpüyorum Oya hocam. Amerikaymış! Hava atmayacaksan, Amerika'ya değil, "Özveri ile çalışan Türk hekimine" gideceksin bu kadar net.
 
***
Biz devam edelim. Herkes kendi bildiğini yapmakta özgür.
Benim tek derdim var: Bir an önce "prematüre hasta" olmaktan kurtulmak.  Beklediğim haber geliyor. Pazar günü hazır olun. Yani, mideme delik açılacak ve ben oradan besleneceğim, harika bir haber, mideme su girecek!
Ama sıkıntı bitmedi. "Neden?" önce kan bankasına iki kan bağışı yapacak sağlıklı iki adam lazım. Hafta sonu olmuş, saat neredeyse akşamın beşi. Ne yapacağız? "Yandık" "Kız kardeşim Feray Hazman gibi herkesin kardeşinin böyle olması gerektiğini düşünüyorum, Harika kardeş, başarılı Feraycığım (kızacak :) elinde telefon, Balçova Belediyesi Danışmanı Ömer ile konuşuyor; Ömer'in sözlerini duydum, gözlerim yaşardı. Ne dedi biliyor musunuz? Ben abim için değil kanımı, canımı veririm!" Ömer, tek kelimem sana; seni seviyorum. Aranan iki sağlıklı adam bulundu. O kadar mutluyum ki. Pazar iş bitti. Ameliyata hazırız.
 
***
Cumartesi saat 16.30, yandım! Bir kan boşaldı boğazımdan aman yarabbi neredeyse İzmir'in içme suyunu karşılayacak. Kan durmuyor. Dur, durmaz...
Devam, kanamaya çare yok acil ameliyata gittik, bizim kan kanamaya devam ediyor. Tam ameliyathane kapsına geldik. Hani Deli Dumrul hikayesi gibi’… Kan bağışınız var mı soralım. "Var dedik" Yanıt; bir soralım" vardı stokta girdik ameliyathaneye.
Ya olmasaydı !!!!
Çok şükür kan durdu, gözümüzü odamızda açtık.
 
***
Benim tek düşüncem prematüre hasta olmaktan kurtulmak. Ameliyat ertelendi bekliyoruz hala.
Bir gece telefon uyandık; Emekli Tabip Albay Mehmet Sezgin; gülen tatlı bir sesle; Fevzi ağabey, bunca yıldır doktorum, resmen seni tıp tepmiş" demez mi?
Düşündüm espriyi gerçekten beni tıp tepmiş olabilir.
 
***
Ancakkk..
Tek korkum;
Bu sağlık yasası ile önce doktorlarımızın fedakarlıklarının biteceği korkusu’…
***
Sağlıkla kalın, bol nefes alın!...

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gediz Ovası işgal altında
Manisalı usta gazeteci Ahmet Çınar, bu hafta sol.org sitesindeki yazısında ...
Yeni Asır’’da deprem: Öncel Öziçer kovuldu!
Yeni Asır Gazetesi’’nin en çok okunan yazarı Öncel Öziçer, uzun yıllar ...
Tazegül’’ün objektifinden nefes kesen yarışma
İstanbul’’da başlayıp, Alanya’’da sona eren 142 km’’lik Cumhurbaşkanlığı ...
 
Hamdi Türkmen’’den çirkin saldırıya ’‘yumruk’’ gibi yazı’…
Milliyet Ege yazarı, kendisine trafikte yapılan çirkin saldırıyı bugünkü ...
İzmir’’in duayenleri kitap oldu
Türkiye'nin bölgesel çıkan tek gazetesi olan Yeni Asır tarafından ...
Egedesonsöz’’den Türkiye’’ye 'Yumruk' gibi gündem...
Ülkenin en çok konuşulan ve en çok okunan yazarı Yılmaz Özdil’’in, ...
 
AA’’nın hedefi, Türk dünyasının ortak platformu olmak
90. yılını kutlayan Anadolu Ajansı’’nın İzmir Bölge Müdürlüğü’’nde ...
Egedesonsöz’’e Gazeteciler Cemiyeti’’nden ödül
İGC tarafından düzenlenen kentin en önemli yarışmalarından Şehit ...
EBSO Aytaç Sefiloğlu ödüllerini kazananlar açıklandı
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) tarafından ekonomi gazeteciliğini ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva